Jiménez: Az én felelősségem ez a katasztrófa

Vágólapra másolva!
2010.03.17. 11:24
null
Bánatos Sevilla-játékosok: hazai pályán két gólt kaptak (Fotó: Reuters)
Címkék
Először vesztett hazai pályán labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzést a spanyol Sevilla, viszont a lehető legrosszabbkor. Történelmi tett előtt állt az andalúz gárda, hiszen korábban még nem tudott bejutni a legrangosabb kupasorozatban a legjobb nyolc közé, kedden viszont a CSZKA Moszkva 2–1-re legyőzte őket, ez a spanyolok búcsúját jelentette. A Sevilla trénere szerint az eredmény egyenesen katasztrofális. A spanyol szurkolók szerint már ő is...

„Az eredmény katasztrofális, és csak bocsánatot tudunk kérni a szurkolóinktól – nyilatkozta a mérkőzést követően Manuel Jiménez, a Sevilla trénere. – Pedig annyi munkát fektettünk ebbe a párharcba. Én vagyok az egyetlen, aki felelős ezért a kiesésért. A CSZKA egy nagyon jó csapat, amely kivárta a lehetőségeit és élni tudott azokkal. Nekünk is megvolt az alkalmunk, hogy eldöntsük a párharcot, például gólnélküli állásnál Luis Fabiano előtt adódott helyzet, de eltalálta a kapust. Ez egy tipikusan olyan nehéz mérkőzés volt, amellyel csak egy ilyen rangos kupasorozatban találja magát szembe az ember."

Sevillában nehezen emésztik meg a kiesést. A szurkolók már a találkozón is kifejezték véleményüket, céltáblájuk középpontjában Jiménez állt. A 46 éves szakember él-hal a klubért, amelyet egy év megszakítással több évtizede szolgál. Az első csapatban tizenhárom év alatt több mint 350 meccset húzott le, a második számú gárdát hét évig irányította, mielőtt 2007-ben átvette volna az első csapatot.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg a 2009-2010-es Bajnokok Ligáját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Nehéz örökséget vett át, hiszen a Sevilla akkor éppen kétszer diadalmaskodott egymást követő években az UEFA-kupában. Nyert spanyol Király-kupát, valamint európai és spanyol Szuperkupát. A mérce magasra került, amelyet Jiménezzel, bármilyen tisztelet is övezi őt klubon belül, azóta sem tud átugrani a társaság.

A 2007–2008-as bajnoki szezonban ötödik helyen végeztek, az előző kiírásban harmadikok lettek. A sikeredző, Juande Ramos 2007 őszén távozott a csapattól és próbálta ki magát külföldön, az angol Tottenham vásárolta ki őt, de megváltani a világot ott, valamint azt követően tűzoltóként a Real Madridnál, illetve legutóbb pont a CSZKA-nál sem sikerült neki. A mostani siker már utóda, Leonyid Szluckij érdeme. Orosz csapat az 1995-1996-os kiírás óta nem volt a nyolc között, akkor a Szpartak Moszkvának sikerült a bravúr.

„Tudtuk, hogy mire számítsunk az első mérkőzés után – értékelte a látottakat Leonyid Szluckij, a CSZKA vezetőedzője. – Az 55. percben már másodszor szereztük meg a vezetést a találkozón, de érezni lehetett, hogy a Sevilla képes lehet az egyenlítésre. A 2–2 azonban ugyanúgy a mi továbbjutásunkat jelentette volna. A spanyolok elsőre még gyorsan egyenlítettek, de utána sikerült kivédekeznünk a támadásaikat és a későbbiekben egyre inkább átvettük a játék irányítását. Taktikai szempontból nehéz értékelni a mérkőzést, hiszen mi játszottunk már ennél jóval nehezebb összecsapást is."

A TALÁLKOZÓ ÖSSZEFOGLALÓJA VIDEÓN
BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Sevilla (spanyol)–CSZKA Moszkva (orosz) 1–2 (Perotti 40., ill. Necid 39., Honda 55.)
Továbbjutott: a CSZKA 3–2-es összesítéssel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik