Ifi BL: kétgólos vezetést adott le a Budapest Honvéd

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.27. 19:57
Döntetlennel kezdte meg szereplését a Budapest Honvéd az ifi labdarúgó Bajnokok Ligájában (hivatalos nevén UEFA Ifjúsági Liga). A magyar együttes a montenegrói Szutjeszka otthonában játszott 2–2-t.

Az ifi BL-ben Magyarországot a Honvéd U19-esei képviselik. Simon Miklós csapata szerdán a montenegrói FK Szutjeszka otthonában lépett pályára a bajnoki ág első fordulójának első mérkőzésén.

Jobban kezdett a Honvéd, és a 20. percben megszerezte a vezetést Bíró Ákos góljával. A magyar együttes aktívan játszott, és ennek a 62. percben ismét meglett az eredménye: Stoiacovici Dávid növelte az előnyt.

Tehát jól alakult a összecsapás, de aztán három percen belül megváltozott: a Szutjeszka Becsirovics és Maruszics góljával egyenlített. A vége 2–2 maradt. A visszavágót október 18-án rendezik a Bozsik Stadionban.

A csoportkörös ágon a Benficában Csoboth Kevin a keretben sem volt a Basel elleni idegenbeli találkozón, amely szintén 2–2-vel ért véget. Két hete, az első körben sem játszott.

Az ifi BL-ben két ág van: az egyik a csoportkörös ág, amelyen a 32 felnőtt BL-főtáblás egylet U19-es gárdái vetélkednek, a másik pedig a bajnokok ága, itt küzdenek a hazájuk korosztályos bajnokai az előző évi UEFA-együtthatók alapján a legjobb 32 országból (ha egy-egy ifi bajnokcsapat már a másik ág résztvevője, a létszámot az országrangsor további helyezettjeinek címvédőivel töltik fel).

Az ifi BL-ben a nyolc csoportgyőztes automatikusan bejut a legjobb tizenhat közé, míg a csoportok második helyezettjei februárban rájátszásban mérkőznek majd meg a másik ágról érkező legjobb nyolc csapattal (erről az ágról a rájátszásig két egyenes kieséses kör vezet) a nyolcaddöntőbe jutásért.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA

CSOPORTKÖRÖS ÁG, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT

CSZKA Moszkva–Manchester United 1–2
Basel–Benfica 2–2
B-CSOPORT
PSG–Bayern München 1–1
Anderlecht–Celtic 1–2
C-CSOPORT
Atlético Madrid–Chelsea 1–3
Qarabag–Roma 0–3
D-CSOPORT
Juventus–Olympiakosz 3–1
Sporting CP–Barcelona 0–1

BAJNOKI ÁG, 1. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
MAGYAR VONATKOZÁSÚ MÉRKŐZÉSEK

FK Szutjeszka (montenegrói)–Bp. Honvéd 2–2 (Becsirovics 69., Maruszics 72., ill. Bíró 20., Stoiacovici 62.)
Kedden játszották:
Bordeaux–FC Salzburg 0–1
Salzburg: Szoboszlai Dominik végigjátszotta a meccset.
A visszavágókat október 17-én és 18-án rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik