„Guardiola napi 12 órát dolgozik a Bayernnel, itt az eredmény”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.03. 11:40
null
Ilyen volt Hart és a Manchester City napja (Fotó: Action Images)
Uli Hoeness, a BL-címvédő Bayern München labdarúgócsapatának elnöke jogosan fejezte ki örömét a Manchester City otthonában aratott, nagyon meggyőző 3–1-es siker után: a német rekordbajnok fantasztikus játékkal döngölte földbe a dúsgazdag angol klubot, ráadásul a 2. fordulóban mind a négy német csapat nyert – ilyen se fordult elő még. Hoeness szerint a német klubok Európa bármely csapatát le tudják győzni.

„Nyolcvan percig úgy futballoztunk, mint ahogy én még talán soha az életben nem láttam. Amikor láttam, mit művel a City a Uniteddel a derbin, azt gondoltam, az Isten szerelmére, ez nagyon, nagyon nehéz lesz. Ahogy ma a csapatunk teljesített, az szenzációs volt. A kapott gól előtt már 5–0-ra vagy 6–0-ra kellett volna vezetnünk 3–0 helyett” – kezdte értékelését Hoeness.

Ribéry gólöröme: itt kezdődött a City szétcincálása (Fotó: Action Images)
Ribéry gólöröme: itt kezdődött a City szétcincálása (Fotó: Action Images)

„Egy európai topcsapattal játszottunk. Eddig szupercsapatunk volt. Most már szuper-szupercsapatunk van. Pep Guardiola extrát hozott – tizenkét órát dolgozik a csapattal, és látjuk az eredményeket” – folytatta a klubvezető, aki más német kluboknak is juttatott a dicséretből. A Bayern mellett a Schalke 04, a Borussia Dortmund és a Bayer Leverkusen is győzelemmel zárta a fordulót, így most először fordult elő, hogy mind a négy Bundesliga-csapat megszerezte a három pontot egy BL-játéknapon.

„Jelenleg Németországnak van három vagy négy topcsapata, amely Európa bármely ellenfelét le tudja győzni. A Bayernnek és a Dortmundnak ráadásul különleges képességű edzői vannak Jürgen Klopp, Pep Guardiola és előtte Jupp Heynckes személyében. A csapataink ereje abban is rejlik, hogy családként vezetjük őket, és a játékosok úgy érezhetik magukat, hogy ők részesei ezeknek a családoknak. Ez pedig a pályán is meglátszik.”

BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT, 2. FORDULÓ
MANCHESTER CITY (angol)–BAYERN MÜNCHEN (német) 1
–3
Manchester
, Etihad Stadion, 47 000 néző. V: Kuipers (holland)
Manchester City: Hart – Richards, Kompany, Nasztaszics, Clichy – Y. Touré, Fernandinho – J. Navas, Agüero (D. Silva, 70.), Nasri (Milner, 70.) – Dzeko (Negredo, 57.). Vezetőedző: Manuel Pellegrini
A kispadon: Pantilimon (k.), Zabaleta, Lescott, Javi García
B. München: Neuer – Rafinha, J. Boateng, Dante, Alaba – Lahm, Schweinsteiger (Kirchhoff, 76.) – Robben (Shaqiri, 78.), Kroos, Ribéry (Götze, 85.) – Th. Müller. Vezetőedző: Josep Guardiola
A kispadon: Starke (k.), Van Buyten, Contento, Mandzukic
Gólszerző: Negredo (79.), ill. Ribéry (7.), Th. Müller (56.), Robben (60.)
Kiállítva: J. Boateng (86.)

KORÁBBAN
CSZKA MOSZKVA (orosz)–VIKTORIA PLZEN (cseh) 3–2
Szentpétervár,
Petrovszkij Stadion. V: Nijhuis (holland)
Gólszerző:
Tosics (19.), Honda (29.), Rezník (78. – öngól), ill. Rajtoral (4.), Bakos (91.)

AZ ÁLLÁS
1. Bayern München 2 2 0 0 6–1 +5 6
2. Manchester City 2 1 0 1 4–3 +1 3
3. CSZKA Moszkva 2 1 0 1 3–5 –2 3
4. Viktoria Plzen 2 0 0 2 2–6 –4 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik