Hiábavaló APOEL-döntetlen Londonban

Vágólapra másolva!
2009.12.08. 22:59
null
Michael Essien megszerzi az egyenlítő gólt, majd sérülés miatt le kell cserélni (Fotó: Reuters)
Címkék
A Bajnokok Ligája D-csoportjának utolsó fordulójában a Chelsea hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott az APOEL-lel, míg a Porto idegenben verte meg 3–0-ra az Atlético Madridot. Az Atlético és az APOEL is három ponttal zárt, így az egymás elleni eredmény döntött kettejük között, mindkét találkozó döntetlen lett, de a spanyolok idegenben lőtt több góljuknak köszönhetően a harmadik helyen zártak, és így folytathatják a nemzetközi porondon.

Chelsea–APOEL 2–2

Az már a forduló előtt eldőlt, hogy a Chelsea az első helyen végezve jut a nyolcaddöntőbe, így Carlo Ancelotti menedzser azt is megengedhette magának, hogy a kapuba Ross Turnbullt állítsa, valamint a kezdőcsapatba jelölte a mindössze 18 éves Gaёl Kakutát is.

A rendkívül eseménydús első félidőben az első nagy lehetőség a ciprusiak előtt adódott, ám a 4. percben Boerse szabadrúgását a fiatal Turnbull hárította. Még mielőtt nagyon megnyugodhattak volna a hazai szurkolók, vezetést szereztek a vendégek: Konsztantinosz Haralambidisz passzát Marcin Zewlakow váltotta gólra (0–1). Érdekesség, hogy a londoni „kékek” ezt megelőzően tíz egymást követő hazai mérkőzésén egyszer sem kapituláltak.

A vendégek öröme nem tartott sokáig, mert bár a 12. percben Florent Malouda bal oldali beadását Joe Cole még lesről fejelte kapuba, a 19. percben már szabályos gólt szerzett a Chelsea: Michael Essien 23 méterről leadott lövése talált utat a ciprusi hálóba (1–1). A hazaiak bánatára az egyenlítő gólt szerző ghánai középpályást pár perccel később sérülés miatt le kellett cserélni.

Még mindig nem értünk el az első fél óra végéhez, amikor már a hazaiaknál volt az előny! Jurij Zsirkov passzát követően Didier Drogba lőtt 12 méterről bal lábbal a kapuba (2–1). A félidő hajrájában előbb Florent Malouda lövése kerülte el kevéssel a kaput, majd Joe Cole próbálkozását védte Hiotisz.

A második félidő kevesebb helyzetet tartogatott. Nuno Morais megpattanó lövését fogta Turnbull, és míg a hazaiak csak fölé, illetve mellé szálló labdáig jutottak, az APOEL a 87. percben egy védelmi hibát követően ismét betalált – Miroszavjevics volt az elkövető (2–2) –, így a ciprusi gárda megszerezte harmadik pontját. Ez azonban kevésnek bizonyult. Az egymás elleni eredmény miatt – Atlético–APOEL 0–0, APOEL–Atlético 1–1 – ugyanis a ciprusiak a spanyol csapat mögött a negyedik helyen végeztek.

CHELSEA–APOEL 2–2

Atlético Madrid–Porto 0–3

A Porto már a mérkőzés elején jelezte, hiába volt biztos a továbbjutás, a három pont a cél. A harmadik percben bal oldali beadást követően Bruno Alves emelkedett a legmagasabbra, és fejelt Sergio Asenjo kapujába (0–1).

Alig három perc múlva újabb gólt szerezhetett volna a vendégcsapat, ám Valeri lövését Asenjo kiütötte. Az első negyedórához közeledve adott először életjelet az Atlético Madrid, Maxi Rodríguez és Diego Forlán összjátékát azonban nem követte gól, nem úgy, mint egy perccel később a másik oldalon: Fucile lövését Asenjo csak kiütni tudta, éppen Falcao elé, aki nem hibázott (0–2).

A hazaiak hiába próbálkoztak, újabb lehetőségeik sem eredményeztek találatot, a Porto azonban még egyszer beköszönt Hulk révén, így fölényessé téve a vendégek sikerét (0–3).

ATLÉTICO MADRID–PORTO 0–3
BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT, 6. FORDULÓ
Chelsea–APOEL 2–2 (Essien 19., Drogba 26., ill. Ma. Zewlakow 6., Miroszavjevics 87.)
Atlético Madrid–Porto 0–3 (Bruno Alves 2., Falcao 14., Hulk 76.)
A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Chelsea 6 4 2 11– 4 +7 14
2. Porto 6 4 2 8– 3 +5 12
3. Atlético Madrid 6 3 3 3–12 –9 3
4. APOEL 6 3 3 4– 7 –3 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik