Hiába Eto’o, hiába Ibra, nem esett gól

Vágólapra másolva!
2009.09.16. 22:46
Címkék
Hiába volt ott a pályán a nyáron csapatot cserélő Zlatan Ibrahimovic és Samuel Eto’o is, nemcsak ők, hanem csapattársaik sem tudtak a kapuba találni, így az Internazionale–Barcelona találkozó 0–0-s döntetlennel ért véget a Bajnokok Ligája F-csoportjában. A kvartettet így az első forduló után a Dinamo Kijev vezeti, amely a második félidei jó játékának köszönhetően 3–1-es győzelmet aratott a BL-újonc Rubin Kazany ellen.
Ibrahimovic többször is helyzetbe került volt csapata ellen, de betalálnia neki sem sikerült (Fotó: Reuters)
Ibrahimovic többször is helyzetbe került volt csapata ellen, de betalálnia neki sem sikerült (Fotó: Reuters)

 

INTERNAZIONALE–BARCELONA

Lionel Messi már a 2. percben ráijesztett a hazai nézőkre, ugyanis mintegy 30 méteren keresztül zavartalanul vezethette fel a labdát, 18 méteres lapos lövésére azonban leért Júlio César.

Ezt követően is a Barcelona játszott veszélyesebben, a 8. percben például a leshatárról kilépő Zlatan Ibrahimovic került nagy helyzetbe, de hiába vette át jól mellel Xavi nagyszerű passzát, lövése elkerülte a bal felső sarkot.

Az első ígéretes hazai lövés Maicon nevéhez fűződött, akinek 20 méteres lökete ugyancsak fölé-mellé szállt. Az Inter jóformán egy épkézláb akciót sem tudott kialakítani, ám Samuel Eto’o és Diego Milito jelenléte miatt a katalán védők figyelme egy másodpercre sem lankadhatott.

Az első fél óra végén az argentin csatár lógott meg egy előrevágott labdával, ám lapos lövése Víctor Valdés kezeiben halt el.

A 33. percben Wesley Sneijder durrantott fölé egy lövőcsel után, majd Thierry Henry másolta le a holland produkcióját a másik oldalon.

A félidő zárásaként még Júlio César paskolta fölé Messi próbálkozását, így a szünetre gól nélküli döntetlennel vonulhattak a csapatok.

A második játékrész mozgalmasan kezdődött, először Ibrahimovicot állították meg nagy helyzetben les miatt, majd Sneijder lövése kerülte el centikkel a bal alsó sarkot, végül (még mindig csak a 47. percben) ismét Ibrahimovic előtt adódott lehetőség, de a svéd akrobatikus mozdulattal csak a háló tetejére tudta juttatni a labdát.

A labda az első negyvenöt perchez hasonlóan továbbra is a Barcánál volt, ám hiába játszottak hatalmas mezőnyfölényben a katalánok, nem tudtak fogást találni az Inter remekül működő védelmén – Lúcio például egy ízben látványos mozdulattal mentett kritikus szituációban Ibrahimovic elől.

A 72. percben már az Inter-védők is verve voltak, ám a segítségükre sietett Messi, aki nagy igyekezetében tulajdonképpen felszabadított az ordító helyzetben lévő Daniel Alves elől, akinek már csak a hálóba kellett volna pofoznia a Henrytól kapott labdát.

A kevés ígéretes hazai akciók egyikét nem sokkal a vége előtt Yaya Touré állította meg, aki nemes egyszerűséggel lerántotta az előretörő Davide Santont.

A hálók a hátralévő időben sem rezdültek meg, így csakúgy, mint a két együttes legutóbbi, 2002-es milánói összecsapása, ez is 0–0-s döntetlennel ért véget.

 

DINAMO KIJEV–RUBIN KAZANY

A Dinamo Kijev hosszú idő után ismét Andrij Sevcsenkóval állt ki egy BL-mérkőzésre, ám a 25. percben nem a hazatérő csatár, hanem a vendégek argentin légiósa, Alejandro Domínguez lőtt gólt, méghozzá egy tökéletesen elvégzett szabadrúgásból. 0–1.

Az ukrán bajnok szinte egyből egyenlíthetett volna, ám Milos Ninkovics hiába alakított ki magának nagy helyzetet, a lövése már gyatrára sikerült.

A második félidőben egyre erősödő hazai nyomás után a 71. perc hozta meg az egyenlítő gólt, a nigériai Ayila Yussuf fejelt a hálóba egy szöglet után. 1–1.

A kijeviek ezt követően sem vettek vissza a tempóból, és a 79. percben a brazil Gérson Magrao révén átvették a vezetést. 2–1.

Öt perccel a rendes játékidő vége előtt a csereként beállt Oleg Huszev is betalált, így a Dinamo végül 3–1-re győzte le a tatárföldi gárdát.

BAJNOKOK LIGÁJA
 

F-CSOPORT, 1. FORDULÓ

Internazionale (olasz)–Barcelona (spanyol) 0–0

Dinamo Kijev (ukrán)–Rubin Kazany (orosz) 3–1 (Yussuf 71., Magrao 79., Huszev 85., ill. Domínguez 25.)


A  jegyzőkönyvek megtekintéséhez kattintson a mérkőzésre!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik