Herczeg: Komlósi kiesése nagyon rosszul jött

Vágólapra másolva!
2009.11.05. 00:40
Címkék
A labdarúgó Bajnokok Ligája E-csoportjában a Fiorentina otthonában 5–2-es vereséget szenvedő DVSC-TEVA klubmenedzsere, Herczeg András szerint csapatát nagyon rosszul érintette, hogy Komlósi Ádámot már a mérkőzés elején le kellett cserélni. A Loki első gólját lövő Rudolf Gergely biztatónak véli az idegenben lőtt két góljukat.

 


A Loki idegenben is betalált a Fiorentina ellen (Fotó: Mirkó István)
A Loki idegenben is betalált a Fiorentina ellen (Fotó: Mirkó István)

„Nagy nehézséget okozott Komlósi Ádám kiválása, Szélesi Zoltán és Fodor Marcell először szerepelt együtt a védelem tengelyében, ami a Fiorentina otthonában nem volt éppen ideális – nyilatkozta a mérkőzést közvetítő DigiSportnak a DVSC klubmenedzsere. – Az első félidő második felében jó teljesítményt nyújtottunk, a szünet után azonban egy nagy egyéni hibából újra hátrányba kerültünk. Nem tudom elítélni a csapatot, mert mindent megtett, de ez ma ennyire volt elég. A Fiorentina nemcsak azt bizonyította, hogy Európa élvonalába tartozik, hanem azt is, hogy játékosai emberileg is kiválóak. Nagyon szép gesztus volt tőlük, hogy sorfalat álltak nekünk, amikor levonultunk a pályáról. Éppen ezért a minket elkísérő szurkolóink mellett nekik is köszönettel tartozunk.”

STATISZTIKA
 
FIORENTINA
DVSC
5 GÓLOK 2
22 ÖSSZES LÖVÉS 10
13 KAPUT ELTALÁLÓ LÖVÉS 5
62% LABDABIRTOKLÁS ARÁNYA 38%
114 km FUTÓMENNYISÉG 117 km

A Fiorentina fölényét nemcsak a végeredmény mutatja, hanem a kapuralövések és a labdabirtoklás aránya is. Az olasz csapat 22 próbálkozásából 13 találta el Djordje Pantics kapuját, míg a debreceniek ötvenszázalékos lőlappal zárták a mérkőzést (10/5).

A labdabirtoklás aránya 62:38 lett a „violák” javára, futómennyiségben viszont a magyar együttes nőtt ellenfele fölé (117 km–114 km)

„Nagy fegyvertény, hogy egyenlíteni tudtunk az első félidő végén. Leótól nagyszerű labdát kaptam, én pedig éreztem, hová kell érkezni – idézte fel találatát a Debrecen támadója a DigiSport kamerája előtt. – Tíz perc alatt három gólt kaptunk, ami nem megengedhető. A két rúgott gólunk viszont mindenképpen biztató. Óriási élmény, hogy itt lehetünk, éppen ezért számomra nem jelent különösebb nehézséget, hogy három fronton kell helytállnunk, bár nyilván fizikailag és szellemileg is megterhelő. Nem tehetünk mást, folytatnunk kell a munkát, tanulni ezekből a meccsekből, és bíznunk a pontszerzésben.”

A mérkőzésről szóló cikkünket ide kattintva olvashatják el.

A TALÁLKOZÓ ÖSSZEFOGLALÓJA!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik