Hazai pályán szenvedett kínos vereséget az Inter

Vágólapra másolva!
2011.09.14. 22:52
null
Zárate arckifejezése mindent elárul: szenvedett az Inter a Trabzonspor ellen (Fotó: Reuters)
Címkék
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában az Internazionale hazai pályán 1–0-s vereséget szenvedett a Trabzonsportól. A B-csoport másik mérkőzésén a Lille hazai pályán 2–2-re végzett a CSZKA Moszkvával.

INTERNAZIONALE–TRABZONSPOR 0–1

Az Inter – amely a Bajnokok Ligája 2010–2011-es kiírásában a legtöbb gólt szerezte (21) – kezdte jobban a mérkőzést, veszélyes támadást azonban sokáig nem tudott vezetni.

Zárate ment el szépen a bal oldalon védője mellett, betört a tizenhatoson belülre, rövid alsóba tartó lövését a török kapus szögletre tolta. A sarokrúgás után a felszabadítani igyekvő török védő rossz helyre kanalazta a labdát, amely így az érkező Pazzini elé pattant, aki kapásból lőhetett mintegy hét méterről, kísérlete azonban lecsúszott, így a kapus magabiztosan hárított.

Érdekesség, hogy a legnagyobb helyzetet elpuskázó Pazzini az első félidő során mindössze nyolcszor ért labdához.

Wesley Sneijder többször is megpróbálta szabadrúgásból bevenni a Trabzonspor kapuját, de kísérletei nem okoztak gondot a török kapusnak.

Az első félidőben a labda nagyjából ugyanannyit volt mindkét csapatnál, a Trabzonspor nagyrészt saját térfelén járatta azt, támadásai pedig rendre elhaltak. Rengeteg szabálytalanság jellemezte az első játékrészt, gyakran állt is a játék.

A fordulás után Diego Milito állt be Giampaolo Pazzini helyett, ezzel némileg megélénkült az Inter támadójátéka. Az argentin csatár előbb a 62. percben veszélyeztetett, lövését akkor Gabulov hárította, majd két perccel később remek cselekkel tört be a tizenhatoson belülre, s végül kiszorított helyzetből mellé lőtt.

Meglepetésre a Trabzon szerezte meg a vezetést a 76. percben: Ondrej Celustka ment el a bal oldalon, s mintegy kilenc méterről lőtt – úgy, hogy közben elcsúszott – a hosszú alsóba. 0–1

Érdekesség, hogy Celustka korábban játszott a Serie A-ban, a Palermo színeiben 15 perc jutott neki az olasz bajnokságban.

A találkozó utolsó perceiben próbálkozott az Inter, gólt azonban nem tudott szerezni, így meglepetésre 1–0-ra elbukta az összecsapást.


INTER–TRABZONSPOR 0–1
Moussa Sow juttatta vezetéshez a Lille-t (Fotó: Reuters)
Moussa Sow juttatta vezetéshez a Lille-t (Fotó: Reuters)

LILLE–CSZKA MOSZKVA 2–2

A Lille egyértelműen uralta az első félidőt, irányította a játékot. Többet támadtak a hazaiak, amit mi sem mutat jobban, hogy a játékrészben 17-szer lőttek kapura – többet, mint bármelyik másik csapat a BL-ben.

Eden Hazard és Moussa Sow voltak a legveszélyesebbek a moszkvaiak kapujára, és a vendégek mindössze Vlagyimir Galubov bravúrjainak köszönhették, hogy csak a 45. percben kerültek hátrányba.

Bal oldali szöglet után Sow találta el a kapufát, a hosszú saroknál David Rozehnal szedte össze a kipattanót, majd az alapvonalról kanalazta vissza középre, majd Sow mintegy két méterről sarokkal továbbított a kapuba. 1–0

A fordulás után is a Lille futballozott fölényben, az 55. percben azonban kis híján egyenlített a CSZKA: Vágner Love remek labdát adott Zoran Toszicsnak, a Manchester United korábbi játékosa pedig a kapufát találta telibe – ez volt a moszkvaiak első, kaput eltaláló lövése a mérkőzésen.

Két perccel később a Lille góllal válaszolt a vendégek kapufájára: jobb oldali támadás végén Florent Balmonthoz került a labda a tizenhatoson belül, aki lekészített az érkező Benoit Pedrettinek, s a francia középpályás 16 méterről okosan a bal sarokba tekert – megszerezve első gólját a BL-ben. 2–0

Az Arsenal által kiszemelt Hazard tovább villogott, a 65. percben lövését Aleksandrs Cauna a gólvonalról vágta ki.

A 72. percben felcsillant a remény a pontszerzésre a moszkvaiak szeme előtt, faragtak a hátrányukon: Toszics passzából Seydou Doumbia tört be a tizenhatoson belülre, áthámozta magát két védőn, majd nyolc méterről a kapus mellett a hálóba helyezett. 2–1

A 90. percben egyszeriben elcsendesült a Métropole – egyenlített a CSZKA! Doumbia Alan Dzagojevvel kényszerítőzött, aki sarokkal visszatette neki a labdát, s az elefántcsontparti támadó 11 méterről kíméletlenül a jobb felsőbe bombázott. 2–2!

A CSZKA a gyenge első félidei játéka után a második játékrészre feljavult, és megérdemelten szerzett pontot a Lille otthonában.

LILLE–CSZKA MOSZKVA 2–2

BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Lille (francia)–CSZKA Moszkva (orosz) 2–2
Lille, Lille Métropole. V: Benquerenca (portugál)
G: Sow (45.), Pedretti (57.), ill. Doumbia (72., 90.)
Internazionale (olasz)–Trabzonspor (török) 0–1
Milánó, Guiseppe Meazza Stadion. V: Johannesson (svéd)
G: Celustka (76.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik