Három ponttal ünnepelhet Arsene Wenger

Vágólapra másolva!
2009.09.29. 23:00
Címkék
Hazai pályán kétgólos győzelmet aratott az Arsenal az Olympiakosz ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában. A H-csoport másik mérkőzésén a Standard Liege a ráadás perceiben mentett pontot az AZ Alkmaar otthonában.
Van Persie (pirosban) szerezte a vezető találatot
Van Persie (pirosban) szerezte a vezető találatot

ARSENAL–OLYMPIAKOSZ

Az Arsenal az előző csoportmérkőzésén, a Standard Liege otthonában kétgólos hátrányból fordított, hazai pályán azonban Arsene Wenger együttese nem akart ekkora előnyt adni az Olympiakosznak.

Ennek megfelelően már az első pillanatoktól a londoniak irányítottak, ám Antonisz Nikopolidisz remek napot fogott ki, és védéseivel az első félidőben „meccsben tartotta” csapatát: Andrej Arsavin két próbálkozásánál is a legjobb helyen volt a görög kapus. Amikor pedig már verve volt, akkor a kapufa segített, mint Cesc Fabregas 16. percben eleresztett lövésénél.

A vendégek első lehetőségére egészen a 34. percig kellett várni, Vaszilisz Toroszidisz kísérlete azonban nem okozott gondot a Fulham elleni bajnokin már bizonyító Vito Mannonénak.

Csütörtökön lesz tizenhárom éve, hogy Arsene Wenger irányítja az „ágyúsokat", és a francia mesternek mindenképpen három pontot szeretett volna ajándékozni csapata. Ennek megfelelően a második félidőben is az Arsenal játszott fölényben.

A mindent eldöntő találat azonban csak nem akart megszületni. A 78. percben aztán mégis megtört a jég: Robin van Persie eldöntötte a három pont sorsát. A holland csatár Eduardo beadását lőtte közelről a kapuba.

A 86. percben pedig Andrej Arsavin adta meg a kegyelemdöfést. A könnyen lehet, hogy lesen álló orosz remek mozdulattal talált be, és alakította 2–0-ra az állást.

Az Arsenal 12-szer találta el az ellenfél kapuját, hatszor annyiszor, mint ahányszor a görög csapat veszélyeztetett. A londoniak győzelme tehát teljesen megérdemelt.

AZ ALKMAAR–STANDARD LIEGE

Két nyeretlen alakulat találkozott a csoport másik mérkőzésén. Az AZ Alkmaar az első fordulóban az Arsenal ellen kétgólos előnyt leadó Standard Liege-t fogadta.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. A kapuk felváltva forogtak veszélyben, Sergio Romero és Sinan Bolat azonban remekül őrizte a két együttes kapuját.

A második félidő elején aztán Munir el-Hamdaui mégis megszerezte a vezetést a hazaiaknak, a marokkói-holland támadó a 48. percben egy remek akció végén okosan gurított a hosszú sarokba. A labda egy kicsit lecsúszott a játékos lábáról, de az éppen így talált utat a sarokba.

Sokáig úgy tűnt, hogy holland győzelemmel zárul a találkozó, Moussa Traoré azonban a ráadásban pontot mentett a belgáknak (1–1).

A H-CSOPORT MÉRKŐZÉSEINEK ÖSSZEFOGLALÓJA
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Arsenal 2 2 0 0 5–2 +3 6
2. Olympiakosz 2 1 0 1 1–2 –1 3
3. Standard Liege 2 0 1 1 3–4 –1 1
4. AZ Alkmaar 2 0 1 1 1–2 –1 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik