Guardiola: Ha nem támadunk, kiesünk

Vágólapra másolva!
2010.03.17. 11:54
null
Guardiola tudja, hogy fontos meccs vár a Barcelonára (Fotó: Reuters)
Kedvező helyzetből várhatja a Stuttgart elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóját a címvédő Barcelona, de Pep Guardiola, a katalánok vezetőedzője ennek ellenére nem tűnik túl magabiztosnak. A Stuttgartot irányító Christian Gross azt várja játékosaitól, hogy mindent kiadjanak magukból.

Mintha nem is a Barcelona lenne a Bajnokok Ligája címvédője... Legalábbis a katalánok vezetőedzője, Pep Guardiola szavaiból hiányzott a magabiztosság a Stuttgart elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt felvezető sajtótájékoztatón. A szakember mintha elfelejtette volna, hogy a legutóbbi, római döntő csapata sikerével ért véget, vagy hogy a Stuttgartban elért döntetlennek köszönhetően az övéi várják kedvezőbb helyzetből a folytatást.

SZAVAZÁS

Ki jut tovább a Barcelona–Stuttgart párharcból a BL-ben?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Ha a védekezésre játszunk, akkor akár csomagolhatunk is. Tavaly, amikor a Lyon ellen készültünk a legjobb tizenhat között, ugyanaz volt a taktikánk, mint most: támadni fogunk, igyekszünk minél többet birtokolni a labdát és annyi helyzetet kialakítani, amennyit csak lehet, mert ha nem ezt tesszük, nem jutunk tovább, és már csak a bajnokság marad. Nincs más választásunk, ez a meccs egy döntővel ér fel, és megadja a szezon hátralévő részének alaphangját" – ecsetelte az esti találkozó fontosságát Guardiola.

„Természetesen előfordulhat, hogy kikapunk, úgy, ahogy a Real Madrid is kikapott. Nagy kihívás, hogy bejussunk a negyeddöntőbe, Európa legjobbjai közé, és ezzel megtegyük azt, amit a Manchester United: sorozatban harmadik alkalommal legyünk ott a legjobb nyolc között" – jelentette ki a mindössze 39 éves mester, aki egyébként kicsit tévedett az angol bajnok teljesítményét illetően, ugyanis a „vörös ördögök" a 2006–2007-es szezon óta, azaz egymás utáni negyedik alkalommal jutottak el legalább a negyeddöntőig.

Pedig a Barcelona a Bajnokok Ligája címvédője, és ezt jól tudják Stuttgartban is. A svábok – ha szabad ilyet mondani – az esélytelenek nyugalmával várják a ma esti mérkőzést, még a Barcelona Stuttgartban szereplő kölcsönjátékosa, Alekszandr Hleb is elismerte: „A Barca túlságosan erős csapat, bármely más együttes ellen nagyobb eséllyel szállnánk harcba a továbbjutásért."

Ez persze nem azt jelenti, hogy a VfB ne tenne meg mindent a győzelemért a Nou Campban, persze Christian Gross, a csapat vezetőedzője szerint ez a minimum. „Mindenkitől azt várom, hogy saját teljesítőképessége határán, sőt ha lehet, azon túl teljesítsen."

A szakember elmondta, ismeri a spanyolok stílusát, és bízik benne, hogy megtalálja a házigazda játékának ellenszerét: „Okosan kell játszanunk. Fegyelmezettebbnek kell lennünk, mint az első mérkőzésen, és bíznunk kell magunkban."

„Ugyanazt a csapatot tervezem pályára küldeni, mint az első meccsen, de még gondolkodom néhány részleten, például hogy hol szerepeltessem Hlebet. A csatáraink jól teljesítenek, a csapat jól játszott az utóbbi időben, és Jens Lehmann személyében nagyszerű vezére van a pályán, így biztos vagyok benne, hogy remek mérkőzést játszunk majd – jelentette ki Gross, majd, mintegy zárszóként hozzátette: – Nem hiszem, hogy félnünk kellene bármitől is."

 BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BARCELONA (spanyol)–VFB STUTTGART (német)
Helyszín: Barcelona, Nou Camp. Időpont: 20.45 (tv: DigiSport, 20.30, SAT1, ORF1, élő). Vezeti: Hamer (luxemburgi)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
BARCELONA: Valdés – Daniel Alves, Piqué, Puyol, Maxwell – Y. Touré, Busquets, Iniesta – Messi, Ibrahimovic, Henry. Vezetőedző: Josep Guardiola
Sérült: Csihrinszkij, Abidal, Xavi
Eltiltva:
STUTTGART: Lehmann – Celozzi, Tasci, Delpierre, Molinaro – Gebhart, Träsch, Khedira, Hleb – Cacau, Pogrebnjak. Vezetőedző: Christian Gross
Sérült: Boka, Lanic, Ulreich
Eltiltva: –
Az első mérkőzésen: 1–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik