Gilardino az élre lőtte a Fiorentinát

Vágólapra másolva!
2009.12.09. 22:50
null
Pasqual (balra) és Gerrard harca a labdáért (fotó: Reuters)
Címkék
Alberto Gilardino lefújás előtt szerzett góljával a Fiorentina 2–1-es győzelmet aratott a Liverpool otthonában, így megszerezte a labdarúgó Bajnokok Ligája E-csoportjának első helyét.

 

A Liverpool–Fiorentina mérkőzésnek a csoportelsőség szempontjából volt tétje, igaz, csak az olaszoknak volt esélyük megszerezni az első helyet.

Rafael Benítez együttesében a kezdőben kapott helyet Alberto Aquilani, a spanyol szakember több játékosát is pihentette: Cavalieri védett, Darby volt a jobbhátvéd, és Dossena is helyet kapott, a középpálya a bal oldalán.

Az első 25 percben nem kápráztatták el szurkolótáboraikat a csapatok, csupán egy nagy helyzetet lehetett feljegyezni: még az ötödik percben Dossena tekert középre, Kuyt viszont kapu mellé fejelte a ziccert.

A félidő végén a Fiorentina volt fölényben, de nem tudtak túljárni Cavalieri eszén. A Liverpool azonban megszerezte a vezetést: Gerrard labdájára szabadon érkezhetett Benajun, és az izraeli középpályás fejese a bal sarokban kötött ki. Miután a Lyon a másik meccsen vezetett a Debrecen ellen, a franciák kerültek a csoport első helyére.

A második játékrész elején újra Cavalierinek kellett nagyon védenie, ezúttal Gilardino fejesét hatástalanította. A 63. percben azonban már tehetetlen volt a kapus: Gilardino passzolt Jörgensenhez, aki a balösszekötő helyéről a bal sarokba vágta a labdát. Benítez cserélt is utána, pályára küldte a sérüléséből felépülő Fernando Torrest.

A spanyol játékos nem tudott góllal hozzájárulni csapata eredményességéhez, ellenben a Fiorentina megszerezte a győztes gólt és a csoportelsőséget: a már az első gólnál is bizonytalankodó Darby hibázott újra, a labda Gilardino elé került, aki élt is a lehetőséggel. A másik meccsen a Lyon 4–0-ra megverte a Debrecent, de a franciák így is „csak" másodikok lettek.

BAJNOKOK LIGÁJA
E-CSOPORT
Liverpool–Fiorentina 1–2 (Benajun 43., ill. Jörgensen 63., Gilardino 92.)
A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Fiorentina 6 5 1 14–7 +7  15
2. Lyon 6 4 1 1 12–3 +9  13
3. Liverpool 6 2 1 3 5–7 –2  7
4. Debrecen 6 6 5–19 –14  0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik