Gattusónál leszállt a vörös köd. Redknapp: Olyan volt, mint aki megőrült

Vágólapra másolva!
2011.02.16. 08:37
null
Gattuso megpróbálja lerendezni Joe Jordant (Fotó: Reuters)
Míg a Tottenham Hotspurnél a klubtörténet legnagyobb győzelmei közé sorolják a keddi, AC Milan elleni idegenbeli (1–0) diadalt, a házigazdák igencsak kellemetlen helyzetben vannak. A milánói piros-feketék nem elég, hogy kikaptak, a pályán folytatott csatározásból sem jönnek ki jól: az elboruló Gennaro Gattuso ellen az UEFA fegyelmi eljárást indíthat, Mathieu Flamini pedig a Spurs öltözőjébe bemenve kért elnézést az általa durván lerúgott Vedran Corlukától. A felek, úgy tűnik, lehiggadtak – a Tottenham mindenesetre diadalmasan tér haza Londonba.

Elképesztő feszültség dolgozott mindkét csapatban az AC Milan–Tottenham BL-nyolcaddöntőben, és ki is robbant többször a mérkőzés folyamán, majd azt követően is. A londoniak 1–0-s – egyáltalán nem érdemtelen – sikerével zárult találkozó után a Milan fantasztikus küzdőszellemű, de elborulásra hajlamos védekező középpályásánál, Gennaro Gattusónál leszállt a vörös köd. Most már ő maga is bánja – persze azt hozzátette, hogy a Spurs játékosai és edzői sem voltak angyalok (ez is tisztán látszott a meccsen)...

„Elvesztettem a fejem és az önuralmam. Nincs mentség arra, amit tettem, vállalom a felelősséget. Ideges voltam, és a végén nem akartam a játékosokkal vitatkozni, de Joe Jordannel [a Tottenham szakmai stábjának tagja – a szerk.] sem kellett volna összeugranom, még akkor sem, ha a második félidő alatt provokált, azt inkább nem árulom el, hogy mivel. Helytelenül cselekedtem, nem lett volna szabad így viselkednem egy nálam idősebb emberrel" – nyilatkozta az olasz középpályás, aki két sárga lapja miatt mindenképpen kihagyja a visszavágót, de így is várhatja az UEFA fegyelmi eljárását...

GATTUSO ÁMOKFUTÁSA A MECCSEN


TEKINTSE  MEG BL-ADATBANKUNKAT!
TEKINTSE MEG BL-ADATBANKUNKAT!

Mathieu Flamini a Spurs öltözőjében kért bocsánatot az általa páros lábbal lerúgott Vedran Corlukától – a horvát védő hordágyon hagyta el a játékteret.

„Bementem a Tottenham öltözőjébe, hogy megnézzem, Corluka milyen állapotban van, és hogy elnézést kérjek tőle a szerelésemért. Nagy kár a vereségért, a második félidőben jó teljesítményt nyújtottunk, de most mehetünk Londonba kicsikarni a továbbjutást. Az első félidőben nagyon rosszul működött a letámadásunk, de a szünet után feljavultunk, és nem vereséget, hanem győzelmet érdemeltünk volna" – mondta a Sky Sport Italiának Flamini.

Harry Redknapp, a Spurs diadalmas edzője nem értette a Milan játékosainak túlpörgését.

„Nem tudom, miért bolondultak meg. Gattuso teljesen elvesztette a fejét, úgy viselkedett, mint aki megőrült. Összebalhézott Joe Jordannel, lövésem nincs, miért. Másvalakit is kiszúrhatott volna, szerintem nem tudta kivel kezd ki..." – mondta a lefújás utáni incidensről.

Jordant játékoskorában az angol élvonal legfélelmetesebb futballistái között tartották számon, fogatlan mosolyától (négy fogát is kiverték, míg a Leedsben játszott) a hideg rázta a védőket, tehát lehet, hogy Gattuso tényleg emberére akadt volna... A Spurs-edző légióskodott pont az AC Milannál is, ahol a szurkolók a sokatmondó
"Cápa" becenevet ragasztották rá.

Na, vele kezdett ki Gattuso... Jordan a hetvenes években
Na, vele kezdett ki Gattuso... Jordan a hetvenes években

Redknapp felsőfokú jelzőkkel illette csapata teljesítményét.

„Fantasztikusan játszott a csapat, briliáns teljesítményt nyújtottak a srácok. Az első félidőben sokkal jobban futballoztunk a Milannál, de tudtam, hogy keményebben fognak letámadni a második játékrészben, és jöttek is. Megpróbáltunk nem túlzottan visszahúzódni, a hátsó sorunk szenzációs volt, Heurelho Gomes létfontosságú pillanatokban hatalmasakat védett. A szünetben mondtuk a játékosoknak, hogy játsszanak Lennonra, mert egy az egyben meg fogja verni az emberét, és a gól előtti kontránál pontosan ez történt. Csodásan készített elő" – nyilatkozta az angol szakember, aki azért még egy kiállítást szívesen látott volna a meccsen.

„Flamini szerelését nem tudom megérteni, meg azt sem, hogy ez hogy az ördögben nem volt piros lap a bírónál. Szégyenletes belépő volt, remélem, az ilyen szerelések ellen tesznek valamit, mert rettenetesen sérülésveszélyesek."

A Milan edzője, Massimiliano Allegri csalódott volt, főleg a Spurs gólja előtti szituáció miatt, amikor az angolok elképesztő sebességgel hagyták faképnél a piros-feketék védelmét.

Diadalittasan: Crouch és Van der Vaart (Fotó: Reuters)
Diadalittasan: Crouch és Van der Vaart (Fotó: Reuters)

„A kontra előtt nagy hibát követtünk el, és ezért drágán meg is fizettünk. Nyomtunk, hogy előnybe kerüljünk, de a Tottenham védelme kitűnően zárt, és nem volt terünk semmire. Nagyon nehéz meccs volt. Túl sok hibát követtünk el, főleg, mikor nem volt nálunk a labda, a Tottenham pedig hatékonyan és jól kontrázott. Az első félidőben le sem tudtuk támadni őket, a szünet után javultunk, még akkor is, ha csak rögzített játékhelyzetek után voltunk veszélyesek. Hinnünk kell magunkban és az erőnkben, a továbbjutás kérdése még nem dőlt el" – értékelt.

„Nagy Péter lesújtott" – közli diadalmasan a Tottenham honlapja, a győztes gólt szerző Peter Crouch pedig figyelmeztet: ennek a párharcnak még nincs vége.

„Nagyszerű meccs volt, és megérdemelten nyertük meg. A védőink annyira jól zártak, hogy a Milannak alig volt lehetősége, parádés teljesítménnyel rukkoltak elő. A gólnál csak arra kellett ügyelnem, hogy valahogy tartani tudjam a lépést Azzával [Aaron Lennon – a szerk.], aztán már arra koncentráltam, hogy nehogy elrontsam. Megtettük, amit meg kellett tennünk, előnyből indulunk a White Hart Lane-en. A Milan fantasztikus csapat, és képes idegenben is gólokat lőni, vigyáznunk kell vele. Ez az este viszont csodálatos volt, gyönyörű, hogy le tudtuk győzni őket a San Siróban" – mondta az angol „torony".


kerdes=Ön szerint ki jut tovább a párharcból?|opcio1=A Tottenham|opcio2=A Milan|
cikkertekelo_szavazas

Szavazz!

Ön szerint ki jut tovább a párharcból?
mceBlockPasteEnd

MILAN–TOTTENHAM 0–1
BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
AC MILAN (olasz)–TOTTENHAM HOTSPUR (angol) 0–1 (Crouch 80.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik