FTC: Sokként ért bennünket a kiesés – Orosz Pál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.21. 18:56
A Ferencváros az idegenbeli 1–1-es döntetlent követően hazai pályán is 1–1-et játszott az albán Partizani Tiranával a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében, majd tizenegyesekkel búcsúzott a nemzetközi kupaküzdelmektől. Az FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál a klub hivatalos honlapjának elmondta, sokként érte a kiesés.

– Milyen következtetéseket vontak le, milyen lépések várhatóak a kiesés után?
– A futballban van egy mondás, mely szerint az eseményeket soha ne másnap értékeld. Ehhez tartjuk magunkat mi is – mondta Orosz Pál a fradi.hu-nak. – Sokként ért bennünket a szerdai kiesés. De ma még nem szeretnénk ezzel foglalkozni, nem szeretnénk, hogy bármiféle döntésünket, vagy a konzekvenciát az érzelmeink befolyásoljanak. Hagyjuk kicsit leülepedni az egészet, és utána nézzük majd át, hogy tulajdonképpen mi is történt, és milyen okokból történhetett, és milyen lépéseket szükséges megtennünk.– Milyen következtetéseket vontak le, milyen lépések várhatóak a kiesés után?
– A futballban van egy mondás, mely szerint az eseményeket soha ne másnap értékeld. Ehhez tartjuk magunkat mi is – mondta Orosz Pál a fradi.hu-nak. – Sokként ért bennünket a szerdai kiesés. De ma még nem szeretnénk ezzel foglalkozni, nem szeretnénk, hogy bármiféle döntésünket, vagy a konzekvenciát az érzelmeink befolyásoljanak. Hagyjuk kicsit leülepedni az egészet, és utána nézzük majd át, hogy tulajdonképpen mi is történt, és milyen okokból történhetett, és milyen lépéseket szükséges megtennünk.

NEM KÖTELEZŐ BUSZOZNI

A Ferencváros közleményben tájékoztatta szurkolóit, hogy a Budapest Honvéd elleni szombati bajnokira nem kötelező buszozni.

„A Groupama Arénánál kialakított gyülekezőhelyről kényelmesen, térítésmentesen lehet busszal eljutni a Bozsik-stadionba. A buszozás azonban csak egy kényelmi lehetőség, nem kötelező!” – olvasható a klub honlapján.

– Mit lehet mégis tenni ezekben a napokban?
– Most az a legfontosabb, hogy a csapat olyan mentális és fizikai állapotban legyen, hogy a lehető legjobb teljesítményt tudja nyújtani a hétvégi bajnoki mérkőzésen. Ez jelenleg az elsődleges szempont. Erre készülnek a játékosok. A jövő hét elején lesz lehetőség arra, hogy foglalkozzunk azzal, miként történhetett meg a szerdai búcsú.

– Mi az, ami a leginkább fájdalmas a szerdai mérkőzéssel kapcsolatban?
– Olyan lehetőség kapujában álltunk, amelyre régóta vártunk. Egy gól választott el minket attól, hogy a legrosszabb esetben is az Európa-liga csoportkörébe jutásért playoffmérkőzést játszhassunk. Ezért külön fáj a kiesés. Az egész magyar labdarúgás megítélése szempontjából fontos lett volna a továbbjutásunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik