Ferguson kontra Ancelotti: kinek a szájából esik ki a sajt?

Vágólapra másolva!
2011.04.06. 14:07
null
Carlo Ancelotti (balra) és Sir Alex Ferguson jó viszonyban van, sajnálnák, ha kiesne a riválisuk <br />(Fotó: Action Images– archív)
Címkék
Előrehozott döntőnek is beillik a Chelsea és a Manchester United párharca a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében: nemcsak azért, mert Denis Law, az MU skót legendája így gondolja, hanem mert három éve valóban e két csapat játszotta a finálét. Carlo Ancelotti, a Chelsea olasz menedzsere és kollégája, Sir Alex Ferguson azonban nincs harapós kedvében az első felvonás előtt, a felvezetésben az udvariaskodásé volt a főszerep. Az olasz Wayne Rooney eltiltásán, a skót a Fernando Torrest szidókon háborodott fel.

A Manchester United a 2008-as Bajnokok Ligája-döntőben tizenegyesekkel legyőzte a Chelsea-t, sokak szerint ez a párharc annak a moszkvai összecsapásnak az igazi visszavágója lesz. Ám az angol Premier League-et az elmúlt hat évben uraló két klub 1906-ig visszanyúló közös történetének csak egy piciny fejezete az a találkozó, a „kékek" és a „vörös ördögök" előtte és azóta is számos parázs csatát vívtak egymás ellen.

Carlo Ancelotti, a Chelsea olasz menedzsere sem gondol már a BL-döntőre, amelynek idején még nem is állt a londoniak alkalmazásában.

„Tudjuk, milyen erős ellenfél vár ránk, de nem félünk, hiszünk benne, hogy le tudjuk győzni – mondta a Chelsea-vel eddigi mindhárom, MU elleni Premier League-találkozóját megnyerő Ancelotti. – Nem egy meccsen dől el a továbbjutás, száznyolcvan perc alatt kell legyőznünk a Manchestert. A jó kezdés fontos, de tisztában vagyunk azzal, hogy a továbbjutás az Old Traffordon dől majd el."

KÉT GÓLRA AZ 500-TÓL AZ MU
A két csapatból csak John Obi Mikel, a Chelsea nigériai középpályása veszélyeztetett sárga lapja miatt.
Az MU játékosai eddig az idei BL-ben összesen négy sárgát gyűjtöttek, a legkevesebbet a BL-mezőnyben. A lapokat törölték a csoportkör után, és törölni fogják a negyeddöntőt követően is.
Ez lesz a Chelsea 100. BL-mérkőzése (selejtezők nélkül).
A Manchester United eddig 498 gólt szerzett a Bajnokok Ligájában.
A leseket tekintve a Chelsea vezeti a BL-t, a csapat 39-cel, Nicolas Anelka 13-mal vezet a klubok, illetve a játékosok listáján.

Az Alexet térdsérülése miatt nélkülöző, az Achilles-ín-sérüléséből felépült Joszi Benajunt viszont újra a soraiban tudó Chelsea nyolc éven belül hatodszor kerülhet be a BL elődöntőjébe, de már az első meccsen is rendkívül óvatosnak kell lennie, mert az MU a legutóbbi 11 idegenbeli meccséből 9-et megnyert a sorozatban. A „vörös ördögök" ráadásul eddigi két, angol csapat elleni párharcukat megnyerték az európai kupákban. (Az 1963–1964-es KEK-ben a Tottenhamet, a 2008–2009-es BL-ben az Arsenalt ejtették ki.)

Ferguson gondolatban már túl is ment a negyeddöntőn, és arról beszélt, hogy együttese 12 éve nem látott bravúr felé közeledik.

„Ha minden jól megy, a következő hetekben tizennégy mérkőzés vár ránk. Megszoktuk ezt a terhelést, és ha valamikor, most képesek lehetünk rá, hogy megismételjük az 1999-es triplát – fogalmazott Ferguson, majd az ellenfelet dicsérte. – Carlo kiváló edző, tavaly a Chelsea-vel a bajnokságot és az FA-kupát is megnyerte. Amikor olyan pletykákat hallok, hogy meneszteni akarják, nem hiszek a fülemnek."

Ferguson csapata kilenc éve nem nyert a Stamford Bridge-en, 2002 áprilisában Ruud van Nistelrooy, Paul Scholes és Ole Gunnar Solskjaer góljaival győzött 3–0-ra. Azóta tíz meccsen hat Chelsea-siker és négy döntetlen született.

A Unitedban Pak Dzsi Szung, Michael Owen, Jonny Evans, John O'Shea, Rafael és Wes Brown is újra bevethető, és a héten edzésbe állt Rio Ferinand játékára is jó az esély. Bár Wayne Rooney kedden nem edzett a csapattal, Ferguson elmondása szerint játszani fog.

„A két csapat nagyon kiegyenlített csatát fog vívni, nincs sok különbség közöttük. Kiváló játékosokból állnak, a nemzetközi tapasztalat is megvan mindkét oldalon, és az edzők is jók. Remélem, a bíráskodás az elmúlt mérkőzéseinkhez képest jobb lesz – mondta Ferguson, majd kitért Fernando Torresre, a Chelsea januárban szerződtetett spanyol csatárára, akit egyre többen kritizálnak amiatt, hogy még nem szerzett gólt új csapatában. – Mindenki amiatt aggódik, hogy még nem talált be, de szerintem nem szabad leírni, rengeteg gólt szerez még a Chelsea mezében. A világ már csak ilyen: a szerződtetése napján mindenki azt mondta, nagy fogás volt, most meg azon sajnálkoznak, hogy rossz igazolás. Ennél nevetségesebben nem is lehetne hozzáállni."

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg a Bajnokok Ligáját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Manchester Unitedben 1962 és 1973 között 171 gólt szerző 71 éves Denis Law számára rejtély Fernando Torres eddigi teljesítménye a Chelsea-ben.

„Nem értem, mi van vele, a spanyol válogatottban és a Liverpoolban kifejezetten jól játszott. Rejtély, amit nehezen tudok megfejteni – mondta a United legendás csatára, aki szerint május végén kellene találkoznia a két csapatnak. – Szerencsétlennek tartom, hogy már a nyolc között összekerült a két klub, bőven ráért volna a döntőben is. Kicsit aggódom a Unitedért, nagyon nehéz párharc elé néz, de jobb formában van, ezért még mindig esélyesebbnek tartom."

Ancelotti nem aggódik Torres miatt, szerinte a csatárnak a gólszerzésen kívül is rengeteg feladatot el kell látnia, és ezzel eddig nem volt gond.

„Megvan a fejemben a kezdőcsapat, és Torres is játszani fog, mert bár eddig nem lőtt gólt, nagyon jól játszik. Tudom, hogy egyre rosszabbul érzi magát a góltalansága miatt, de én tökéletesen elégedett vagyok vele – mondta Ancelotti, majd kitért Wayne Rooney kétmeccses eltiltására is, amely az angol csatár szerdai szereplését nem befolyásolja. – Meglepett, hogy ilyen szigorú büntetést kapott ezért a gesztusáért, Olaszországban elképzelhetetlen lenne, hogy valakit azért eltiltsanak, mert belekiabál a kamerába."

kerdes=Ki jut tovább a Chelsea–Manchester United párharcból?|opcio1=Chelsea|opcio2=Manchester United|
cikkertekelo_szavazas
cikkertekelo_szavazas
mceBlockPasteEnd

A hét végi West Ham elleni bajnokin mesterhármast szerző Rooney sokak szerint a meccs kulcsembere lehet, így vélekedik Javier Hernández, az MU mexikói csatára is.

„Wayne szenzációs formában van, ami nagy baj lehet a Chelsea számára – mondta Hernández. – A menedzser azt várja tőlünk, hogy sok helyzetet alakítsunk ki, gólt vagy gólokat szerezzünk, hogy a visszavágón több lehetősége legyen a taktika kidolgozására. Az jut tovább, akinek jobb a csatársora. A Chelsea-nek remek a támadóegysége, de a mi csatáraink jobbak."

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
CHELSEA (angol)–MANCHESTER UNITED (angol)
London, Stamford Bridge, 20.45. Tv: Digi Sport Vezeti: Undiano Mallenco (spanyol)
A találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on!
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
CHELSEA: Cech – Bosingwa, Terry, Ivanovics, A. Cole – Ramires, Lampard, Essien, Malouda – Torres, Drogba. Menedzser: Carlo Ancelotti
MANCHESTER UNITED: Van der Sar – Rafael, Vidics, Ferdinand, Evra – Carrick – Pak Dzsi Szung, Scholes, Giggs, Valencia – Rooney. Menedzser: Sir Alex Ferguson

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik