Ferdinand: Rooney azt tette, amihez a legjobban ért

Vágólapra másolva!
2011.04.07. 09:01
null
Amint arra számítani lehetett, némi indulat is jutott az angol rangadóra (Fotó: Reuters)
Címkék
A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán a Manchester United a Chelsea otthonában jutott egygólos (1–0) előnyhöz Wayne Rooney találatával. Az angol belharc visszhangjában a londoniak elmaradt büntetőt kérnek számon, manchesteri oldalon viszont helyesnek érzik a játékvezetői ítéletet, Rio Ferdinand pedig a mérkőzést góljával eldöntő csapattársat vette védelmébe.

„Nagyon fontos volt, hogy ne kapjunk gólt az első mérkőzésen. Wayne Rooney óriási formában van, nagy lehetőséget adott nekünk arra, hogy bejussunk az elődöntőbe. Kiválóan játszott, annak ellenére, hogy nagyon sokat kapott a mérkőzésen. Rendre elkéstek vele szemben a belépőkkel, de ő mindig felállt, és játszott tovább” – mondta Sir Alex Ferguson, az MU menedzsere a lefújást követően.

SZAVAZÁS

BL-negyeddöntő: a Chelsea vagy a Manchester United jut tovább?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Előnybe kerültünk, de a legnagyobb előny számunkra az Old Trafford lesz” – utalt a skót mester arra, hogy a visszavágót saját otthonukban játszhatják a manchesteriek.

A hajrában a Chelsea-nek egy jogosnak tűnő 11-est nem adott meg Undiano Mallenco játékvezető, amikor Patrice Evra Ramirest akasztotta a tizenhatoson belül.

„Úgy tűnt, mintha a játékos mindent elkövetett volna, hogy büntető legyen, de még nem láttam a visszajátszást az esetről” – mondta Ferguson.

Az MU védelmének közepén ezúttal is biztos pontnak bizonyult Rio Ferdinand, akinek vezérletével nullásra zárták az összecsapást a vendégek. A rutinos védő a hét végi káromkodásával címlapokra kerülő, ezúttal viszont döntő gólt szerző Rooneyt vette védelmébe.

„Annyi fontos dolog történik szerte a világban, Elefántcsontparton vagy éppen Líbiában, mégis Wayne Rooney kerül a címlapokra, mert káromkodott a kamerába – utalt vissza a WHU elleni bajnokira Rio Ferdinand. – Mint futballistának meg kell kapnia a büntetését, nem pedig folyamatos lincshangulatot gerjeszteni, az élet megy tovább. Természetesen nem ártatlan, de néha azért előfordulnak az életben ilyen érzelmi kitörések. Ő imádja a futballt, és ezen az estén azt tette, amihez a legjobban ért.”

„Egyet biztosan. A Ramires elleni szabálytalanság nyilvánvaló volt, tizenegyest kellett volna adni érte. Torres esetét nem láttam – válaszolta Carlo Ancelotti arra kérdésre, hány büntetőt kellett volna kapnia a Chelsea-nek. – A mutatott játékunk nem volt rossz. Voltak pillanatok, amikor nem voltunk urai a helyzetnek a labdabirtoklásban az első félidő közepén, de összességében nem játszottunk rosszul.”

A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ 
KATTINTSON A KÉPRE!
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

„Voltak lehetőségeink, de nem volt könnyű visszakapaszkodni egygólos hátrányból. Az ellenfél jól kontrázott, de volt néhány helyzetünk. Eltaláltuk a kapufát, kapnunk kellett volna egy tizenegyest, és Van der Sar nagyszerűen védett Torres lövésénél. Csalódottak vagyunk, de szerencsére van még kilencven percünk a párharc megfordítására az old Traffordon. Nem lesz könnyű, de egy évvel ezelőtt is ott kellett nyernünk, és sikerült. Hiszek benne, hogy összejöhet” – folytatta a Chelsea olasz menedzsere.

„Helyzeteket alakítottunk ki, sok lövésünk volt, de nem tudtunk gólt szerezni, ez volt a különbség. Ügyesen futballoztak, jól játszották meg a kontráikat” – beszélt elismerően az ellenfélről Petr Cech, a Chelsea kapusa.

Mint ismert, a hajrában a Chelsea-nek egy jogosnak tűnő 11-est nem adott meg Undiano Mallenco játékvezető, amikor Patrice Evra Ramirest akasztotta a tizenhatoson belül. A cseh kapusnak erről tömör véleménye volt.

„Nem adta meg, ennyi” – foglalta össze közvetlenül a lefújást követően a lényeget Cech.

BAJNOKOK LIGÁJA – EMLÉKEZTETŐ
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
CHELSEA (angol)–MANCHESTER UNITED (angol) 0–1 (0–1)
London, Stamford Bridge. V: Undiano Mallenco (spanyol)
CHELSEA: Cech – Bosingwa (Mikel, 79.), Terry, Ivanovics, A. Cole – Ramires, Lampard, Essien, Zsirkov (Malouda, 70.) – Torres, Drogba (Anelka, 70.). Menedzser: Carlo Ancelotti
MAN. UNITED: Van der Sar – Rafael (Nani, 51.), Vidics, Ferdinand, Evra – Carrick – Pak Dzsi Szung, Giggs, Valencia – Hernández (Berbatov, 78.), Rooney. Menedzser: Alex Ferguson
G: Rooney (24.)
Sárga lap: Zsirkov (36.) Ramires (60.), Essien (66.), Torres (93.), ill. Vidics (74.), Van der Sar (80.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik