Ezúttal sem bírt az MU a Benficával

Vágólapra másolva!
2011.11.22. 22:38
null
Darren Fletcher gólja után alig egy percig örülhettek a „vörös ördögök” (Fotó: Action Images)
Címkék
A Bajnokok Ligája C-csoportjának 5. fordulójában a Manchester United hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a Benficával, így a román Otelul Galati otthonában 3–2-re diadalmaskodó svájci Basel egy pontra felzárkózott az angol és a portugál csapatra.

MANCHESTER UNITED–BENFICA 2–2

Mindkét csapat két győzelemmel és két döntetlennel a háta mögött érkezett a manchesteri találkozóra, amelyen a Wayne Rooneyt nélkülöző hazai gárda már a harmadik percben hátrányba került, Nicolás Gaitán jobb oldalról lőtt középre, Phil Jones lábáról pedig saját kapujába pattant a labda – öngól (0–1)

A találat után csak lassan tért magához a Manchester United, de az első negyedóra végétől kezdve fokozatosan átvette a kezdeményezést, igaz Arturnak bravúr Nani szabadrúgásánál és Ashley Young 12 méteres lövésénél sem kellett bemutatnia.

Az első fél óra végéhez érkezve felpörögtek az események, Nani bal oldali beadását Dimitar Berbatov fejelte igencsak lesgyanús helyzetből a kapu bal oldalába (1–1), majd Young ziccerét Artur, Pablo Aimar és Rodrigo lövését pedig David de Gea védte.

A 40. és a 63. percben Berbatov ismét lesgyanús helyzet után talált be, és bár ezúttal inkább tűntek egy vonalnak a szituációk, ezeket a találatokat nem adta meg a játékvezető.

A kettő között azonban esett két újabb gól, a fordulás után nagy erőkkel rohamozó manchesteriek részéről Darren Fletcher közeli lövése, majd Nani újabb szabadrúgása, valamint Fábio ziccere még nem hozott gólt, a skót középpályás újabb lehetősége már igen – Patrice Evra bal oldali beadását másodjára pofozta be (2–1).

Nem sokáig örülhettek azonban a „vörös ördögök”, hiszen De Gea, majd Rio Ferdinand hibája után egy perccel később Aimar közelről lőhetett az üres kapuba (2–2).

A hátralévő időben hiába nyomott a hazai csapat, Berbatov a legnagyobb lehetőségből a léc fölé bombázott, a túl oldalon pedig az utolsó percekben Rodrigo oldalhálóban kikötő lövése borzolta a kedélyeket. Újabb gól már nem esett, így – az első fordulóhoz hasonlóan – ezúttal is döntetlenre végeztek a csapatok.

OTELUL GALATI–BASEL 2–3

A román bajnok Otelul Galati-nak már csak az Euroliga-indulást érő 3. hely megszerzésére volt esélye a C-csoportban az 5. forduló előtt, mégsem mondhatjuk, hogy Dorinel Munteanu csapata megszakadt a győzelemért.

Olyannyira nem, hogy a vendég Basel 37 perc alatt tulajdonképpen el is döntötte a mérkőzést. Hamar kinyílt a Frei-dosszié: előbb Fabian Frei a bal oldalról, 13 méterről lőtte ki a jobb alsót, majd Alexander Frei egy kontra végén a kapu közepébe helyezett. A vendégek harmadik találatát Marco Streller jegyezte.

A második félidőben magára talált az Otelul Galati, két gólt is szerzett a román csapat, de többre már nem futotta az erejéből, így 3–2-re győztek a svájciak.

Az utolsó forduló előtt még három csapat is esélyes a továbbjutásra. Igaz, a Basel van a legnehezebb helyzetben, hiszen egy ponttal le van maradva a Manchester Unitedtől és a Benficától, ráadásul az utolsó fordulóban az angol bajnokot fogadja. A Benfica hazai pályán játszik az Otelul ellen.

MAN. UNITED–BENFICA 2–2 ÉS OTELIL GALATI–BASEL 2–3

BAJNOKOK LIGÁJA
C-CSOPORT
OTELUL GALATI (román)–FC BASEL (svájci) 2–3
Bukarest, Nemzeti Stadion, 5787 néző. Vezette: Hagen (norvég)
Gólszerző: Giurgiu (75.), Antal (81.), ill. F. Frei (10.), A. Frei (14.), Streller (37.)
MANCHESTER UNITED (angol)–BENFICA (portugál) 2–2
Manchester, Old Trafford, 74 873 néző. Vezette: Cuneyt Cakir (török)
Gólszerző: Berbatov (30.), Fletcher (59.), ill. Jones (3. – öngól), Aimar (60.)
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Benfica 5 2 3 7– 4 +3 9
2. Manchester United 5 2 3 10– 6 +4 9
3. Basel 5 2 2 1 9– 9 0 8
4. Otelul Galati 5 5 3–10 –7 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik