Európai Szuperkupa: futballozni és nyerni jött a Bayern

Vágólapra másolva!
2020.09.23. 17:46
null
Hansi Flick nem vírusszakértő (Fotó: Szabó Miklós)
Hansi Flick vezetőedző és Manuel Neuer kapus tartott sajtótájékoztatót a Bayern részéről a Puskás Arénában az Európai Szuperkupa előestéjén.

Csütörtök este a budapesti Puskás Arénában rendezik az Európai Szuperkupa-mérkőzést a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és az Európa-ligát megnyerő Sevilla között. A találkozó előtti napon mind a két csapat edzést, s előtte sajtótájékoztatót tart. A sort a Bayern kezdte, előbb Hansi Flick vezetőedző, majd Manuel Neuer, a csapat kapusa válaszolt az újságírók kérdéseire az online megtartott eseményen.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri az európai Szuperkupát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A Sevilla megérdemelten nyerte meg az Európa-ligát, tapasztalt futballisták alkotják a csapatot és rendkívül érett futballt játszottak a sorozatban, ami nyilván a vezetőedző érdeme, az ő dícsérete. Képesek az ellenfelet nyomás alá helyezni, de erre felkészültünk. Intenzív, dinamikus játékra és nagyon jó mérkőzésre számítok csütörtök este” – szögezte le Hansi Flick,akit kérdeztek a korábban elhíresült nyilatkozatáról, amely szerint, nem érti, miért kell Budapesten megrendezni ezt a mérkőzést, amikor újra felütötte a fejét a koronavírus-járvány a magyar fővárosban.

„Münchenben is tombol a járvány, úgyhogy nincs nagy változás… A szigorú biztonsági előírásokat mindenhol be kell tartani – kezdte félig-meddig viccesen a választ Flick, majd komolyabbra fordította a szót és egy újabb kérdésre felelve kitért a szurkolókra is, akik közül sokan visszamondták a jegyrendelésüket a koronavírus-fertőzés budapesti terjedésének hírére. – Nem vagyok COVID-szakértő, nem szeretnék tanácsokat adni, azoknak a drukkereknek, akik mégis eljönnek Budapestre. A tanácsadást meghagyom azoknak, akiknek ez a szakterületük. Én futballedző vagyok, és mi futballozni jöttünk ide, és remélem, hogy mind a két csapat képes lesz a játékra koncentrálni. A célunk, hogy megnyerjük a mérkőzést, és remélem, ez sikerül is”.

A németek mestere kérdést kapott a kisebb sérüléssel bajlódó Robert Lewandowskiról, valamint a csapattal együtt Budapestre érkező, de távozóban lévő Javi Martínezről és Mario Götzéről is kérdezték, akit a legfrissebb pletykák ismét összeboronáltak a Bayernnel.

„Nagyon remélem, hogy Robert a sajtótájékoztató után teljes edzésmunkát fog végezni, rajta kívül mindenki más teljesen egészséges, de biztos vagyok benne, hogy ő is játszik. Martínez a csapat része jelenleg is, tervezek vele is a holnapi meccsen, de hogy játszik-e, az attól függ, hogy hogyan alakul a találkozó. Meglepődtem, hogy ma velünk van, mert hittem, hogy ilyenkor már Bilbaóban lesz, de örülök, hogy itt van. Ami Götzét illeti, róla annyit tudok mondani, hogy tartjuk egymással a kapcsolatot, úgyanúgy, mint másokkal is, akik korábban a játékosaim voltak. A szerződtetése jelenleg nincs napirenden” – zárta mondandóját Flick

A szakember után a csapat kapusa, Manuel Neuer foglalta el a pódiumon a helyét a mikrofon mögött, s őt elsőként arról kérdezték, hogy milyen érzés lesz nézők előtt játszani, s hogyan értékeli az elmúlt hét hónapot karrierjében?

„A Bundesligában és a Bajnokok Ligájában is sok mindenhez kellett alkalmazkodnunk az elmúlt hónapok során. Nem tudjuk, hogy holnap milyen lesz nézők előtt, mire számíthatunk, de az biztos, hogy minden erőnkkel a meccsre koncentrálunk. Hogy a stadionban mi lesz a helyzet pontosan, azt nem tudhatjuk, de alkalmazkodni fogunk, ahogy az elmúlt hónapok során tettük. Éppen emiatt az állandó alkalmazkodás miatt nem volt könnyű az elmúlt hét hónap, de jól idomultunk a mindenkori helyzethez, és így az igen ambiciózus és éhes csapattal sikerült elérni a céljainkat” – fogalmazott Neuer, aki hozzátette, megérti azokat a drukkereket, akik egészségügyi megfontolásból visszamondták jegyrendelésüket, s nem vállalták az utazást.

„Nem is kérdés, hogy az egészség a legfontosabb. Megértem a drukkereket. Az információkat nagyon nyíltan kezelték a mérkőzéssel kapcsolatban, így mindenki maga dönthette el, ezek alapján, hogy vállalja-e az utazást, vagy sem. Akik nem jöttek, s visszamondták a jegyüket, azokat – minden harag nélkül mondom – teljesen megértem” – zárta mondandóját Neuer, aki néhány perccel később már csapattársaival együtt a Puskás Aréna gyepén végezte a Flick által dirigált gyakorlatokat az edzésen.

AZ FC BAYERN MÜNCHEN KERETE AZ EURÓPAI SZUPERKUPA-MÉRKŐZÉSRE
Kapusok:
Manuel Neuer, Sven Ulreich, Alexander Nübel.
Védők: Jerome Boateng, Alphonso Davies, David Alaba, Niklas Süle, Chris Richards, Lucas Hernández, Benjamin Pavard.
Középpályások: Joshua Kimmich, Javi Martínez, Corentin Tolisso, Adrian Fein, Leon Goretzka, Jamal Musiala, Timothy Tillman, Mickaël Cuisance.
Támadók: Serge Gnabry, Leroy Sané, Joshua Zirkzee, Thomas Müller, Robert Lewandowski.

EURÓPAI SZUPERKUPA
CSÜTÖRTÖK
21.00:Bayern München (német)–Sevilla FC (spanyol) (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik