Emberelőnyben nyert a Loki következő ellenfele

Vágólapra másolva!
2009.09.16. 22:50
Címkék
A debreceni, azaz E jelű csoportban a másik mérkőzésen a francia Olympique Lyon az olasz Fiorentinát fogadta.

Bafétimbi Gomis (sötétben) több alkalommal is faképnél hagyta a firenzei védőket (Fotó: Reuters)
Bafétimbi Gomis (sötétben) több alkalommal is faképnél hagyta a firenzei védőket (Fotó: Reuters)

Mindkét csapat nyílt sisakkal vetette bele magát a küzdelembe, ám az első félidőben nem sok említésre méltó esemény történt a Stade Gerland gyepén, ha csak az nem, hogy Claude Puel vezetőedző már a 26. percben strukturális változtatást hajtott végre, és Michel Bastos helyett Sidney Govout hozta be.

A játékrész hajrájában azonban felpezsdültek az események, a 44. percben a holland Pieter Vink játékvezető nem adta meg a lyoniak találatát – a bosnyák Miralem Pjanic helyezett a hálóba –, előtte ugyanis Govou szabálytalankodott.

Aztán egy perccel később ismét a bíró volt a főszereplő, Vink azonnal piros lapot mutatott fel a könyöklő Alberto Gilardinónak, aki így nagy valószínűséggel nem szerepelhet a Loki ellen az október 20-i, Fiorentina elleni budapesti meccsen – azonnali kiállítás után ugyanis vélhetően több mint egymeccses eltiltást kap.

A második félidő kissé nyugodtabb ütemben kezdődött, de egyre inkább kidomborodott a Lyon emberelőnye és fölénye.

A 69. percben még kimaradt Govou helyzete, ám a 76. percben megtört a jég, Pjanic góljával megszerezte a vezetést a Loki következő ellenfele, a Lyon. Govou és Källström passzolgatott a tizenhatoson belül, utóbbi jobbról középre adott laposan, Frey kivetődve beleütött a beadásba, amely Pjanic elé kerül, aki nem hibázott. 1–0.

És az Olympique tovább rohamozott, az újabb hazai gólt csak a szülőföldjén védő Sébastien Frey akadályozta meg, amikor a 82. percben egy közeli fejest, majd lövést hatástalanított.

Az eredmény ezek után nem változott, Gilardino kiállításával tehát igencsak kellemetlen helyzetbe hozta a Fiorentinát.


  BAJNOKOK LIGÁJA


E-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Olympique Lyon (francia)–Fiorentina (olasz) 1–0 (Pjanic 76.)

 

A  jegyzőkönyvek megtekintéséhez kattintson a mérkőzésre!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik