Egyre nehezebb helyzetben a Liverpool

Vágólapra másolva!
2009.10.20. 22:52
null
Gonalons (jobbra) fejesével egyenlített a Lyon (fotó: Reuters)
Címkék
Nagyon nehéz helyzetbe került a Liverpool, amely újabb vereséget szenvedett a labdarúgó Bajnokok Ligája E–csoportjában. Az angol együttest az Olympique Lyon verte meg 2–1-re az Anfield Roadon.

Rafael Benítez meglepő döntésre szánta el magát, hiszen a Lyon elleni meccsen a mindössze 19 éves David Kellynek szavazott bizalmat. A hatalmas termetű jobbhátvéd tétmérkőzésen eddig csak egyszer, egy PSV elleni BL-találkozón viselte a felnőttcsapat mezét, bajnokin még sosem kapott bizalmat.

A spanyol szakember Fernando Torresre sem számíthatott, a támadósorban így David Ngog jutott szerephez. A Lyonnál a kispadra kerülő Gomis hiányában is erős volt a támadósor, hiszen Sidney Govou, Lisandro López és Éderson rohamozta Pepe Reina kapuját.

A kapusnak már a tizedik percben hatalmasat kellett védenie, Lisandro López fejelt az ötösről. A 16. percben aztán a Lyon kapujába került a labda, ám a spanyol játékvezető szabálytalanság miatt nem adta meg Dirk Kuyt gólját.

A 25. percben cserélni kényszerült Benítez, mivel Steven Gerrard megsérült, nem tudta folytatni a játékot. A helyére Fabio Aurélio állt be. A 41. percben így is megszerezte a vezetést a Pool, amikor a csereember brazil játékos balról középre lőtt labdáját többen elvétették, nem így a jobbösszekötő helyén érkező Benajun, aki kilőtte a jobb felső sarkot.

A Lyonnak duplán fájt a félidő vége, hiszen elvesztette védelmének oszlopát, Crist is, akit szintén sérülés miatt kellett lecserélni.

Fordulás után még nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Liverpool, be is szorította a franciákat a kapujuk elé. Lloris azonban állta a sarat, így nem nőtt az angolok előnye.

Sőt a 73. percben a Lyon egyenlített: egy szöglet után röviden mentett Reina, ám utána kétszer is nagyot védett. Ez azonban nem volt elég, mert a jobbösszekötő helyén érkezett Gonalons, és előrevetődve a bal sarokba fejelt.

A Liverpool már a döntetlennel is nehéz helyzetbe került volna, de az utolsó percben még az az egy pont is kicsúszott a kezéből: egy újabb cserejátékos, Delgado volt az, aki közelről a hálóba passzolta Govou beadását. Hatalmas meglepetés az Anfield Roadon! A Liverpool 1987 után vesztett újra sorozatban négy mérkőzést.

A TALÁLKOZÓ GÓLJAI VIDEÓN

BAJNOKOK LIGÁJA

E–CSOPORT, 3. FORDULÓ

Liverpool (angol)–Lyon (francia) 1–2 (1–0)

G: Benajun (41.), ill. Gonalons (72.), C. Delgado (90.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Lyon 3 3 0 0 7–1 +6 9
2. Fiorentina 3 2 0 1 6–4 +2 6
3. Liverpool 3 1 0 2 2–4 –2 3
4. Debrecen 3 0 0 3 3–9 –6 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik