Egy véleményen a Real és a Barca játékosai

Vágólapra másolva!
2011.04.28. 12:25
null
Pepe (3) keményen lépett oda Dani Alvesnek, a játékvezető azonnal leküldte
Címkék
Az érintett játékosok véleménye megegyezik abban, hogy a portugál Pepe 61. percben történt kiállítása volt a Real Madrid–Barcelona Bajnokok Ligája elődöntő első felvonásának döntő momentuma. Amíg azonban madridi oldalon jogtalannak érzik az ítéletet, addig a katalánok szerint jogos volt a piros lap. A Barcelona kétgólos győzelmével (2–0) nagy lépést tett a döntőbe jutás felé.

„Pepe kiállítása döntötte el a mérkőzést – jelentette ki határozottan Xabi Alonso. – Pepe határozottan lépett oda, de nem piros lapot érően. A játékvezetőnek ez a döntése nagyban befolyásolta a mérkőzést. Elmegyünk a Camp Nouba a visszavágóra, mert profik vagyunk, de a dolog immár nagyon bonyolult. A játékvezető eldöntötte a továbbjutást. Egész szezonban készülünk az ehhez hasonló fontos mérkőzésekre, erre tessék, a játékvezető hibás döntése behatárolja a lehetőségeinket. Tudom, kicsit elfogultként alkotok véleményt a történtekről, de akkor sem láttam kiállítást.”

SZAVAZÁS

Ön szerint piros lapot ért Pepe belépője?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nem értem, a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában miért kell a csapatoknak tíz emberrel játszaniuk a Barcelona ellen” – utalt Cristiano Ronaldo portugál honfitársának, Pepének a 61. percben történt kiállítására. És vont párhuzamot Robin van Persie (Arsenal) piros lapjára.

A holland támadó kiállításával kapcsolatban annyit jegyezzünk meg, hogy őt két sárga lap után küldték zuhanyozni a BL-nyolcaddöntő visszavágóján 1–1-es állásnál az 56. percben. (A londoniak a hazai 2–1-es sikerük után akkor éppen továbbjutásra álltak). Van Persie az első félidő hosszabbításában Dani Alvesnek törlesztetett – már megint a brazil –, majd az 53. percben sípszó után rúgta el a labdát. Mindkét sárgát az ellenfél térfelén szedte össze, miként Pepe is a pirosat.

Katalán öröm a köbön (Fotó: Reuters)
Katalán öröm a köbön (Fotó: Reuters)

„Nem mentegetőzni akarok, de azért tíznek tizenegy ellen játszani messze nem ugyanaz. Főként a Barcelona ellen nehéz tíz embernek.”

SZAVAZÁS

Van-e visszaút 0–2-ről, továbbjut-e a Real Madrid?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A portugál aranylabdásnak véleményt kellett formálnia csapata védekező alaptaktikájáról is.

„Nem szeretek ebben a stílusban játszani, de nekem is alkalmazkodnom kell.”

„A kiállítás volt a mérkőzés fordulópontja – nyilatkozta Iker Casillas. – A játékvezető szempontjából érthető, hogy piros lapot adott. Azonban számomra ez egy túl szigorú ítélet volt. De már megszoktuk, ahogy korábban, úgy most sem történik majd utána ezzel semmi.”

A Real Madrid a negyedik mérkőzését játszotta a szezonban a Barcelonával, de egyszer sem sikerült teljes létszámban befejeznie az összecsapást.

„Ez a szezonban megtörtént párszor, és már unalmas. Mindent meg kell próbálnunk Barcelonában, hogy ledolgozzuk a hátrányunkat.”

KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG A
MÉRKŐZÉS GALÉRIÁJÁT! (FOTÓK: ACTION IMAGES)
KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG A MÉRKŐZÉS GALÉRIÁJÁT! (FOTÓK: ACTION IMAGES)
„Pepe kiállítása egyértelmű is igazságos ítélet volt – utalt Pepe piros lapjára David Villa. – Azt hiszem, az egész mérkőzésen jobbak voltunk ellenfelünknél, de igaz, hogy végül az döntött, amikor tízen maradtak fent a pályán. Onnantól nagyon nehézzé vált a madridiak dolga. Nehéz kilencven perc vár ránk a hazai visszavágón, de a Bajnokok Ligájában már csak ilyen nehéz minden. Ez az, amire mostantól nekünk gondolnunk kell. Megnyertük az első mérkőzést a Bernabéuban kettő nullra, így boldogok és elégedettek lehetünk.”

A támadó több különbséget vélt felfedezni a hosszabbításban 1–0-ra elbukott spanyol Király-kupa-döntőhöz képest, amelyet Cristiano Ronaldo találatával nyert meg a Real Madrid a Barcelona ellen.

„Többet járattuk a labdát, és megnyitottuk a területet, így komoly problémát jelentettünk ellenfelünknek a középpályán. Nagy lépést tettünk a továbbjutás felé, de úgy készülünk, hogy még a keddi mérkőzésen is oda kell tennünk magunkat.”

„Mi a véleményem Pepe kiállításáról? Ha kemény próbálsz lenni a pályán, akkor a tűzzel játszol, ami a végén megégethet. A Real Madridnak nem mentségeket kell keresnie, mindig ugyanazt halljuk tőlük... Közben meg nem is akartak futballozni a saját stadionjukban" – formált markáns véleményt Gerard Piqué.

PEPE KIÁLLÍTÁSA
EMLÉKEZTETŐ – BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
REAL MADRID (spanyol)–BARCELONA (spanyol) 0–2 (0–0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 71 567 néző. V: Stark (német)
REAL MADRID: Casillas – Arbeloa, Sergio Ramos, Raúl Albiol, Marcelo – Xabi Alonso, Pepe, L. Diarra – Özil (Adebayor, a szünetben) – Di María, C. Ronaldo. Vezetőedző: José Mourinho
BARCELONA: Víctor Valdés – D. Alves, Piqué, Busquets, Puyol – Xavi, Mascherano, S. Keita – Pedro (Afellay, 70.), Messi, Villa (Sergi Roberto, 91.). Vezetőedző: Pep Guardiola
Gólszerző: Messi (76., 87.)
Sárga lap: Arbeloa (40.), Sergio Ramos (53.), Adebayor (83.), ill. D. Alves (44.), Mascherano (57.)
Piros lap: José Pinto (a kispadról – a szünetben), Pepe (61.)
REAL MADRID–BARCELONA 0–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik