DVSC: biztosan kiemelt lesz a csapat a BL-selejtező 2. körében

Vágólapra másolva!
2012.05.14. 12:52
Címkék
A már bajnok DVSC-Teva hivatalos honlapjának számításai alapján – az UEFA koefficienseket figyelembe véve – a hajdúsági együttes biztosan kiemelt lesz majd a Bajnokok Ligája nyári selejtezőjének 2. fordulójában.

A DVSC-Teva a második selejtező-fordulóban kapcsolódik be a Bajnokok Ligája küzdelmeibe a 2012–2013-as szezonban, és kiemelt csapatként várja a június 25-én tartandó sorsolást – adta hírül a dvsc.hu.

A nem kiemelt együttesek listája még nem teljes, de jelen állás szerint közéjük kerülhet a Molde FK (norvég), a Zeljeznicar (bosnyák), a KR Reykjavík (izlandi), a The New Saints (walesi), a Flora Tallinn (észt), a Neftcsi Baku (azeri), a Sahtyor Karagandi (kazah), a Skenderbeu Korce (albán) és az Ulisses FC (örmény) is, valamint ha továbbjut az első selejtező-fordulóból, akkor az északír Linfield és a máltai Valletta is. Valamint a nem kiemelt bajnokokhoz kapcsolódik majd a macedón és a montenegrói bajnok is.

A korábbi években a sorolás előtt egy nappal az UEFA területi elv alapján további csoportokra osztotta az együtteseket, ha az idén is így lesz, akkor vélhetően kelet-európai országból kap ellenfelet a Debrecen.

A második forduló első mérkőzésére július 17–18-án kerül sor, a visszavágókat július 24–25-én rendezik.

A dvsc.hu megjegyzi, hogy továbbjutás esetén arra is van esély, hogy a DVSC a 3. selejtező-fordulóban is kiemelt legyen – ez függ attól is, hogy Bulgáriában és Szlovákiában melyik csapat végez az élen.

A Debrecennek három párharcot kellene megnyernie a főtáblára jutáshoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik