Drámai hajrában kapott ki a Porto Cipruson

Vágólapra másolva!
2011.11.01. 23:01
null
Újabb APOEL-bravúr: a ciprusiak legyőzték a Portót (Fotó: Reuters)
Címkék
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában az APOEL hazai pályán 2–1-re legyőzte a Portót, ezzel veretlenül vezeti a kvartettet. A csoport másik összecsapásán a Zenit küzdelmes mérkőzésen győzte le a Sahtar Donecket.

APOEL–PORTO 2–1

A mérkőzés elején változatos futballt láthatott a közönség, kiegyenlített játék mellett mindkét gárda előtt adódtak kisebb helyzetek. A Porto került mezőnyfölénybe, a vendégek főleg rögzített szituációkból voltak veszélyesek, természetesen a – haját szőkésre festető – brazil óriás, Hulk vezérletével.

Az APOEL védelme azonban állta a sarat, sőt a 42. percben büntetőhöz jutottak a hazaiak, amelyet Aílton magabiztosan vágott a bal alsóba a jobbra mozduló Hélton mellett. (1–0) Érdekesség, hogy a ciprusi gárda ebben az idényben eddig harminc gólt szerzett, de a brazil csatár gólja mindössze az ötödik első félidei találat volt.

A fordulás után a Porto mindent megtett, hogy az első fordulóhoz hasonlóan egygólos hátrányból fordítson – akkor a Sahtar ellen sikerült a „sárkányoknak”. Ennek szellemében a portugálok játszottak fölényben, továbbra is Hulk volt a legveszélyesebb. A hazaiak kontrákból alakítottak ki helyzeteket.

A második félidő közepétől az APOEL kényelmesen futballozott, átadta a teret a Portónak, s ez megbosszulta magát: a 89. percben büntetőhöz jutottak a vendégek, amelyet Hulk értékesített. (1–1) Ekkor úgy tűnt, pontosztozkodás lesz a végén, ám a dráma ekkor következett: egy perccel később Gustavo Manduca talált a hálóba, ezzel kialakította a 2–1-es végeredményt. Érdekesség, hogy a mérkőzés mindhárom gólját brazil futballista szerezte.

A mérkőzést hűen jellemzik a statisztikák: a Porto 22-szer lőtt kapura, míg az APOEL mindössze ötször. A vendégek azonban csak hatszor találták el a kaput, míg a hazaiak kétszer – mindkétszer gól lett belőle.

Az APOEL győzelmével veretlenül vezeti a G-csoportot.

APOEL–PORTO 2–1

1–0, Aílton Almeida

1–1, Hulk

2–1, Gustavo Manduca

ZENIT–SAHTAR DONECK 1–0

A kvartett másik mérkőzésén a Huszti Szabolcsot nem nevező Zenit a Sahtar Donecket fogadta. Az első félidő küzdelmes, brusztolós játékot hozott, nagyobb helyzetek a hazaiak előtt adódtak. A 38. percben a portugál Danny egy remek kiugratásból a kapufát találta telibe, majd a játékrész hosszabbításában megszerezte a vezetést a Zenit: Viktor Fajzulin jobb oldali szögletét a rövid oldalon érkező Nicolas Lombaerts fejelte a hálóba. (1–0)

A második félidőben is a Zenit játszott fölényben annak ellenére, hogy egygólos előnyben volt. Továbbra is rengeteg apró szabálytalanság jellemezte a találkozót, amelyen a Sahtar braziljai nem tudták bevenni a hazaiak kapuját.

A Sahtar vereségével nagyon messze került a továbbjutástól, míg a Zenit újabb lépést tett afelé.

ZENIT–SAHTAR DONECK 1–0


BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
G-CSOPORT
ZENIT (orosz)–SAHTAR DONECK (ukrán) 1–0
Szentpétervár, Petrovszkij Stadion. V: Lannoy (francia)
Gólszerző: Lombaerts (45+1.)
APOEL (ciprusi)–PORTO (portugál) 2–1
Nicosia, GSP Stadion. V: Rocchi (olasz)
Gólszerző: Aílton (42. – 11-esből), Manduca (90.), ill. Hulk (89. – 11-esből)
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. APOEL 4 2 2 6–4 +2 8
2. Zenit 4 2 1 1 7–5 +2 7
3. Porto 4 1 1 2 5–7 –2 4
4. Sahtar Doneck 4 2 2 4–6 –2 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik