Diego Costa duplával tette emlékezetessé első BL-meccsét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.22. 22:57
null
Diego Costa, az Atlético Madrid gólvágója joggal várta az elismerést (Fotó: Reuters)
A kétgólos Diego Costa vezérletével az Atlético Madrid idegenben 3–0-ra legyőzte az Austria Wient a labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjában, a 3. forduló keddi játéknapján. A csoport másik mérkőzésén is vendégsiker született: a Zenit Alekszandr Kerzsakov hajrábeli góljával 1–0-ra legyűrte a hatodik perctől emberhátrányban lévő Portót.

AUSTRIA–ATLÉTICO MADRID 0–3

A két klub korosztályos csapatainak délutáni ifi BL-meccse kis híján osztrák győzelmet hozott (az Atlético a 91. percben egyenlített, 3–3), este azonban gyorsan körvonalazódni látszott: a nagyok mérkőzésén csak az egyik fél rendezhet gólparádét. Méghozzá a vendégcsapat: a 8. percben remek Koke, Filipe Luis összjáték után a középen érkező Raúl García tette fel az i-re a pontot.

A 20. percben elérkezett Diego Costa régen várt nagy BL-pillanata is: az El-beli kiállításáért kapott eltiltását letöltő brazil(-spanyol) támadó a felezővonal közeléből rajtolva szétzilálta a hazai védelmet, és lapos lövéssel a hálóba küldte a labdát. Diego Costa élete első BL-meccsén először lőtt kapura...

Az Atlético kézben tartotta az irányítást, de az első félidő végjátékában az Austria közel volt az egyenlítéshez, az osztrák gólkirályi cím védője, Philipp Hosiner a lécet találta telibe. Elkerülendő az efféle meglepetésekben rejlő veszélyt, a szünet után gyorsan növelte előnyét a spanyol csapat: a csereként beálló Emiliano Insua elviharzott a bal oldalon, Diego Costához játszott, akinek még arra is volt ideje, hogy megszelídítse a labdát, mielőtt a hálóba lőtt.

Diego Costa a negyedik játékos, aki az Atlético mezében BL-meccsen két gólt szerzett. A neves elődök: Sergio Agüero, Juan Esnáider és a jelenlegi vezetőedző, Diego Simeone. Végszónak is jó volt.

PORTO–ZENIT 0–1

Miközben a másik mérkőzés az est egyik legkorábbi góljával „jelentkezett", itt először villant a piros. A Porto védője, a BL-ben először kezdő Héctor Herrera már a 6. percre összeszedett két sárga lapot – és mehetett zuhanyozni. A BL-történet leggyorsabb két sárga lapos kiállítása ellenére az első félidőben a Portónak voltak jobb gólszerzési lehetőségei, Lucho González eltalálta a kapufát, és Eliaquim Mangalának is akadt egy ígéretes fejese. A Zenit részéről csak Hulk veszélyeztetett.

Hiába a létszámfölény, Luciano Spalletti nem hajszolta bele csapatát a fejetlen támadásokba, tudta, a Porto ellen ez igencsak kockázatos lett volna. Az addig nem túl meggyőzően futballozó Hulk az 57. percben remek távoli lövéssel ijesztgette korábbi klubtársait, Hélton nagyot védett. Ezt leszámítva a Porto emberei hatékonyan szűrték a vendégakciókat, többnyire már a kibontakozás fázisában megfojtva őket.

A hajrában aztán csak-csak a kapuba tuszkolta a labdát a Zenit. Nem sokkal azt követően, hogy a többet támadó Porto részéről Silvestre Varela kapufát lőtt, a 86. percben Hulk fantasztikus beadásából Alekszandr Kerzsakov megszerezte az orosz csapat győztes gólját.

A legutóbbi öt BL-meccséből négyet elveszítő Zenit fontos három ponttal gazdagodott.

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 3. FORDULÓ

FC Porto (portugál)–Zenit (orosz) 0–1 (0–0)
Porto, Estádio do Dragao. V: Tagliavento (olasz)
G: Kerzsakov (86.)

Austria Wien (osztrák)–Atlético Madrid (spanyol) 0–3 (0–2)
Bécs, Ernst Happel Stadion. V: Orsato (olasz)
G: R. García (8.), D. Costa (20., 53.)

AZ ÁLLÁS
1. Atlético Madrid 3 3 0 0 8–2 +6 9
2. Zenit 3 1 1 1 2–3 –1 4
3. FC Porto 3 1 0 2 2–3 –1 3
4. Austria Wien 3 0 1 2 0–4 –4 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik