Az utolsó percben egyenlített a CSZKA a Real Madrid ellen

Vágólapra másolva!
2012.02.21. 17:58
null
Döntetlenről folytatják a felek a Bernabéuben (Fotó: Action Images)<br />
Címkék
A CSZKA Moszkva a Real Madridot fogadta a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, és az oroszok nem tudták kihasználni a hazai időjárás és a hazai pálya előnyeit.



A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a két orosz csapat, a Zenit és a CSZKA Moszkva kétségkívül hátrányos helyzetből vágott neki összecsapásának, hiszen két hónapja nem vívott tétmérkőzést az idény egyik legfontosabb találkozója előtt. Az esélyeket a CSZKA esetében ezúttal némileg az egyenlítette ki, hogy hazai pályán a kegyetlen, nagy orosz télben és az ellenfeleknek legalább ennyire szokatlan, néhol jégkeményre fagyó műfüves pályán fogadhatta riválisát – a Real Madridot.

Ebben bízott most a CSZKA, no és abban, hogy eltiltottjait és sérültjeit megfelelően pótolják alkalmi helyetteseik. Mezőnyfölénybe került az első percekben a vendégcsapat, de játékosai meglehetősen bizonytalanul mozogtak a „mínuszos talajon", az oroszok szemmel láthatóan egy sebességi fokozattal gyorsabbak voltak. Így történt ez a 7. percben is, amikor a felfutó védő, Georgij Sennyikov középre adását nem sokkal vágta a kapu mellé Alan Dzagojev.

A Real első kapura lövése emlékezetes marad, Karim Benzema ugyanis meghúzódott az amúgy botrányosan gyenge próbálkozás közben, le is kellett őt cserélnie José Mourinhónak. A francia helyére beállt Gonzalo Higuaín első labdaérintéséből gólt szerezhetett volna, de a sérült Igor Akinfejevet helyettesítő kapus, Szergej Csepcsugov állta a sarat, akár csak Sami Khedira közeli ismétlésekor.

Ezt követően némileg unalomba meredt a találkozó, amelyből a 28. percben Cristiano Ronaldo gólja ébresztett: a hazaiak kétszer is hibáztak egy Real-támadáson belül, mostanában pedig nincs olyan formában a portugál, hogy ezt megtorlatlanul hagyja: 0–1.

A hátrányba került moszkvaiak az Ahmad Musa, Seydou Doumbia kettős gyorsaságára alapozva próbáltak meg egyenlíteni, de a madridi védők nem tették meg azt a szívességet nekik, hogy engedtek volna a szoros, fegyelmezett felügyeletből.

Kivéve Pepét, aki ezúttal pozitív irányba emelkedett ki az átlagból: a fordulás után egy leheletfinom (!) lövőcsellel (!) röptette meg saját tizenhatosán belül a rátámadó Zoran Tosicsot. Nem sokkal később José Callejón lophatta volna magát még beljebb mestere szívébe, de nem tudta ellőni a labdát az ötös sarkáról a szöget remekül záró kapus mellett.

Erre fel egy jó negyedórás, mérsékelt élvezeti értékkel bíró adok-kapok következett, majd a hazaiak mestere, Leonyid Szluckij beküldte a nemrégiben felépült Honda Keiszukét és a technikás középpályást, Sekou Olisehet, hogy feldobja kissé csapata apátiába süllyedt támadójátékát.

Sikerrel cserélt, mert beszorult a Real, erre Mourinho Kaká beállításával válaszolt, beosztottjai pedig két helyzet kialakításával, de Csepcsugov előbb védte Sergio Ramos közeli fejesét, majd egy az egyben nem tudta őt megverni C. Ronaldo. A hajrában előbb Honda, majd C. Ronaldo veszélyeztetett, és már elkönyveltük a vendéggyőzelmet, amikor a ráadás harmadik percében a már a lefújásra váró fehér mezes védők között egy felívelés után Pontus Wernbloom egyenlített.

Az 1–1-gyel mindezek ellenére nem lehet elégedetlen a madridi gárda, ugyanis ha nyílt is maradt a párharc, mégiscsak sokkal nyugodtabban várhatja a visszavágót, mint ellenfele.

ONLINE KÖZVETÍTÉS A CSZKA MOSZKVA–REAL MADRID MÉRKŐZÉSRŐL!

CSZKA MOSZKVA–REAL MADRID 1–1

CSKA Moscow 1-1 Real Madrid footyroom.com by footyroom

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
CSZKA MOSZKVA (orosz)–REAL MADRID (spanyol) 1–1
Gólszerző: Wernbloom 90. ill. C. Ronaldo 28.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik