Csak ikszelt az Inter Oroszországban

Vágólapra másolva!
2009.09.29. 20:37
Címkék
A Bajnokok Ligája F-csoportjának 2. fordulójában 1–1-es döntetlent játszott egymással a Rubin Kazany és az Internazionale. Az orosz csapat Alejandro Domínguez parádés egyéni megmozdulása után szerezte meg a vezetést, amit milánói részről Dejan Sztankovics egalizált.
Nagy harc volt a pályán (Fotó: Reuters)
Nagy harc volt a pályán (Fotó: Reuters)

Alig telt el tíz perc, és Alejandro Domínguez gondolt egy merészet. Az argentin futballista vagy három Inter-játékos között vezette be a labdát a tizenhatoson belülre, majd „okosan" Júlio César szemei között a kapuba bombázott. Nagyon szép, klasszis megmozdulás volt.

A 17. percben Lúcio – aki nem mellékesen az utolsó „átvert" futballista volt a kazanyi gólnál – a tizenhatos előteréből próbálkozott kapáslövéssel, azonban a Bayern Münchentől igazolt brazil védő lökete után a labda elpattogott a jobb kapufa mellett.

Nem sokkal később aztán ismét a hazaiak veszélyeztettek. César Navas teljesen üresen fejelhetett az ötösről, a kaput azonban nem találta el.

A kihagyott helyzet pedig megbosszulta magát, az Inter ugyanis a következő, hasonló lehetőségét nem hibázta el. Maicon volt a kézbesítő a 28. percben, az általában a tizenhatoson kívülről gólt szerző Dejan Sztankovics pedig ezúttal közelről fejelt a kapuba.

A második félidőben némileg kezdeményezőbben lépett fel az Inter, ám Mario Balotelli második sárga lapja és az ezzel járó kiállítás nagyon nehéz helyzetbe hozta az olasz bajnokot.

Az utolsó félórában mindent megpróbált az orosz csapat, de az olaszok védelme jól álta a sarat. Amikor pedig túljutott a Rubin a milánóiak hátsó alakzatán, velük volt a szerencse: a 81. percben Szergej Szemak találta telibe a bal oldali kapufa.

A folytatásban már nem változott az eredmény, s bár emberelőnyben valamivel közelebb álltak a győzelemhez a kazanyiak, végül meg kellett elégedniük egy ponttal. Az elsővel ebben a szezonban.

AZ F-CSOPORT MÉRKŐZÉSEINEK ÖSSZEFOGLALÓJA
BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, F-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Rubin Kazany–Inter 1–1 (A. Domínguez 11., ill. Sztankovics 27.)
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Dinamo Kijev 1 1 0 0 3–1 +2 3
2. Internazionale 2 0 2 0 1–1 0 2
3. Barcelona 1 0 1 0 0–0 0 1
4. Rubin Kazan 2 0 1 1 2–4 –2 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik