CR7, Messi, Fradi! – Deák Zsigmond jegyzete

Vágólapra másolva!
2020.10.01. 23:24

Olvasóink a Nemzeti Sport Online-ra százezres (!) nagyságrendben beküldött szavazataik alapján a Liverpool, Barcelona, Internazionale sztártriót „álmodták meg”, az Origo kis sárga cédulás szerkesztőségi húzása pedig a Sevillát, a Manchester Unitedet és szintén az Intert rendelte a Ferencvárosnak a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörére. Mindez persze még a csütörtöki, genfi hivatalos UEFA-esemény előtt történt, de plasztikusan jelezte, hogy ezúttal tényleg boldog-boldogtalan a sorsolás lázában égett.

Bizony, ez történik, ha negyedszázadnyi szünet után az ország legnépszerűbb csapata eléri a világ legnagyobb klubsorozatának főtábláját. Emlékezhetünk, 1995-ben a Real Madrid, a címvédő Ajax és a Grasshoppers ellen kellett bizonyítani (a legendás zürichi 3–0, a spanyol királyi gárda elleni hazai döntetlen, s összesen 5 pont, 3. hely lett a végeredmény), 2009-ben, a második magyar BL-szerepléskor viszont a Debrecen nem csent pontot a Liverpool, Fiorentina, Lyon hármastól.

Most pedig jön a Juventus, a Barcelona és a Dinamo Kijev, ha úgy tetszik, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, valamint a zöld-fehérek ukrán sikeredzője, Szerhij Rebrov korábbi csapata! Elképesztő sorsolás, hatalmas ajándék és egyben feladat, s a budapesti Szuperkupa jó tapasztalataival felvértezve az UEFA egy bátor huszárvágással ha nem is sarkig, de harmadig kinyitotta a stadionok kapuit a szerencsés helyi szurkolók előtt. Ez a jegyüzérek nehéz mesterségét is feldobja egy kicsit, mert ki ne akarná látni Pesten, a Fradi ellen a Juvét és a Barcát? Szakmai mélységekbe, a megszerezhető pontocskák számolgatásába most ne menjünk bele, ízlelgessük inkább ezt a bizonyos G-csoportot az október 20–21-i rajtig!

S számunkra még nem volt vége a kupacsütörtöknek, hiszen amióta létezik selejtező, majd utána csoportkör a nemzetközi klubporondon, olyan sem történt soha, hogy egy idényben két magyar gárda képviselje a színeinket a sorozatok ezen szakaszában. A délutáni BL-sorsolás után este a Mol Fehérvár Belgiumból igyekezett felkapaszkodni az Európa-liga főtáblájára, ám előzetesen a házigazda Standard Liege tűnt esélyesebbnek, többek között keretének több mint háromszor nagyobb piaci értéke miatt. Persze épp az FTC követendő példáján tanultuk meg, hogy a pénz nem minden, főként az egymeccses párharcok során. Ezúttal azonban hiába vezettek a mieink, a végén két büntetőt értékesítve győzött a jobb csapat, maradt nekünk a Fradi az európai futballszínpadon, ráadásul a legmagasabb szinten, a legnagyobb sztárok ellen. Kell ennél több?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik