Conte: Inkább fújjon ellenünk a bíró, de játsszunk jól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.24. 07:28
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában a szerdai játéknap meccsei közül kiemelkedett az egyaránt veretes nemzetközi kupamúltú Real Madrid és Juventus összecsapása. A találkozót Cristiano Ronaldo duplájával a hazaiak nyerték meg, a torinóiaktól az egykori bilbaói Fernando Llorente szépített.

Conte szerint nevetséges volt Chiellini kiállítása, de legalább jól játszottak (Fotó: Action Images)
Conte szerint nevetséges volt Chiellini kiállítása, de legalább jól játszottak (Fotó: Action Images)
Conte szerint nevetséges volt Chiellini kiállítása, de legalább jól játszottak (Fotó: Action Images)
Conte szerint nevetséges volt Chiellini kiállítása, de legalább jól játszottak (Fotó: Action Images)
Conte szerint nevetséges volt Chiellini kiállítása, de legalább jól játszottak (Fotó: Action Images)

„Játszhattunk volna jobban, de az eredmény mindennél fontosabb volt számunkra – mondta a meccs után a hazaiak mestere, Carlo Ancelotti. – A csapat magabiztos és szépen fejlődik, úgyhogy ez egy jó eredmény. Nyertünk, miközben egy órán át jól játszottunk, aztán lelassítottunk. Egyes időszakokban tetszett a játékunk és kiegyensúlyozottak voltunk, ugyanakkor a vége nem volt jó, mert elfáradtunk.”

Ancelotti elismerte, Giorgio Chiellini kiállítása valóban fordulópont volt a meccsben. „Megváltozott a játék. Öt játékvezető figyelt, és ők úgy döntöttek, hogy büntetni kell az esetet, amit el kell fogadni” – kommentálta a hátvéd piros lapját az 1999 és 2001 között a Juventust is irányító edző.

„A Juventus sokat változott, de a 4–3–3-as felállás nem – nyilatkozta Antonio Conte, a torinóiak trénere a mérkőzés után. – Mindig is azt mondtam, hogy ez a csapat csak így tud játszani, ezért tettem Claudio Marchisiót a jobb szélre, és ezért erősítettem meg a védelmet Martín Cáceresszel; főleg, hogy tudtuk, a Real veszélyesen kontrázik. Agresszívek voltunk, és koncentrálnunk kellett folyamatosan, mert Cristiano Ronaldo és Ángel di María minden hibát kihasznál, minden résbe betör. Fájdalmas volt számunkra a mérkőzés, a Realnak meg nehéz, de hatalmas befolyása volt kétes döntéseknek is, mint Giorgio Chiellini kiállítása, vagy amikor Arturo Vidalt felrúgták a 16-oson belül.”

„Chiellini egyáltalán nem könyökölt, csak nevetni tudok ezen, hát még azon, hogy tiszta gólhelyzetben lett volna ellenfele. No de hát inkább fújjon ellenünk a bíró, de játsszunk jól, mintsem játsszunk rosszul, de nekünk kedvezzenek a döntések. Az előbbi esetben mutatkozik meg igazán a csapat ereje, hogy mennyit is fejlődött az elmúlt években. Ma egy jó Juventust láttunk, nyoma sincs a krízisnek."

„Nagyon fontos lépést tettünk a továbbjutás felé. Nem volt könnyű, az biztos, de kilenc pontunk van három mérkőzés után. Ebben a formában kell továbbra is játszanunk, mert nem szeretnénk kikapni a csoportkörben" – értékelt a Real BL-kapusa, Iker Casillas.

„Csalódottak vagyunk az eredmény miatt, de azt hiszem, ettől eltekintve jó kis mérkőzést vívtunk. Nagyon nehéz volt tíz emberrel futballozni, ám nem keresünk kifogásokat, hibákat követtünk ma el, és ha egy ilyen csapat ellen teszel ilyet, mint a Real, mindig kikapsz. Most már a Serie A-ra kell koncentrálnunk, és mindig úgy kell játszanunk, mint most az első félidőben" – vélekedett őszintén a lefújást követően Carlos Tévez, a Juventus támadója.

Paul Pogba úgy vélte, pontot raboltak volna, ha a játékvezető a második félidő elején nem állítja ki Giorgio Chiellinit.

„Nyilvánvalóan nem ért piros lapot az incidens. A játékvezető azonban ezt a döntést hozta, így most már nem tehetünk semmit. Szomorúak vagyunk, tíz emberrel nehezebb volt játszani. Az első félidőben jók voltunk, azt gondolom, hogy elértük volna a döntetlent, de amikor emberhátrányba kerültünk, sokkal nehezebb lett a dolgunk” – nyilatkozta a középpályás, akinek a csapata három fordulót követően két ponttal a harmadik helyen áll csoportjában.

GIORGIO CHIELLINI KIÁLLÍTÁSA

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA



BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Real Madrid (spanyol)–Juventus (olasz) 2–1
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion. V: Gräfe (német)
REAL MADRID: Casillas – Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo – Khedira, Illarramendi (Isco, 72.) – Di María (Morata, 79.), Modric, C. Ronaldo – Benzema (Bale, 67). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
JUVENTUS
: Buffon – M. Cáceres, Barzagli, Chiellini, Ogbonna – Vidal, Pirlo (K. Asamoah, 59.), Pogba, Marchisio – Tévez, F. Llorente (Bonucci, 50.). Vezetőedző: Antonio Conte
G:
C. Ronaldo (4., 28. – a másodikat 11-esből), ill. F. Lorente (22.)
K: Chiellini (48.)

Galatasaray (török)–Köbenhavn (dán) 3–1
Isztambul,
Ali Sami Yen Stadion. V: Sztavrev (macedón)
G: Felipe Melo (10.), Sneijder (38.), Drogba (45+1.), ill. Claudemir (88.)

A TÖBBI SZERDAI BL-MÉRKŐZÉS EREDMÉNYÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

AZ ÁLLÁS
1. Real Madrid330012–2+109
2. Galatasaray31116–9–34
3. Juventus30214–5–12
4. FC Köbenhavn30122–8–61
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik