Chiellini: Kellemetlen és paradox, ha a Realt kapjuk

Vágólapra másolva!
2012.12.06. 11:06
null
A Juventus szárnyakat kapott a csoportkör második felére (Fotó: Action Images)
A Sahtar Doneck elleni 1–0-s győzelmével a Juventus csoportelsőként jutott tovább a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe. A torinóiak másodedzője, Angelo Alessio főnökének, Antonio Contének üzent a találkozó után: a küldetés teljesítve, nyugodtan adja vissza a helyét felettesének. A Chelsea eközben hiába győzte le 6–1-re a dán Nordsjaellandot, másodikként az ukrán Sahtar Doneck lépett a nyolcaddöntőbe a kvartettből.

 

„A győzelem mindig feldob, de csalódottak vagyunk amiatt, hogy nem jutottunk tovább. Az Európa-ligára úgy tekintünk, mint egy másik kihívásra” – nyilatkozta a szomorú 6–1-es győzelmet követően a csoportkörből a legtöbb szerzett góllal (16) kizúgó Chelsea menedzsere, Rafael Benítez.

A Chelsea-fanok egy része számára 
továbbra is csak Di Matteo létezik
A Chelsea-fanok egy része számára továbbra is csak Di Matteo létezik

„A többi mérkőzést nem tudtuk kézben tartani. Játékosaim képességeivel kapcsolatban sohasem voltak kétségeim, ma az intenzitásukra sem lehetett panasz. Minden sikerült, amit az edzéseken gyakoroltunk. A legfontosabb, hogy Fernando Torres gólra váltotta helyzeteit.”

„Sokkal jobbak voltak, nem tudtunk mit kezdeni a motivált és sziporkázó Chelsea-vel, legalább egy klasszissal jobb volt ma nálunk” – ismerte el Kasper Hjulmand, a Nordsjaelland edzője.

„Tudtuk, megtörténhet az, hogy nem megyünk tovább – mondta a londoniak kapusa, Petr Cech. – Igazából a sorsunk már korábban eldőlt, amikor nem nyertünk Torinóban, de amit ma megtehettünk önmagunkért, azt meg is tettük.”

Doneckben érthetően sokkal kellemesebb volt a hangulat, hiszen mind a győztes Juventus, mind a vesztes Sahtar játékosai továbbjutóként jöttek le a pályáról.

„Nagy elégedettséggel tölt el, hogy teljesítettük ezt a misszót. Kivételes dolog, hogy nyertünk itt, és a csoport élén végeztünk. Köszönetet kell mondani a keretnek, hogy Antonio hiánya ellenére teljesen megfeleltek elvárásainknak” – nyilatkozta Angelo Alessio, a Juve másodedzője a lefújás után. Mint ismert, Conte eltiltása miatt az ősszel nem ülhetett a kispadon a BL-ben, a tavasszal viszont már újra irányíthat.

„Folyamatosan fejlődtünk a csoportkör folyamán, és végül a Chelsea elleni nagyszerű teljesítménnyel és a mai győzelemmel zártunk. Tudtunk mindent a Sahtarról, tudtuk, hogy elsősorban az egyéni teljesítményekre alapozza játékát, bár a kontráival okozott némi problémát. De azzal, hogy sikerült blokkolnunk a kreatív tengelyét, már nem volt olyan szervezett, így semlegesíteni tudtuk játékosait” – mondta a szakember.

„Száztíz százalékot adtunk ki magunkból ma este, és az utolsó pillanatokig rizikós volt a végkimenetel. Talán megérdemeltük volna, hogy még több gólt szerezzünk” – összegzett a meccs után Giorgio Chiellini.

„Igazán kellemetlen és paradox lenne, hogy a csoport élén végezve a Real Madriddal sorsolnának össze minket, de bizonyítottuk, hogy a Juventus mindenkivel felveszi a versenyt” – tekintett előre a sorsolásra a védő.

„Mondhatnám, hogy amelyik csapat jobban akart, az nyert. Ugyanakkor ez már jutalomjáték volt, és igazán elégedett vagyok a teljesítményünkkel. A Juventus nagyon agresszívan játszott, és kijelenthetjük, hogy elbuktuk a professzorral szembeni vizsgát. A legjobbunkat nyújtottuk, próbáltam motiválni a srácokat, de ez kevés volt. Örülünk, hogy továbbjutottunk, mert több ilyen mérkőzést kell játszanunk a nagy tiszteletben álló, bombaerős csapatokkal. Nem félünk senkitől a sorsolás előtt, talán csak egy kicsit a Barcelonától” – foglalta össze gondolatait a találkozó után Mircea Lucescu, a Sahtar edzője.

BAJNOKOK LIGÁJA
6. FORDULÓ, F-CSOPORT
Sahtar Doneck (ukrán)–Juventus (olasz) 0–1részletek itt
Gólszerző: Kucser (56. – öngól)
Chelsea (angol)–Nordsjaelland (dán) 6–1
Gólszerző: David Luiz (38. – 11-esből), Torres (45+2., 56.), Cahill (51.), Mata (63.), Oscar (71.), ill. J. John (46.)
AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Juventus 6 3 3 12–4 +8 12
2. Sahtar Doneck 6 3 1 2 12–8 +4 10
3. Chelsea 6 3 1 2 16–10 +6 10
4. Nordsjaelland 6 1 5 4–22 –18 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik