A Juventus leérettségizett a Chelsea otthonában

Vágólapra másolva!
2012.09.19. 20:35
null
Régi és új: Andrea Pirlo (balra) és Oscar (Fotó: Action Images)<br />
Címkék
A szerdai játéknap talán legnagyobb rangadóját Londonban játszották, ahol a Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea fogadta a feltörekvő Juventust. A hazaiak kétgólos előnybe kerültek Oscar révén, a „zebrák&quot; azonban egyenlíteni tudtak, sőt nem sok hiányzott győzelmükhöz sem.

Hatalmas nemzetközi érdeklődés és várakozás övezte a Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea és a címére bejelentkező, sokak által titkos esélyesként kezelt Juventus londoni összecsapását. A hazaiak menedzsere, Roberto Di Matteo csak öt játékost hagyott meg a BL-aranyat kiharcoló kezdőből, kollégája, Antonio Conte pedig eltiltása miatt nem ülhetett le a kispadra, Massimo Carrera helyettesítette.

A rangadót a hazaiak kezdték veszélyesebben, néhány szöglet és beadás után meleg, de helyzetig azért nem forrósodó pillanatokat teremtve az olasz kapu előtt. Érezhetően zavarban voltak ekkoriban a vendégek, rengeteg átadási, labdalevételi és -elvételi hibát követtek el.

Az első ziccer viszont a Juventusé volt, de Claudio Marchisio egy az egyben nem tudott túljárni Petr Cech eszén; majd az agilis Ramires válaszolhatott volna támadásfordultával góllal, de az ötösön két jó cselt követően vesztére lövés helyett passzolni próbált.

Az első fél órához közelítve Mirko Vucsinics hagyott ki újabb helyzetet, kontrából – éppen kedvenc BL-fegyverét fordították a Chelsea ellen –, azt alig túlhaladva viszont Oscar két percen belül duplázott: előbb Leonardo Bonucci segítségével talált lövése utat a jobb alsóba (1–0), majd egy csodálatos csel után lőtte szét a bal felsőt (2–0).

Nem zuhant viszont össze a torinói csapat, mert Arturo Vidal egy szintén a 16-oson kívülről megküldött lövéssel perceken belül szépíteni tudott. 2–1

A fordulás után is a Chelsea kezdett jobban, Buffon azonban védte Braniszlav Ivanovics és Frank Lampard bombáját is. Eden Hazard érdekes körülmények között tűnt el az ötös sarkán a süllyesztőben az 58. percben, és ez volt a jeladás a Juve-támadások elkezdésére.

Az időközben Ryan Bertranddal is megerősített angol védelem azonban remekül állta a sarat, úgy pedig különösképpen, hogy az olasz támadásokból hiányzott a finesz.

A hajrára frissített Carrera, bejött Fabio Quagliarella és Mauricio Isla is, a hazaiaknál a lesérülő Oscart Juan Mata váltotta, aki szinte azonnal helyzetbe került, de elhibázta. Nem úgy Fabio Quagliarella, aki a 80. percben szemtelenül értékesítette Marchisio remek passzát: 2–2.

Szintén góllal debütált a BL-ben, akárcsak a korábban betalálók.

A hajrá a fellelkesült olaszoké volt, de Quagliarella a lécet találta el, így nem ment a mennybe – így sem lehetnek elégedetlenek a „zebrák", hiszen fényesen bizonyították érettségüket, és éppen a címvédő otthonában.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
E-CSOPORT
CHELSEA (angol)–JUVENTUS (olasz) 2–2
London, Stamford Bridge, 40 918 néző. V: Pedro Proenca (portugál)
CHELSEA: P. Cech – Ivanovics, David Luiz, Terry, A. Cole – Mikel, Lampard – Ramires (Bertrand, 69.), E. Hazard, Oscar (Mata, 75.) – F. Torres. Menedzser: Roberto Di Matteo
Kispadon: Turnbull (k.), T. Cahill, Azpilicueta, Romeu, E. Moses
JUVENTUS: Buffon – Bonucci, Barzagli, Chiellini – Lichtsteiner (Isla, 77.), Marchisio, Pirlo, Vidal, K. Asamoah – Giovinco (Quagliarella, 75.), Vucsinics (Matri, 88.). Vezetőedző: Antonio Conte (Massimo Carrera helyettesíti)
Kispadon: Storari (k.), Lúcio, Giaccherini, Marrone
Gólszerző: Oscar 31., 33, ill. Vidal 38., Quagliarella 80.

SAHTAR DONECK–NORDSJAELLAND

A Nordsjaelland a védekezésre rendezkedett be a Sahtart Doneck otthonában, és sokáig sikerült is kibekkelnie az ukrán csapat támadásait.

A szünet előtti pillanatokban azonban nem zárt elég jól a dán retesz, és a 44. percben Henrik Mkitarjan megszerezte a vezetést. Luiz Adriano kapott jó kiugratást a jobb oldalon, és az alapvonalhoz érve középre lőtte a labdát, ahol az örmény csatár érkezett, és kapásból a kapuba helyezett. 1–0

A 76. percben Mkitarjan ismét eredményes volt, ezzel megduplázva a Sahtar előnyét. A támadó a kapu jobb oldalába lőtt, és Jesper Hansen kapus nem tudott menteni. 2–0

Több találat már nem született a meccsen, így a Sahtar Mkitarjan duplájával győzelemmel kezdte a csoportkört.

BAJNOKOK LIGÁJA
E-CSOPORT, 1. FORDULÓ
SAHTAR DONECK (ukrán)–NORDSJAELLAND (dán) 2–0
Doneck. V: Gil (lengyel)
Gólszerző: Mkitarjan (44., 76.)
AZ ÁLLÁS
E CSOPORT M Gy D V L-K Gk P
1. Sahtar Doneck 1 1 0 0 2–0 +2 3
2. Juventus 1 0 1 0 2–2 0 1
3. Chelsea 1 0 1 0 2–2 0 1
4. Nordsjaelland 1 0 0 1 0–2 –2 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik