Cech: Mourinho tartott taktikai értekezletet nekünk

Vágólapra másolva!
2012.04.24. 11:47
null
Petr Cech szerint a Barcára a mai meccsen nem lesz hatással a Real Madrid elleni vereség (Fotó: Reuters)
Címkék
A Barcelonának egygólos hátrányt kell ledolgoznia a Chelsea ellen a Camp Nouban, ha be akar jutni a Bajnokok Ligája döntőjébe. A katalánok az el Clásico elvesztésével „hangoltak" a mai találkozóra, de az angol csapatnál nem a Real Madrid szombati játékára építenek – bár Petr Cech azzal viccelődött, hogy José Mourinho készítette fel őket az összecsapásra. A gránátvörös-kékek védője, Gerard Piqué közben cáfolta, hogy bármi baja lenne Josep Guardiolával, ám persze szívesen töltene több időt a pályán.

SZAVAZÁS

A Barcelona egygólos hátrányból (1–0) várja a Chelsea-t a BL-elődöntő hazai visszavágóján. Ön szerint melyik csapat jut be a fináléba?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Petr Cech, a Chelsea kapusa szerint a Barcelona már túltette magát a Real Madrid elleni hétvégi rangadó elvesztésén, és az el Clásicónak nem lesz hatása a londoni és a katalán csapat mai visszavágójára. A futballista azért tréfásan megjegyezte, José Mourinhótól kaptak taktikai tanácsokat.

„Nagy mérkőzés vár ránk. Ami szombaton történt, annak nem lesz hatása rá. A Barcának óriási tapasztalata van abban, hogyan kezelje a vereségeket, és már biztosan túltette magát az el Clásicón. Egyébként épp most ért véget a taktikai értekezletünk Mourinhóval" – viccelődött a Chelsea kapusa.

„Az első meccsen szerencsénk volt, de taktikailag nagyon jól játszottunk. A visszavágón is képesek leszünk jól teljesíteni, ám nehéz összecsapás vár ránk. A londoni találkozón elért eredmény nagyon jó a Chelsea számára, de erre a meccsre a Camp Nouban kerül sor, és a Barca az esélyes, amely otthon futballozhat. Korábban számos jó mérkőzést vívtunk velük, és mindig fantasztikusak voltak, bárki ellen képesek továbbjutni. Azonban mi is nagy csapat vagyunk, és a lehető legjobban játszunk majd. Az egy nullának köszönhetően jó helyzetben vagyunk a továbbjutáshoz" – tette hozzá Petr Cech, aki szerint a bíró nagy hatással lehet a találkozóra, de bízik benne, hogy nem lesz semmi probléma.

TORRES: NEM MINDIG A LEGJOBB NYER

Fernando Torres, a Chelsea spanyol támadója úgy véli, a Barcelona a világ legjobb csapata, ennek ellenére a katalánokat is le lehet győzni.

 

„Számomra nyilvánvaló, hogy a Barcelona egy lépéssel megelőzi a többi klubot. Sorozatban ötödször elődöntős, ami becsülendő teljesítmény, de a futballban nem mindig a legjobb csapat nyer. Xavi és Iniesta olyan játékosok, akik képesek diktálni a meccsek iramát. A csapat stílusa miatt némileg az én játékom is változott. Az a legfontosabb, hogy gólokat rúgjak, ezt gyakorlom mindennap, ám mindenki tudja, hogy nem ez a legjobb szezonom, és végeredményben a klub a legfontosabb. Katasztrofális lenne, ha lemaradnánk a következő BL-idényről. Nem érdekes, hogy ki játszik, ki lő gólt vagy ki marad a padon, egyedül a siker számít.”

A Chelsea-nek az első felvonás megnyerése után elég lenne egy döntetlen is a továbbjutáshoz, a londoniakat irányító Roberto Di Matteo azonban kijelentette, nem állnak be védekezni, megpróbálnak gólt szerezni a Camp Nouban.

„Ötven-ötven százalék a két együttes esélye a továbbjutásra. Talán van egy kis előnyünk az első mérkőzésen elért gólnak köszönhetően, de tudjuk, hogy nagyon nehéz összecsapás vár ránk. Meg kell próbálnunk gólt szerezni, akkor nagy sanszunk lenne a továbblépésre. A Barca mindenki ellen számos helyzetet alakít ki, ezért úgy kell megpróbálnunk eredményesnek lenni, hogy közben korlátozzuk az akcióit" – mondta Di Matteo, aki nem ért egyet a Chelsea-t túlságosan védekező taktikája miatt kritizáló Rafael van der Vaarttal.

„A saját erősségeinkre kell építenünk, és megtalálni az ellenfelünk gyenge pontjait. Nem osztom a külső véleményeket a játékunkról. Ez a csapat nagyszerű labdarúgókból áll, de eddig hiányzott egy kis szerencse ahhoz, hogy megnyerje ezt a sorozatot" – tette hozzá a szakember, aki kijelentette, nem elemzik a Real Madrid hétvégi játékát a Barcelona ellen, hanem csak saját magukkal foglalkoznak.

A Barcelonával kapcsolatban az elveszített el Clásico mellett a spanyol sajtó arról cikkezett a legtöbbet, hogy Gerard Piqué a rangadón is a kispadra szorult, és ismét előkerültek azok a pletykák, amelyek szerint a spanyol válogatott védő összeveszett Josep Guardiola vezetőedzővel. Ezt azonban maga az érintett játékos cáfolta a meccs előtt.

„Nagyon szerettem volna játszani az előző két mérkőzésen, de hiba lenne ezen búslakodni. Ez némileg új helyzet számomra, hiszen általában a pályán vagyok, ám elfogadom, ha az edző úgy gondolja, hogy mások jobban szerepelnének a helyemen. Azt is elismerem, ez az idényem lehetett volna jobb. Most azonban nem számít, hogy játszom-e vagy a kispadon ülök. Csak a győzelem a fontos, és én azt szeretném, hogy a csapatom ismét Bajnokok Ligáját nyerjen" – mondta Piqué.

„Guardiolával nagyon jó kapcsolatban vagyunk. Sokan talán kételkednek ebben, de jóval többet beszélünk, mint gondolnák – jelentette ki Piqué, akit arról is megkérdeztek, mit gondol Didier Drogbáról. – Többször játszottam már ellene, az egyik legjobb játékos, akit láttam. Sokoldalú csatár, aki évek óta magas szinten futballozik, nehéz csatának nézek elébe, ha a pályán leszek."

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BARCELONA (spanyol)–CHELSEA (angol)
Barcelona, Camp Nou. 20.45 (Tv: Tv2). Vezeti: Cakir (török)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
BARCELONA: Valdés – D. Alves, Piqué, Mascherano, Puyol – Xavi, Busquets, Iniesta – Fabregas, Messi, A. Sánchez. Vezetőedző: Josep Guardiola
CHELSEA: Cech – Ivanovics, G. Cahill, Terry, A. Cole – Mikel, Raúl Meireles – Ramires, Lampard, Mata – Drogba. Menedzser: Roberto Di Matteo
Az első mérkőzésen: 0–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik