Büszkeségeink – Pietsch Tibor  jegyzete  

Vágólapra másolva!
2020.08.14. 23:17

Ha kedd és Bajnokok Ligája – akkor magyarok!

Mondhatni, történelmi esemény: a PSG–RB Leipzig elődöntőn nem – csupán – azért kell izgulnunk, hogy a párizsi vagy a lipcsei csapat jut a fináléba, hanem azért is, hogy melyik honfitársunk képviselteti magát az augusztus 23-i döntőben.

Lőw Zsolt vagy Gulácsi Péter és Willi Orbán?

Nekünk így is jó, úgy is jó. A lényeg, hogy a legrangosabb kupasorozat utolsó meccsének lesz magyar résztvevője!

Hogy Lőw Zsolt „csak” másodedzőként ülhetne a padon a lisszaboni aranycsatán?

Ugyan már, ne vicceljünk!

Aki kicsit is ismeri a párizsi futballvilágot, aki kicsit is ismeri Thomas Tuchel vezetőedző és Lőw Zsolt viszonyát, tudja, a magyar szakember jóval több mint másodedző. Hallgat rá maga Thomas Tuchel, hallgat rá Neymar, hallgat rá Kylian Mbappé, hallgat rá a többi sztár – hallgat rá mindenki! Jellemző, egy-két hete, amikor komolyan – sőt, nagyon is komolyan – felvetődött, hogy a 41 éves tréner a Hoffenheim vezetőedzőjeként folytathatja amúgy is csodálatosan alakuló edzői karrierjét, Kylian Mbappé volt az első, aki odalépett hozzá azzal, hogy „Ugye, nem mész sehová?!”

Lőw Zsolt nem ment, mert úgy érezte, nem hagyhatja cserben csapatát a BL-finis előtt, s mert úgy érezte, hogy a lisszaboni napokból valami jó is kisülhet.

Így lehet ezzel Gulácsi Péter – és Willi Orbán – is. Ahogy megemelhetjük a kalapunkat Lőw Zsolt előtt, ugyanúgy megtehetjük a magyar válogatott kapusa – és védője – előtt is. Hosszasan ecsetelhetnénk, hogy Gulácsi Péter honnan hová jutott az évek során, de egy mondatban összefoglalható a lényeg: a posztján immár a világ legjobbjai közé sorolható!

Túlzás ezt kijelenteni?

Olyan kapus esetében, aki esztendők óta az egyik, ha nem a legerősebb európai bajnokságban, azaz a Bundesligában bizonyítja hétről hétre klasszisát, és aki napokon belül Bajnokok Ligája-elődöntőben védhet, aligha.

A kispesti legendától, Puskás Ferenctől kezdve Bölöni Lászlón és Marozsán Dzseniferen át Jakabfi Zsanettig voltak már BEK-, illetőleg BL-győzteseink – remélhetőleg lesznek is még. Palotai Károly, Puhl Sándor és Kassai Viktor személyében voltak olyan bíróink, akik a legnagyobb tétre menő mérkőzéseket (világbajnoki, vagy BEK-/Bajnokok Ligája-döntő) vezethettek – remélhetőleg lesznek is még.

Maradva az igencsak közeli jövőnél, vagyis a keddnél – Lőw Zsoltnak, Gulácsi Péternek és Willi Orbánnak köszönhetően a magyar futball megint szép lett, méltó régi nagy híréhez.

Nekünk nincs más dolgunk, mint hátradőlve megnézni a BL-elődöntőt.

S ha Lőw Zsoltot, Gulácsi Pétert és Willi Orbánt mutatja a kamera – legyünk nagyon büszkék rájuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik