BL: Egy kis szerencsénk is volt – Lőw Zsolt

Vágólapra másolva!
2020.08.13. 18:54
null
Fordulatos meccs végén a PSG ünnepelhette a továbbjutást (Fotó: AFP)
Lőw Zsolt, a Paris Saint-Germain másodedzője szerint némi szerencsére is szükségük volt ahhoz, hogy 2–1-re legyőzzék szerdán az Atalantát a labdarúgó Bajnokok Ligája lisszaboni negyeddöntőjében.

 

„A mérkőzés egészével elégedettek lehetünk, mert amire készültünk, és amit terveztünk, azt nagyjából sikerült megvalósítani a pályán. A kapott gólra nyilván nem számítottunk, az egy lepattanó labdából született egy szerencsétlen véletlen folytán” – nyilatkozta a magyar tréner csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

A bergamóiak Mario Pasalic 27. percben szerzett találatával egészen a 90. percig vezettek, ekkor Marquinhos egyenlített, majd a rendes játékidő hosszabbításában Eric Choupo-Moting a párizsiak továbbjutást jelentő találatát is megszerezte. A PSG története során másodszor – 1995 óta először – jutott elődöntőbe a Bajnokok Ligájában.

Lőw hozzátette, a francia együttesnek az első félidőben is voltak lehetőségei, játékosaiknak sikerült kibújniuk az Atalanta egészpályás letámadása alól, ami borzasztóan nehéz, hiszen ellenfelük egy az egyben védekezett szinte az egész pályán.

„Sikerült megtalálnunk az ellenszert, és két-három alkalommal elég veszélyesek tudtunk lenni. Sajnos kimaradtak a helyzetek, és 1–0-s hátrányban fordultunk” – idézte fel Lőw.

Hozzátette, a második félidőben növelni tudták a nyomást, ami Kylian Mbappé beállásával tovább fokozódott, és sokkal inkább beszorították az olaszokat a saját térfelükre.

„A második félidő alapján megérdemelten nyertük, még akkor is, ha az utolsó percekre hagytuk a döntést” – vélekedett Thomas Tuchel segítője.

Lőw emlékeztetett rá, hogy nagyon nehéz körülményekkel kellett megküzdeniük a felkészülés során. A koronavírus-járvány borzasztóan nagy hátrányt okozott a PSG-nek, ugyanis a szakmai stáb tagjai három és fél hónapig nem látták a csapatot, nem tudtak közösen edzeni. Amikor ez újra sikerült, akkor is csak kontrollált körülmények között, ötös-tízes csoportokban lehetett gyakorolni, és a bajnokságot sem fejezhették be.

A tavaszi játékoskeret tagjai közül Edinson Cavani, Thomas Meunier és Tanguy Nianzou távozott, Kylian Mbappé megsérült – ezért szerdán csak csereként léphetett pályára –, ahogyan Marco Verratti is, Ángel Di María pedig eltiltás miatt hiányzott a negyeddöntőről. Tetézte a bajt, hogy Thomas Tuchel egy edzésbaleset során eltörte a bal lábát, a mérkőzést éppen ezért egy hűtőládán ülte végig, komoly fájdalmak közepette.

„Szerencsére a mérkőzésen már nem történt rossz, vagy váratlan dolog, sőt azt mondom, egy kis szerencsénk is volt” – nyilatkozta Lőw Zsolt.

A másodedző felidézte, a találkozót megelőző napokban a futballisták nagyon jól összpontosítottak, nagyszerű edzésmunkát végeztek, és a megbeszélések minden pillanatában odafigyeltek.

„Igazán összekovácsolódott a társaság, ezért tudtuk, hogy ütőképes, jó csapatot tudunk pályára küldeni” – fűzte hozzá.

Lőw úgy ítélte meg, 80-90 százalékos állapotban volt a PSG a szerdai meccsen, és hozzátette, az idő és a mérkőzések száma nagyon kevés volt ahhoz, hogy még jobb formába kerülhessenek.

A párizsiak a legjobb négy között az Atlético Madrid–RB Leipzig összecsapás győztesével találkoznak jövő kedden.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ

Atalanta (olasz)–PSG (francia) 1–2
(1–0)
Lisszabon, Estádio da Luz, zárt kapuk mögött. Vezette: A. Taylor (angol)
Atalanta: Sportiello – Rafael Tolói, Caldara, Djimsiti (Palomino, 60.) – Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens (Castagne, 82.) – Pasalic (Muriel, 70.), A. Gómez (Malinovszkij, 60.) – D. Zapata (Da Riva, 82.). Vezetőedző: Gian Piero Gasperini
PSG: K. Navas (S. Rico, 79.) – Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat – A. Herrera (Draxler, 72.), Marquinhos, Gueye (Paredes, 72.) – Sarabia (Mbappé, 60.), Icardi (Choupo-Moting, 79.), Neymar. Vezetőedző: Thomas Tuchel
Gólszerző: Pasalic (27.), ill. Marquinhos (90.), Choupo-Moting (93.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik