C. Ronaldo a kispadról nézte a Reus-parádét, de a Real ment tovább

Vágólapra másolva!
2014.04.08. 20:40
null
Weidenfeller büntetőt hárított, ezután jött lendületbe a Dortmund (Fotók: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján a Borussia Dortmund hazai pályán Marco Reus vezérletével 2–0-ra legyőzte a sérült Cristiano Ronaldót nélkülöző Real Madridot, de 3–2-es összesítéssel a spanyol csapat jutott tovább.

A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Real Madridnak a 3–0-ra megnyert első meccs után a dortmundi visszavágón nem kellett kockázatot vállalnia. Carlo Ancelotti vezetőedző megtehette, hogy a múlt heti meccsen kisebb sérülést szenvedő kétszeres aranylabdás Cristiano Ronaldót csak a kispadra nevezi (valószínűsíthető, hogy nem is tudta volna vállalni a játékot, mert később sem állt be). Ez volt a második olyan BL-meccs a szezonban, amikor a portugál nem játszott, az ősszel a Galatasaray elleni, 4–1-re megnyert találkozón sem lépett pályára sérülés miatt. (Azokon a meccseken, amikor játszott, mindig gólt szerzett.)

A meccs elején úgy tűnt, a Real Madridnak nincs is különösebben szüksége Ronaldóra, a hazaiak nem tudtak nyomást gyakorolni rájuk, a királyiak próbálták minél többet birtokolni a labdát, amikor pedig elveszítették, akkor fegyelmezetten visszazártak.

A 17. percben a Real a vezetést is megszerezhette volna. Fábio Coentrao bal oldali beadásába Lukasz Piszczek kézzel ért bele a tizenhatoson beül, amiért Damir Skomina büntetőt ítélt. Ekkor talán elkélt volna a magabiztos ítélet-végrehajtónak számító Ronaldo, Ángel di María gyenge lövését ugyanis védte a balra vetődő, az első meccsen is több bravúrt bemutató Roman Weidenfeller kapus.

A hárított büntetőtől pedig lendületbe jött a Dortmund! A 19. percben az első meccset eltiltás miatt kihagyó Robert Lewandowski tartott bent egy már-már elveszettnek tűnő labdát, majd Marco Reus egy csellel látványosan felültette az egyik madridi védőt, és a középen üresen érkező Henrih Mhitarjan elé játszott, aki azonban csúnyán mellé lőtt.

A 24. percben már gólra váltotta a madridi védelem kapitális hibáját a hazai csapat. Manuel Friedrich a saját térfelének közepéről előteréből ívelt fel egy labdát, amelyet Pepe Reus elé fejelt, a támadó elvitte a labdát kifutó Iker Casillas mellett, majd az üres kapuba gurított. Casillas a 672. tétmeccsén a 700. gólját kapta a Realban. 1–0

A Dortmund vérszemet kapott a vezetéstől, Mats Hummels fejese még célt tévesztett, de nem sokkal később ismét érkezett Reus!

Marco Reus szerzett vezetést a hazaiaknak
Marco Reus szerzett vezetést a hazaiaknak

Az ihletett formában futballozó 24 éves támadó középen vezette rá a madridi védelemre a labdát, nem léptek ki rá, így megjátszhatta a bal szélen érkező Lewandowskit, aki a hosszú oldali kapufát találta el (miután Casillas is beleért még a labdába), a kipattanót azonban Reus a léc alá bombázta. 2–0

A szélső létére irányító erényeket is csillogtató Reus a kilencedik BL-meccsén már az ötödik találatát jegyezte – alighanem ebben a pillanatban döntötték el a Bayern Münchennél, hogy a nyáron szerződtetik (ha már az iránta korábban érdeklődő Barcelona a büntetése miatt ezt nem teheti meg)...

A viccet félretéve, Reusnak az első félidőben volt még egy helyzete, de a lövését blokkolták a vendégek. Egy félidő után tehát 2–0-ra vezetett a Dortmund, összesítésben azonban 3–2-vel még a Real állt jobban.

A második félidőben az első lehetőség a Real előtt adódott, de az addig szinte semmit sem mutató – ez szinte az összes vendégjátékosra elmondható volt – Gareth Bale a jobb szélről keresztbe ellőtte a labdát a kapu előtt.

A 65. percben alighanem megfagyott a vér a spanyol csapatért rajongók ereiben, Reus ugratta ki Mhitarjant, aki már Casillas mellett is elhúzta a labdát, de éles szögből üres kapura kapufát rúgott. A Dortmund ezt követően egykapuzott. Mhitarjan a harmadik helyzetét is kihagyta, ezúttal Casillas védett, majd Kevin Grosskreutz löketét is hárította a kapus.

Egy éve a BL elődöntőjében a Real hazai pályán az utolsó tíz percben lőtt két góllal otthon 2–0-ra megverte a Dortmundot, de az idegenben elszenvedett 4–1-es vereség után ez kevés volt. A Borussiának most a hosszabbításhoz kellett volna még egy gól, ám a hajrára elfáradt a hazai csapat (a végén a vendégeknek voltak helyzeteik), maradt a 2–0, és ezzel most a Madrid jutott tovább, és várhatja az elődöntő pénteki sorsolását.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BORUSSIA DORTMUND (német)–REAL MADRID (spanyol) 2–0

Dortmund,
65 829 néző. V: Skomina (szlovén)
DORTMUND:
Weidenfeller – Piszczek (Aubameyang, 81.), Friedrich, Hummels, Durm – Jojics, Kirch – Grosskreutz, Mhitarjan, Reus – Lewandowski. Vezetőedző: Jürgen Klopp
REAL MADRID:
Casillas – Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Fábio Coentrao – Illarramendi (Isco, 45.), Xabi Alonso, Modric – Di María (Casimiro, 73.), Benzema (Varane, 90.), Bale. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző:
Reus (24., 37.)
Továbbjutott: a Real Madrid, 3–2-es összesítéssel

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik