MTI 2019.03.14 16:42 Frissítve: 2019.03.14 17:00

BL: Zűrzavaros lehet, ha két angol csapat jut be a döntőbe – Southgate

Megzavarhatja az angol válogatott felkészülését a Nemzetek Ligája elődöntőjére, ha két angol csapat is bejut a labdarúgó Bajnokok Ligája fináléjába – véli Gareth Southgate, a szigetországi nemzeti együttes szövetségi kapitánya.

 

Anglia június 6-án Hollandiával játssza az eldöntőt az NL-ben. A négyes finálénak Portugália ad otthont, a döntőre június 9-én kerül sor. A BL június 1-jén, Madridban zárul. Utóbbi sorozatban jelenleg még négy angol klub is versenyben van.

„Zűrzavaros lehet. Ha két csapatunk is bejut a Bajnokok Ligája döntőjébe, akkor a legjobb esetben is csak hétfőn kaphatjuk meg a játékosokat, csütörtökön pedig már meccsünk lesz. Ráadásul a BL-finálé érzelmi töltetével nem reális, hogy ezek a futballisták csütörtök este harcra készek lesznek” – mondta a 48 éves szakvezető.

A Manchester United, a Tottenham Hotspur, a Manchester City és a Liverpool negyeddöntős angol részről a legrangosabb európai klubsorozatban. Southgate mostani, Európa-bajnoki selejtezős keretében 13 olyan labdarúgó van, aki a négy gárda valamelyikének játékosa.

A BL NEGYEDDÖNTŐJÉNEK MEZŐNYE
Liverpool FC (angol)
FC Barcelona (spanyol)
Manchester City (angol)
FC Porto (portugál)
Manchester United (angol)
Ajax (holland)
Tottenham Hotspur (angol)
Juventus (olasz)
A sorsolást március 15-én rendezik.
2020.09.17 15:24:37

Bajnokok Ligája PÓR KÁROLY

Az InStat-mutatókon keresztül jól látszik, miben fejlődött a Fradi játéka, mik voltak Rebrov nyerő húzásai.

2020.09.17 00:09:32

Bajnokok Ligája SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Nem szerencsével, hanem szervezett, tudatos játékkal ment tovább.

2020.09.16 18:20:50

Bajnokok Ligája BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Történelmi siker: sorozatban harmadszor lesz magyar csapat európai kupa csoportkörében. A BL-főtábláért a Molde lesz az ellenfél.