Wenger nagyon kiakadt a hétfői sajtótájékoztatón - videó

Vágólapra másolva!
2013.02.18. 20:14
null
Arsene Wenger megorrolt az újságírói kérdésekre a Bayern elleni meccs előtt (fotó: Action Images)
Arsene Wenger, az angol Arsenal labdarúgócsapatának menedzsere igencsak felháborodott, amiért hétfői sajtótájékoztatóján az újságírók nem kifejezetten a Bayern München elleni kedd esti londoni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntővel kapcsolatban kérdezték.

„Téves információ – utasította vissza indulatosan Arsene Wenger a kérdést, amely a két évre szóló szerződéshosszabbításával kapcsolatos pletykára kérdezett rá. – Szerintem letettem már annyit az asztalra, hogy ne fals információkkal traktáljanak, amelyeknek kizárólag egyetlen céljuk van: a károkozás."

A francia szakember nehezményezte azt is, hogy a sajtósok szóba hozták csapata minapi FA-kupabeli kudarcát.

„Ez egy Bajnokok Ligája-mérkőzést megelőző sajtótájékoztató. Ha a szombati meccsről akarnak beszélni, elkéstek, mert az a sajtótájékoztató a meccs után volt. Kaphatnánk végre kérdéseket a keddi mérkőzésről? Leköteleznének vele" – füstölgött Wenger, kikérve magának, hogy nem vették kellően komolyan az FA-kupát.

„Négyszer megnyertem az FA-kupát. Megnyerte valaki többször? Mondjanak egy nevet. Az a vád pedig, hogy nem állítottunk ki erős csapatot, meglehetősen sértő a szombati kezdőcsapatom tagjai számára, akik mindannyian válogatott labdarúgók. Rendben, a kiesésért el kell vinnünk a balhét, de a kritikák alaposabb indoklást igényelnének."

Wenger kijelentette: a fő feladatuk most az, hogy megcáfolják a szakértőket, akik nem az Arsenalt tartják a kedden kezdődő BL-párharc esélyesének.

„A legfontosabb, hogy eltereljük a figyelmünket arról, amit az emberek beszélnek, és a saját erősségeinkre összpontosítsunk. Az Arsenal az utóbbi években nem először játszik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Szólásszabadság van, minden szakértő kifejtheti nézeteit, nekünk pedig az a feladatunk, hogy elegendő lelkierőről tanúságot téve elbírjuk ezeket a véleményeket. Sok szakértői jóslat amúgy sem szükségszerűen válik valóra..."

A sajtótájékoztató legbizarrabb jelenete alighanem az volt, mikor Wenger a „Miért néz rám?” kérdéssel támadt egy újságíróra, aki „visszalőtt”: „Mert ez a maga sajtótájékoztatója!” Az Express tudósítója szerint kezdett emlékeztetni az eset egy kocsmai balhé előjátékára... Amikor egy német újságíró – Wenger kérésének megfelelően – a meccsről érdeklődött (egész pontosan arról, hogy miként vélekedik a Bayern a szezonban szenzációsan teljesítő védelméről), a válasz rövid volt: „A Bayernről nem beszélek.”

Mondhatni, kevés kérdés nyerte el a tetszését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik