A végén a döntetlennek is örülhettünk – Videoton–BATE 1–1

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.28. 20:25
null
Paulo Vinícius megmentette a vereségtől a Videotont (Fotó: Veres Viktor)
A Videoton labdarúgócsapata 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a BATE Boriszovval a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának első mérkőzésén. 

BAJNOKOK LIGÁJA
3. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS
BAJNOKI ÁG

VIDEOTON (magyar)–BATE Boriszov (fehérorosz) 1–1 (Vinícius 89., ill. Luijckx – öngól, 56.)

JUHÁSZ HÁTSÓ KERESZTSZALAGJA SÉRÜLT MEG
A legfrissebb hírek szerint Juhász Rolandnak a hátsó keresztszalagja sérült meg. Hogy milyen súlyosan, azt egyelőre nem tudni, de könnyen lehet, hogy néhány hetes kihagyás vár a védőre.

Az első félidő viszonylag kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, sokáig nagyobb helyzet nélkül. Bernard Casoninak a rosszul talajt fogó Juhász Roland sérülése okozott fejfájást: a védő ugyan visszaállt rövid időre, de még az első fél óra letelte előtt le kellett cserélni, Lang Ádám állt a helyére.

A játékrész hajrájában a Videoton kétszer is csak centikre volt a vezetés megszerzésétől. Előbb Rémi Maréval bal oldali beadása után a becsúszó Nemanja Milunovics lábáról éppen a léc fölé perdült a labda, majd maga Maréval végzett el közeli szabadrúgás, alig célt tévesztve.

Az 56. percben gyakorlatilag a semmiből szerzett gólt a BATE. A korábbi Vidi-csatárral nem összetévesztendő Nemanja Nikolics jobb oldali szöglete után a visszafejelt labdába Kees Luijckx – akit Vitalij Rogyionov közben meglökött kicsit – úgy csúsztatott bele, hogy Braniszlav Danilovics már nem tudott hárítani. A holland játékost valószínűleg nem vigasztalja, hogy az UEFA Alekszandr Karnickijnak adta a gólt (másodjára, mert először Milunovicsot adta meg gólszerzőként). 0–1

Casoni nem sokkal ezután Kovács István helyére Alhassane Soumahot cserélte be, de a Juventustól kölcsönvett 19 éves csatár nem sokat lendített a Videoton támadójátékán.

A 71. percben Danilovics néhány másodpercen belül két bravúrt is bemutatott. Mihail Gordejcsuk csavarása után ujjheggyel a lécre tolta a labdát, majd Rogyionov ismétlését védte a földről felpattanva.

A 84. percben Soumah kiugratása után Ivanovszki lódult meg egyedül és talált be, de az asszisztens szerint lesről indult…

A 89. percben már a macedón úriember sem mentette meg a vendégeket. Gyurcsó jobb oldali szögletére Paulo Vinícius érkezett a legjobb ütemben, és a jobb alsó sarokba fejelt. 1–1

A hazai vereséget ezzel sikerült elkerülni, de a visszavágót a BATE várhatja kedvezőbb helyzetből.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!


A találkozó után Bernard Casoni, Szolnoki Roland, Gyurcsó Ádám és Kovács Istvánértékelt az NSO Tv-nek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik