BL: veszélyben a Manchester City–Real Madrid meccs?

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.07.25. 22:18
null
A manchesteri Gabriel Jesus (sötét mezben) gólja az első mérkőzésen (Fotó: AFP)
A BBC beszámolója szerint Nagy-Britannia szombat éjféltől újra bevezeti a 14 napos karantént a Spanyolországból beutazók számára, ami futballolvasatban azt jelenti: veszélybe kerül a Manchester City–Real Madrid Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágójának megrendezése.

 

A fejleményeknek utánajárni próbáló spanyol sportnapilap, az AS szombat este megkereste az Európai Labdarúgó-szövetséget, ám az UEFA a szokásos gyakorlatának megfelelően ezúttal sem reagált sajtóhírre.

A brit kormány a Spanyolországban újra emelkedő koronavírus-fertőzésszám miatt döntött a karantén újbóli elrendelése mellett, de a hivatalos bejelentés még várat magára. Amennyiben ez tényleg elhangzik, megoldás lehet, hogy egy másik országban, semleges helyszínen rendezzék meg a Manchester City–Real Madrid mérkőzést.

A meccset augusztus 7-re írták ki a manchesteri Etihad Stadionba. A párharc februárban, a madridi Bernabéu-stadionban megrendezett első felvonását a City nyerte meg 2–1-re.

Még egy spanyol csapat érintett a nyolcaddöntőben: augusztus 8-án az FC Barcelona a Napolit fogadná (az első meccs 1–1-re végződött).

Korábban beszámoltunk róla: a BL nyolcas döntőjét – amelynek egyelőre négy résztvevője ismert (Atalanta–PSG, Leipzig–Atlético Madrid) – rendhagyó módon semleges helyszínen, Lisszabonban rendezik meg augusztus 12–23. között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik