nemzetisport.hu 2014.08.18 17:59 Frissítve: 2014.12.25 01:24

BL: végleges a döntés, a Legia nem szerepelhet a főtáblán

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) ítélete alapján a skót Celtic labdarúgócsapata szerepelhet a Bajnokok Ligája főtábláján – a testület elutasította hétfői ülésén a lengyel Legia Warszawa fellebbezését.

Az UEFA előbb első-, majd másodfokon is 3–0-val a Celticnek írta jóvá a pályán a Legia által simán megnyert második mérkőzést, mivel a lengyel csapat eltiltása ellenére, jogosulatlanul pályára küldte Bartosz Bereszynskit. A pályán a Legia 4–1, 2–0-ra győzött, a döntés után 4–1, 0–3-ra változott az eredmény, a Celtic a BL-be, a Legia pedig az El-be került.

A Legia nem nevezte Bereszynskit az előző selejtezőkörre a St. Patrick's Athletic ellen, és abban a hitben volt, hogy ezen a két mérkőzésen, illetve a Celtic elleni első találkozón letöltötte a 2013–14-es szezonból magával hozott eltiltását. Az eltiltás letöltéséhez azonban nevezni kellett volna a játékost a keretbe már a St. Patrick's ellen is, a lengyelek egyértelműen megszegték a versenyszabályzatot. Az UEFA BL-szabályzatának 18.01-es pontja a következőképpen szól: „Egy UEFA-küzdelemsorozatban való szerepeltetéshez egy játékost megszabott határidőn belül regisztrálni kell az UEFA-nál, a megfelelő kikötések betartásával. Kizárólag nevezett játékosok tölthetnek le eltiltást.

Az UEFA döntését a Legia a CAS-nál is megfellebbezte, többek között a debreceni Máté Péter példájával érvelve, aki regisztráció nélkül (ám nem eltiltottként) lépett pályára 2010-ben a Liteksz Lovecs elleni El-selejtezőn. A magyar csapat ekkor csak pénzbírságban részesült. Az UEFA eltiltott futballista pályára küldése esetén korábban is konzekvensen döntött, rendre 3–0-val a vétlen fél javára írta jóvá a mérkőzéseket – most is ez történt. A CAS elutasította a Legia fellebbezését, ezzel a varsóiak elveszítették reményüket a BL-főtáblára.

A CAS-nál az ügy tovább folytatódik, a Legia ugyanis kéri, hogy a Bereszynskivel kapcsolatos szankciókat és a klubra kiszabott mellékbüntetést töröljék, illetve az UEFA fizessen kompenzációt a lengyel csapatnak.

2019.12.12 22:33:51

Bajnokok Ligája MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A pénz beszél, a futballista csak rúg és fejel.

2019.12.11 17:15:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Lewandowski nélkül is uralta a rangadót a bajor csapat, és 24 szerzett góllal zárta a csoportkört.

2019.12.11 18:31:16

Bajnokok Ligája B. J., H. Á.

Az Atlético Madrid hozta a kötelezőt, megnyerte a Kassai vezette mérkőzést a Lokomotiv ellen.

2019.12.11 18:22:21

Bajnokok Ligája B. J., H. T.

Az Atalanta idegenben megverte a Sahtar Donecket, ezzel a BL-újonc bergamóiak továbbjutottak a csoportból!