nemzetisport.hu 2014.08.08 11:10 Frissítve: 2015.03.31 01:00

BL: gigantikus Celtic-mázli, továbbjutás az 1-6 ellenére

Az UEFA Bartosz Bereszynski jogosulatlan szerepeltetése miatt 3–0-val a Celtic javára írta jóvá a Legia Warszawa elleni, eredetileg 0–2-re végződő mérkőzést. A skót bajnokcsapat így továbbjutott a Bajnokok Ligája rájátszáskörébe, 1–6 helyett 4–4-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal. A Legia még fellebbezhet.

A Celtic óriási mázlival, a Legia súlyos hibájának köszönhetően lép tovább a BL-ben (Fotó: Action Images)

A Celtic elképesztő mázlival jut így tovább a rájátszásba, hiszen a párharc alatt a pályán mutatott teljesítmény alapján egy pillanatig sem volt esélye. Az Apollon Limassol elleni, előző idénybeli El-mérkőzésen kiállított és három mérkőzésre eltiltott Bereszynski a glasgow-i visszavágó hajrájában, a 86. percben lépett pályára.

A Legia nem nevezte Bereszynskit az előző selejtezőkörre a St. Patrick's Athletic ellen, és abban a hitben volt, hogy ezen a két mérkőzésen, illetve a Celtic elleni első találkozón letöltötte az eltiltását. Az eltiltás letöltéséhez azonban nevezni kellett volna a játékost a keretbe már a St. Patrick's ellen is. A Celtic kiemelt lesz a Bajnokok Ligája rájátszásában, így a teljes sorsolási táblát meg kell változtatni.

A Legia abban bízott, hogy az UEFA Máté Péter precedenséhez hasonlóan ítélkezik. Mint ismeretes, 2010-ben a DVSC-Teva védője úgy lépett pályára a hajrában a Liteksz Lovecs elleni rájátszásbeli mérkőzés visszavágóján, hogy a Debrecen nem nevezte be az El-re. Az európai szövetség pénzbírságra ítélte a DVSC-t, de a magyar csapat megőrizte továbbjutói státusát, a Liteksz óvása ellenére is.

A Legia elnöke elismerte felelősségét az ügyben. Az UEFA BL-szabályzatának 18.01-es pontja a következőképpen szól: „Egy UEFA-küzdelemsorozatban való szerepeltetéshez egy játékost megszabott határidőn belül regisztrálni kell az UEFA-nál, a megfelelő kikötések betartásával. Kizárólag nevezett játékosok tölthetnek le eltiltást.

A lengyel bajnokcsapat a Celtic elleni első mérkőzésen simán nyerhetett volna öt vagy akár hat góllal is, ráadásul két tizenegyest is kihagyott – így pláne fájdalmas a búcsú.

2020.02.26 12:11:50

Bajnokok Ligája BORBÉLY LÁSZLÓ

Ghánai menekülttáborban született, kanadai-libériai kettős állampolgár, értéke üstökösként emelkedik.

2020.02.25 20:47:55

Bajnokok Ligája B. J.

Mertens gyönyörű és történelmi találatára Griezmann válaszolt, a hajrában Vidalt kiállították, Piqué lesérült.

2020.02.25 13:40:34

Bajnokok Ligája B. L.

A Chelsea a 2. félidő elején tört meg • Jorginho sárgák, Alonso piros miatt nem játszhat Münchenben.

2020.02.19 20:50:55

Bajnokok Ligája B. J.

A tartalékos, több nagy helyzetet is elpuskázó spanyoloknak csak a szépítésre futotta a lelkes olaszok ellen.

2020.02.19 20:10:48

Bajnokok Ligája BABJÁK BENCE (London, összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A német csapat legelső BL-nyolcaddöntőjében idegenbeli győzelemmel kezdett, és nagyot lépett a továbbjutás felé.