K. Zs. 2020.07.14 12:13 Frissítve: 2020.07.15 01:58

BL: Védeni a legerősebb ellen? Csak a legvégén! – Gulácsi

A legutóbbi német labdarúgóidény végkifejletéről és a Bajnokok Ligája közelgő nyolcas döntőjéről is kérdezték Gulácsi Pétert, az RB Leipzig magyar kapusát a klub tévécsatornáján.

Gulácsi Péter a Tottenham elleni londoni BL-mérkőzésen (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Az RB Leipzig a bajnokság felénél még vezette a Bundesliga tabelláját, a Bayern München előtt négypontos előnye volt, végül azonban a bajorok lettek az elsők – a lipcseiek 16 ponttal kevesebbet gyűjtve a harmadik helyen végeztek.

„A kezünkben volt a lehetőség, de az is igaz, hogy a Bayern nagyszerűen teljesített az idény második felében. Mi sajnos nagyon sok pontot hullajtottunk el – idéz a Kicker Gulácsi Péter Bullen.TV-ben elhangzó interjújából. – Az viszont óriási erőt ad a folytatáshoz, hogy az utóbbi négy évben háromszor is fel tudtunk lépni a dobogóra. Valóban voltak olyan meccsek, amelyekből többet kihozhattunk volna, de megint hatvan pont fölé jutottunk (66-tal zártak – A szerk.), ami érzékelteti a csapatban rejlő lehetőségeket. A bajnoki címre is bízvást gondolhatunk.”

Ami a Bajnokok Ligáját illeti, a Leipzig a Tottenham elleni két győzelemmel (1–0, 3–0) jutott be a legjobb nyolc közé, ahol az Atlético Madrid lesz az ellenfele, s továbbjutás esetén az Atalanta–PSG párharc nyertese.

„Nagy ellenféllel megmérkőzni is élmény, hát még legyőzni – utalt Gulácsi a Tottenham kiejtésére. – Ez volt a legnagyobb tett, aminek részese voltam lipcsei futballistaként. Különleges élmény volt kapott gól nélkül győzni a Tottenham új stadionjában.”

A magyar kapusnak tetszik, hogy a legjobb nyolc között egymeccses tornarendszerben folytatódik a küzdelem Lisszabonban.

„Ez a szisztéma jobb lehetőséget kínál az esélytelenebb csapatoknak, és mi szeretnénk újabb meglepetéseket szerezni. Mindenekelőtt jussunk túl az Atléticón. Szívesen védek a legerősebb csapat ellen is, de csak a sorozat legvégén” – mondta nevetve Gulácsi.

2020.08.05 22:56:22

Bajnokok Ligája SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nyilván nem menet közben kell felkészülni az esetleges fennakadásokra.

2020.07.16 20:26:42

Bajnokok Ligája CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. A CAS döntése újabb jelzés arra, hogy az UEFA milyen mértékben ura a helyzetnek. Leginkább a nagyok játékszere, kiszolgálója, akik cserébe egy ideig még hajlandóak a szövetség égisze alatt játszani, ám egyre közelít az idő, amikor megalapítják saját szuperligájukat.

2020.07.13 20:40:38

Bajnokok Ligája CSILLAG PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha valaki vadonatúj Ferrari sportautóval áll rajthoz a kerékpárversenyen, ne csodálkozzon, ha öklüket rázzák a nyomában a biciklisták.

2020.07.06 18:37:22

Bajnokok Ligája CSILLAG PÉTER

Puskásék egy londoni harmadosztályú klubbal vállaltak furcsa világításavató meccset.