Ezért piros lapot? C. Ronaldo valenciai rémálma

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.19. 20:50
null
Miralem Pjanic két góllal segítette a Juventust (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjának első fordulójában a Juventus Miralem Pjanic duplájával idegenben legyőzte a Valenciát. A Manchester United a Young Boys otthonából vitte el a pontokat.


BAJNOKOK LIGÁJA

CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
H-CSOPORT
Valencia (spanyol)–Juventus (olasz) 0–2
Valencia,
Mestalla, 46 067 néző, Vezette: Brych (német)
Gólszerző:
Pjanic (45., 51. – mindkettőt 11-esből
Kiállítva: C. Ronaldo (29., Juventus)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Csak nagyon zsíros és fűszeres ételek elfogyasztása után álmodott ilyen juventusos BL-debütálásról Cristiano Ronaldo, akit a Valencia elleni csoportmérkőzés első félidejében kiállítottak, mert ellökte Jeison Murillót, majd belemarkolt a védő rövidre nyírt hajába. Minden bizonnyal a szándékos, sportszerűtlen mozdulatot értékelte partjelzője tanácsára piros lappal a játékvezető, Felix Brych, így Cristiano Ronaldo a 154. BL-meccsén megkapta első pirosát.

Nem remekelt előtte a helyzetkihasználásban a Juventus, amely két ziccert is összehozott, és mindkettőben főszereplő volt Ronaldo, de az ötösről Mario Mandzukic és a nem sokkal később lesérülő Sami Khedira is képtelen volt betalálni.

Kissé távolabbról már nem hibázott Miralem Pjanic, a szünet előtt és után, és mindkétszer büntetőből volt eredményes a középpályás: először Daniel Parejo rúgta majdnem agyon egykori csapattársát, Joao Cancelót, majd Leonardo Bonuccit vitte földre egy szöglet csúcspontjaként Murillo.

Ezzel el is dőlt a mérkőzés, mert hiába támadott már előtte is négy támadóval a Valencia, igazi gólhelyzetet nem tudott teremteni, a Juventus kapusa, Wojciech Szczesny fogta a tizenhatos előtti lövéseket – de nem lehetett panasz a Valencia kapuvédőjére, az éppen a Juvétől vett Netóra sem.

A ráadásban végül összejöhetett volna a szépítés a hazaiaknak, egy kósza beadásból a csereként beállt Daniele Rugani összehozott egy büntetőt, ám Daniel Parejo lövését elérte a jobb sarok előtt Szczesny.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A találkozó összefoglalója:

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Young Boys (svájci)–Manchester United (angol) 0–3
Bern,
Stade de Suisse, 31 120 néző, Vezette: Aytekin (német)
Gólszerzők: Pogba (35., 44. – a másodikat 11-esből, Martial 66.)

A Manchester United Paul Pogba vezérletével aratott háromgólos győzelmet a svájci Young Boys otthonában. A franciák világbajnok középpályása a Bernben rendezett mérkőzés 35. percében remek ballábas lövéssel nyitotta a gólok sorát, majd egy kezezés után megítélt büntetőt váltott gólra.

A második félidő közepén aztán egy gyors kontra végén kiosztott egy gólpasszt Anthony Martialnak, aki nem habozott beállítani a 3–0-s végeredményt.

A találkozó összefoglalója:

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United 1 1 3–0 +3 3
2. Juventus 1 1 2–0 +2 3
3. Valencia 1 1 0–2 –2 0
4. Young Boys 1 1 0–3 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik