BL: Tuti recept nincs a sikerre – Rebrov

BORBOLA BENCE (Razgrad)BORBOLA BENCE (Razgrad)
Vágólapra másolva!
2019.07.16. 19:12
null
Szerhij Rebrov úgy véli, változatlanul ötven-ötven százalék a két csapat esélye a továbbjutásra (Fotó: Molnár Ádám/fradi.hu)
„Mindenre felkészültünk” – mondta Szerhij Rebrov, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője a Ludogorec elleni Bajnokok Ligája-selejtezős párharc idegenbeli visszavágóját felvezető sajtótájékoztatóján. Az ukrán szakember úgy véli, a bolgár bajnok hazai környezetben sokkal támadóbb felfogásban lép majd pályára, mint tette azt Budapesten.

 

DIBUSZ: ARRA SZÁMÍTOK, A LUDOGOREC NEKÜNK UGRIK

„Arra számítok, hogy a Ludogorec hazai pályán nekünk ugrik… – osztotta meg várakozásait Dibusz Dénes. – Alighanem próbál minél hamarabb gólt szerezni. A négy támadó futballistája, a három támadó középpályás, és a center egytől egyig remek futballisták, rájuk nagyon oda kell figyelnünk. Az első mérkőzésen is voltak olyan periódusok, amikor fölénybe kerültek, de sikerült úgy alakítani, hogy nagy ziccerbe ne kerüljenek. Ezt jó lenne most is elérnünk.”

– Az első mérkőzés után azt mondta, sokkal okosabb lett a visszavágót illetően… Mire értette ezt?
– Videón mindig más nézni egy csapatot, mint szemtől szemben – felelte Szerhij Rebrov. – Így lehet a legjobban felkészülni, lemérni az igazi erősségeiket, gyengeségeiket. Hiába néztem meg tucatnyi felvételt a Ludogorecről, a múlt heti összecsapás mindegyiknél többet ért.

Változtak az esélyek az első összecsapás után?
– Ugyanazok, mint az első mérkőzés előtt voltak. Ötven-ötven százaléka van a két együttesnek a továbbjutásra. Minden szerda este dől el.

Mi lehet a célravezető, a türelem, vagy a bátorság?
– Nem szabad, hogy elvigyen bennünket a lendület. A futballt ésszel kell játszani, sok múlik azon, hogy higgadtak maradjunk. Biztos vagyok benne, hogy a Ludogorec más felfogásban lép pályára, mint idegenben tette. Sokkal agresszívebb lesz, támadóbb felfogásban futballozik majd. Felkészültünk mindenre, remélem, nem ér meglepetés bennünket.

Bolgár újságírók arról kérdezték, vajon ismeri-e a tuti receptet a Ludogorec ellen…
– Tuti recept nincs a sikerre! De a magunk részéről maximálisan felkészültünk, mindent megtettünk, hogy a lehető legjobb formában érkezzünk Bulgáriába. A hazaiak a hétvégén bajnoki mérkőzést játszottak, ám akik ellenünk ott voltak, többségében pihentek. Úgyhogy nem hinném, hogy az dönthet, hogy nálunk még nem indult be a bajnokság.

A Ludogorec játékosai közül többen is felépültek, közülük Claudiu Keserü a hétvégi bajnokin duplázott. Rá külön oda kell figyelni?
– Claudiu Keserüt jól ismerem, és ahogy nézem, hiába öregszik, a gólokat ugyanúgy lövöldözi. De a támadósorban nem csak rá, mindenkire nagyon oda kell figyelnünk.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ,
VISSZAVÁGÓ – JÚLIUS 17., SZERDA
19.30: Ludogorec
(bolgár)–FERENCVÁROS (magyar) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Razgrad, Ludogorec Aréna

Az első mérkőzésen
Ferencváros–Ludogorec 2–1 (Nguen 6., Zubkov 65., ill. Swierczok 31.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik