A remeklő Spurs mélyített a Real válságán, APOEL-bravúr Dortmundban

Vágólapra másolva!
2017.11.01. 20:40
null
Örömmámor: a Spurs fantasztikus teljesítményt nyújtott a válságban lévő címvédő ellen (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája H jelű csoportjában négy forduló után immár a Tottenham Hotspur vezet, mely a Wembley Stadionban 3–1-re legyőzte a címvédő Real Madridot. A Sallai Rolandot egy félidő erejéig bevető ciprusi APOEL 1–1-es döntetlent ért el Dortmundban. Győzelmével a Tottenham az utolsó két forduló eredményeitől függetlenül már továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
H-CSOPORT
Tottenham (angol)–Real Madrid (spanyol) 3–1 (Alli 27., 56., Eriksen 65., ill. C. Ronaldo 80.)
Borussia Dortmund (német)–APOEL (ciprusi) 1–1
(Guerreiro 29., ill. Poté 51.)

TOTTENHAM HOTSPUR–REAL MADRID

Közel sincs minden rendben a Real Madrid háza táján (nyilván az eredményekkel van a legtöbb gond…), így Zinédine Zidane csapata a lelkeknek is nagyon fontos mérkőzésre készült a zsúfolt Wembley által felpörgetett Tottenham ellen.

Az első félidő végén annyit lehetett megállapítani, hogy semmivel sem lett könnyebb a Real Madrid helyzete, lévén a vendégek ugyan kicsit többet támadtak, a vezetést viszont az angolok szerezték meg. A Tottenham elsősorban a kitűnően játszó jobbhátvéd, Kieran Trippier felfutásaival tudta megbontani a Real védelmét, és a hazai 2-es volt a főszereplője a mérkőzés első góljának is a 27. percben.

Harry Winks nézett fel a középpálya közepén, és szúrta ki a jobb szélen sprintelő Trippiert, aki bejutott a túlzottan középre húzódó Marcelo mögé, majd egyből, kapásból középre lőtte a labdát. Ott érkezett Dele Alli, akinek már nem okozott gondot közvetlen közelről a kapuba továbbítani – a találat szépséghibája, hogy az indításnál úgy tűnt, Trippier lesről lépett meg… (1–0).

A gól után mindkét fél előtt adódtak (nem is kis) lehetőségek, ám sem Cristiano Ronaldo, sem Harry Kane nem tudta kihasználni az előtte kialakult helyzetet – a jobban pörgő és tudatosabban játszó Tottenham rá tudta erőltetni a játéktervét a madridiakra, és vezetéssel is fordult a második félidőre.

Egyből jó tíz percen belül kettő lett, és megint Dele Alli volt a gólszerző: a Tottenham támadója egy kontra során kétszer is átverte Casemirót, majd a tizenhatoson belülre érve egyből lőtt, a labda Sergio Ramoson megpattanva védhetetlenül vágódott a kapu bal oldalába. Szerencsés gól, de a Spurs híveit ez nem érdekelte túlzottan (2–0).

Azt, hogy a Realnak milyen napja van, leginkább az a kaotikus helyzet jellemezte, amely a Spurs kapuja előtt kialakult nem sokkal később. Volt itt minden: gólvonalról kihúzott labda, teljes káosz, majd a végén Sergio Ramos három méterről lőtt volna a hálóba, ám Cristiano Ronaldót találta el… Bezzeg a Spurs kíméletlen volt: a 65. percben a londoniak újból villámgyors kontrát vittek végig, Alli Kane-t indította, Kane Eriksen elé tálalt, Eriksen pedig higgadtan, laposan a hosszú sarokba gurított Kiko Casilla mellett (3–0).

Ezzel eldőlt a mérkőzés, az önbizalomtól duzzadó Tottenham volt, hogy percekig járatta a labdát, a címvédő játékosai meg csak nyomozták azt – eléggé lélekromboló élmény lehetett a vendégeknek. Dele Alli elrontott egy óriási ziccert, a Real szépítéssel válaszolt: a 80. percben Marcelo mentett meg az alapvonalon egy labdát, bal oldali beadása után Cristiano Ronaldo lőtt a kapuba, igaz, Eric Dieren is megpattant a labda (3–1).

Nem osztott, nem szorzott, zengett a lelátón a When The Saints Go Marching In, ünnepeltek a Spurs drukkerei – csapatuk megérdemelten, tudatos és igen jó játékkal győzte le a Real Madridot, elmélyítve Zidane csapatának válságát.

BORUSSIA DORTMUND–APOEL

A Dortmund az első perctől kezdve térfeléhez szegezte a Sallai Roland nélkül kezdő APOEL-t – a ciprusiaknak az első játékrészben kapura lövésük sem volt!

A hazaiak viszont próbálkoztak tisztességgel, aminek a 29. percben meglett az eredménye, a Borussia Kagava Sindzsi felpörgetett passza után, Raphaël Guerreiro találatával meg is szerezte a vezetést (1–0).




A szünetben beállt Sallai, s az APOEL az 52. percben az első kísérletéből eredményes volt! Mickaël Poté fordulásból, nyolc méterről vette be Roman Bürki kapuját (1–1).

Noha a BVB a folytatásban mindent bevetve döntésre akarta vinni a dolgot, s erőteljesen lerohanta ellenfelét, a három pontot érő gólt már egyik csapatnak sem sikerült megszereznie, a Borussia Dortmund 1–1-es döntetlent játszott az APOEL-lel. A német élcsapat továbbra is nyeretlen, és szinte biztosan elvesztette esélyét a tizenhat közé jutásra.

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Tottenham 4 3 1 10–3 +7 10
2. Real Madrid 4 2 1 1 8–5 +3 7
3. Dortmund 4 2 2 4–8 –4 2
4. APOEL 4 2 2 2–8 –6 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik