Higuaín és Dybala gólja megmentette a Juventust

Vágólapra másolva!
2018.03.07. 20:35
null
Gianluigi Buffon és Giorgio Chiellini egy sikeres „elhárítás” után (Fotó: AFP)
Amikor az idegenbeli döntetlen után a Tottenham megszerezte a vezetést a Juventus ellen a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján, úgy tűnt, eldőlt a párharc, de az olaszok két villanással, majd az azt követő stabil védekezéssel kiharcolták a továbbjutást.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Tottenham Hotspur (angol)–Juventus (olasz) 1–2
(1–0)
London,Wembley, 84 010 néző.Vezette: Marciniak (lengyel)
TOTTENHAM:
Lloris – Trippier, D. Sánchez, Vertonghen, B. Davies – M. Dembélé, Dier (Lamela, 74.) – Eriksen, Alli (F. Llorente, 86.), Szon Hung Min – H. Kane.Vezetőedző:Mauricio Pochettino
JUVENTUS:
Buffon – Barzagli, Benatia (Lichtsteiner, 61.), Chiellini, A. Sandro – Pjanic, Khedira, Matuidi (K. Asamoah, 60.) – Dybala, Douglas Costa – Higuaín (Sturaro, 84.).Vezetőedző:Massimiliano Allegri
Gólszerző: Szon Hung Min (39.), ill. Higuaín (64.), Dybala (67.)

Továbbjutott: a Juventus, 4–3-as összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Ahogyan azt várni lehetett, a Dele Alli, Harry Kane, Szon Hung Min támadótrióval nehezen tartotta a lépést az Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini, Medhi Benatia torinói védőhármas, de Kane kihagyta hatalmas helyzetét – a kisebbik lehetősége közben pedig megállt egy pillanatra, mert a becsúszó Chiellini kézzel ért a labdához.

Nem sokáig mérgelődhettek az angolok az elmaradt büntető miatt, mert pár perc múlva Douglas Costába akkorát rúgott az ötös előtt a becsúszó Jan Verthonghen, hogy maga a védő is meglepődött, hogy nem 11-es következett.

A félidő hajrájában Gianluigi Buffon és Chiellini lepődött meg, de nagyon, ugyanis Szon Hung Min ziccerben eltört lövése a kapuba hullott fölöttük-mellettük – idén most kapott először gólt idegenben a Juventus.

Igen rosszkor, lásd az első mérkőzés kettő kettes végeredményét.

Szon Hung Min így örült a góljának (Fotó: AFP)
Szon Hung Min így örült a góljának (Fotó: AFP)

Nem ment a Juvének, ráadásul míg a hazai kispadon ott ücsörgött Victor Wanyama, Érik Lamela, Moussa Sissoko, Danny Rose, Fernando Llorente és Lucas Moura is, addig Massimiliano Allegri első két cseréjeként a Kwadwo Asamoah, Stephan Lichtsteiner párost vezényelte a pályára – ahol hosszas „pihenő” után megvillant Gonzalo Higuaín, aki lesipuskás találata után gólpasszt adott Paulo Dybalának, és máris a torinóiak álltak továbbjutásra.

Gonzalo Higuaín az egyenlítés után (Fotó: AFP)
Gonzalo Higuaín az egyenlítés után (Fotó: AFP)

A nagy kérdés az volt, sikerül-e kivédekeznie a csúcsformában futballozó Chiellini vezényletével a hátralévő időt a Juventusnak: a válasz igen lett, köszönhetően annak is, hogy Kane közeli fejese a kapufán csattant.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA


A MÁSIK SZERDAI MÉRKŐZÉSEN
Manchester City (angol)–FC Basel (svájci) 1–2 (1–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik