BL: tömegpánik Torinóban a Juventus-szurkolók közt – videó

Vágólapra másolva!
2017.06.03. 23:18
null
Pánik Torinóban (Fotó: AFP)
Óriási pánik tört ki Torinóban, ahol nagyjából 20 ezer drukker gyűlt össze, hogy megnézzék a Bajnokok Ligája-döntőjét, amelyen kedvenc csapatuk, a Juventus a Real Madriddal csapott össze, és végül veszített. A rendőrség jelenlegi információi szerint a tévedésből kitört káoszban nagyjából 200 ember sérült meg.

 

Az angol lapok azonnal arról kezdtek el cikkezni, hogy bomba robbant az olasz városban, ám a legfrissebb olasz hírek szerint csupán egy petárda durrant a tömeg közepén.

Ám a manchesteri merénylet úgy tűnik, még ott motoszkált sokak fejében, ugyanis a drukkerek közt pillanatok alatt kitört a pánik, sokan azt ordították, bombát láttak, emiatt pedig elkezdett mindenki menekülni, egymáson taposva.

Ezt az AFP beszámolója is megerősíti: a helyi rendőrség szerint, a tömegpánikot petárdák, valamint – tévesen – bombarobbanást kiabáló emberek okozták. A riport szerint nagyjából 200 sérültről tud a torinói rendőrség.

 

A tömeges lökdösődésben a La Gazzetta dello Sport értesülései szerint legalább negyvenen megsérültek. Az olasz lap később már az AFP-hez hasonlóan 200 sérültről írt, valamint – az ANSA-ra hivatkozva – arról számolt be, hogy sokan egy mélygarázsba vezető lépcső összeomlása miatt sérültek meg.

A tömegpánikban sokan elvesztették rokonaikat, barátaikat, köztük gyerekek is, akiknek a rendőrség megafonnal próbálja megtalálni a hozzátartozóit.



Pánik Torinóban (Fotó: AFP)
Pánik Torinóban (Fotó: AFP)
Pánik Torinóban (Fotó: AFP)
Pánik Torinóban (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik