BL: Ten Hag szerint a Juventus fénysebességgel kontrázik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.10. 23:58
null
Allegri szerint Ronaldo megmutatta, hogy teljesen más szinten áll (Fotó: AFP)
Nem győzte le az Ajax odahaza a Juventust a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán, a mérkőzés az olaszok számára sokkal kedvezőbb 1–1-gyel zárult. Nézzük, hogyan látta a találkozót pár főszereplő!

„Daniele Rugani nagyon jól játszott, de én nem aggódtam korábban sem miatta, mert ő nagyon jó védő – értékelt a mérkőzés után a Juventus mestere, Massimiliano Allegri. – Egy kicsit fejlődnie kell még labdabiztosság terén, ám rendkívül jól védekezett ma este, mint ahogyan a védelmi négyes többi tagja is. Az Ajax jó képességű csapat, ügyesen megtartja a labdát és nem hagy teret az ellenfélnek. Azt hiszem, mi is jól védekeztünk, azonban jobb lett volna, ha több labdát szerzünk a középpályán. A kapott gól megfogott bennünket, egy kicsit sokkolt is minket a közvetlenül a szünet után érkező találat, de jól védekeztünk aztán, és jól is fejeztük be a meccset. Frenkie de Jong szervezi az Ajax játékát, ráállítottam Rodrigo Bentancurt az elején, viszont emiatt De Jong hátrébb húzódott, a csatárainknak kellett megküzdeniük vele. Nagyon jól játszott, de Ronaldo is megmutatta, hogy ő teljesen más szinten áll, mint a többiek, a mozgása, az ütemérzéke kimagasló. Az Ajax nagyon veszélyes ellenfél, képes kihasználni bármilyen rést a védelemben, most is letámadott bennünket, és sok helyzete volt. Kontrákkal nem tudtuk megzavarni, ebben jobban kellett volna teljesítenünk.”

„Megtalálták a réseket a védelmünkön, gólt szereztek – odahaza nyernünk kell, és mint mindig, tudjuk, mit kell tenni ezért. Jól éreztem magam a pályán, szerintem jól ment a futball, de természetesen mindig van hová fejlődni” – szerénykedett Rodrigo Bentancur, akit mestere is megdicsért.

„Mi tagadás, a hazai egy egy nem a legreménykeltőbb eredmény, de azért még mindig jó. Legutóbb kikaptunk idehaza kettő egyre a Real Madridtól, aztán idegenben fordítottunk, azaz minden lehetséges. A mérkőzés nagy részében mi domináltunk, nyugodtan járattuk a labdát, és volt pár ziccerünk, Hakim Zijes többször is jó szögből és távolságból lőhetett kapura. A Juventus veszélyesen tud kontrázni, szóval minden kis hibát képes megtorolni, lásd az első gólt. A szünetben azt mondtam a srácoknak, hogy támadjanak továbbra is, és kényszerítsék hibára a Juvét. Jól működött a letámadásunk, ezért is volt annyi helyzetünk. A 19 éves Jurgen Ekkelenkamp? Őt azért hoztam be, mert Lasse Schöne elfáradt, és volt egy sárga lapja is. Remekül játszott, majdnem lőtt egy gólt, jól állította meg a végén Ronaldót egy szabálytalansággal, az remek döntés volt tőle. A középpályán, mint láthattuk, a Juventus minden hibát fénysebességgel képes kihasználni, de mondtam az enyémeknek, játsszanak csak bátran, az ellenfél is hibázni fog” – így a meccs után a hazai mester, Erik ten Hag.

„Csalódottak vagyunk a szünet előtt kapott gól miatt, ám aztán erősen kezdtünk az egyenlítéssel. Az egy egy nem olyan rossz eredmény, azt hiszem, lesz elég helyzetünk a visszavágón, ma is simán nyerhettünk volna” – mondta Frenkie de Jong, míg Alex Sandro szerint Cristiano Ronaldo minden fontos mérkőzésen hozza magát, és kiemelte a Juve-védő az idegenbeli találat fontosságát is.

„Nem semmiért vagyunk a negyeddöntőben, most már tudjuk, mindent bele kell adnunk a visszavágón. Semmi sincs veszve, a Juvének volt pár helyzete, mi nem voltunk elég veszélyesek, járattuk körbe-körbe a labdát, vártunk az adódó lehetőségekre. Túlságosan bátran előremenni ilyen csapat ellen öngyilkosság, tettük, amit kellett, voltak ziccereink, megmutattuk, milyen erősek vagyunk. Ronaldo egy tizenhatoson belüli ragadozó, ez ismét bebizonyosodott, folyton arra vár, mikor törhet ki két ember között” – bölcselkedett a hazai védő, Matthijs de Ligt.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Ajax (holland)–Juventus (olasz) 1–1
(0–1)
Amszterdam,
Johan Cruyff Aréna, 50 390 néző.V: Del Cerro (spanyol)
Ajax: Onana – Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico – Van de Beek, F. de Jong, Schöne (Ekkelenkamp, 75.) – Zijes, Tadics, David Neres. Vezetőedző: Eric ten Hag
Juventus: Szczesny – Cancelo, Bonucci, Rugani, Alex Sandro – Bentancur, Pjanic, Matuidi (Dybala, 75.) – Bernardeschi (Khedira, 93.), Mandzukic (Douglas Costa, 60.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
G: Neres (46.), ill. C: Ronaldo (45.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik