BL: Szoboszlai elmondta, győzni szeretnének a Liverpool otthonában

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2019.10.02. 12:44
null
Szoboszlai Dominik jó barátjával, Erling Haalanddal az Anfielden is megmutatná, mire képes (Fotó: AFP)
Szoboszlai Dominik szerda este a Bajnokok Ligája-címvédő otthonában bizonyíthat. A 18 éves magyar középpályás csapata, a Salzburg a Liverpool vendége lesz a csoportkör második fordulójában. Szoboszlai nem ijed meg a kihívástól…

„Jürgen Klopp új fejezetet nyitott a Liverpool történetében – kezdte Szoboszlai Dominik a Goalnak. Élmény nézni, ahogy játszanak, nagyon várom, hogy az Anfielden megmérkőzzünk velük. Fantasztikus múltja van a klubnak, a 2005-ös, AC Milan elleni BL-győzelme kifejezetten emlékezetes. A keret minden játékosa nagyszerű, ám Roberto Firmino igazán különleges futballista. Igazi topcsapat, amelynek remek edzője van. Nincs kérdés, a Premier League a világ legjobb bajnoksága.”

„Megpróbálunk győzni az Anfielden. Bízunk magunkban. Fiatalok vagyunk, roppant motiváltak és tele tehetséges egyéniségekkel. Ettől vagyunk erősek és különlegesek. Biztos vagyok benne, hogy ezzel a Liverpool is tisztában van.”

„Minden futballozó gyermek álma, hogy legalább egyszer játszhasson a Bajnokok Ligájában. A magyar válogatott mellett nekem is ez volt az egyik legfőbb vágyam. Fantasztikus érzés, hogy ez tizennyolc éves koromra sikerült.”


A székesfehérvári fiatal élete első BL-főtáblás összecsapásángólt szerzett, a Salzburg pedig 6–2-re kiütötte a belga bajnok Genket.

„Mindig jó érzés betalálni, mindegy, milyen meccsen. Elképzelni sem tudtam volna szebb bemutatkozást a Bajnokok Ligájában. Fantasztikus klubunk van, az emberek még nem is sejtik, mennyire. Az első mérkőzésünk pazar volt, de van még hova fejlődnünk, hogy a legnagyobb csapatokkal is felvegyük a versenyt. Jó úton járunk, kellő önbizalommal várjuk a kihívásokat. Nem tervezünk nagyon előre, mindig a következő akadályra összpontosítunk. Szeretnénk minél többet megmutatni a kvalitásainkból minden sorozatban.”

Az ötszörös válogatott középpályást több európai sztárklubbal szóba hozták már, ám Szoboszlai egyelőre csak a játékra koncentrál.

„Jelenleg nem gondolkodom még a jövőmön. Napról napra akarok fejlődni, ez mindennél fontosabb. Az ügynököm intézi az egyéb teendőket. Szerencsés vagyok, csak a futballra koncentrálhatok.”

A salzburgiak előző találkozóján a norvég Erling Haaland triplázott élete első BL-mérkőzésén. A 19 éves csatárt jó barátjának tartja Szoboszlai.

„Erl nagyszerű labdarúgó, remek személyiséggel. Nincs kétségem a jövőjét illetően. Nagyon jó csapattárs és barát.”

„Az új játékrendszerünk tökéletesen illeszkedik a keretünkhöz, ez látható a pályán. Élvezzük a mérkőzéseket, ez a legfontosabb tényező a siker felé vezető úton” – fejezte be mondandóját Szoboszlai Dominik.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
E-CSOPORT

18.55: Genk (belga)–Napoli (olasz) (Tv: Spíler1)
21.00: Liverpool (angol)–Salzburg (osztrák) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
F-CSOPORT
18.55: Slavia Praha (cseh)–Borussia Dortmund (német) (Tv: Spíler2)
21.00: Barcelona (spanyol)–Internazionale (olasz) (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
G-CSOPORT
21.00:
RB Leipzig (német)–Lyon (francia) (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!
21.00: Zenit (orosz)–Benfica (portugál)
H-CSOPORT
21.00: Lille (francia)–Chelsea (angol)
21.00: Valencia (spanyol)–Ajax (holland)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik