BL: Svédország futballnemzet, komolyan kell venni a bajnokát – Rebrov

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2020.08.18. 17:25
A svéd bajnok Djurgarden ellen kezdi meg idénybeli nemzetközi szereplését a Ferencváros. A zöld-fehérek egymeccses párharcot játszanak zárt kapuk mögött a Groupama Arénában a Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában. Szerhij Rebrov vezetőedző és Dibusz Dénes kapus vett részt a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.
Szerhij Rebrov szerint mindkét csapatnak ugyanannyi esélye van a továbbjutásra (Fotó: Török Attila)
AZ EDZÉSEN KÉSZÜLT GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Szerhij Rebrov szerint mindkét csapatnak ugyanannyi esélye van a továbbjutásra (Fotó: Török Attila) AZ EDZÉSEN KÉSZÜLT GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Szerhij Rebrov azzal kezdte: mivel a Djurgarden elleni Bajnokok Ligája-selejtezős párharc egyetlen mérkőzésen dől el, a szokásosnál is nagyobb koncentrációt igényel a játékosoktól. Újságírói kérdésre egy kis esélylatolgatásba is belement.

„Nem szeretem ezt, de most szerintem ötven-ötven százalék az esély a továbbjutásra. Nekik előnyük lehet, hogy már több tétmeccset is játszottak, mi csak egyet, amiben ráadásul nagy szerepet játszott az időjárás. Sosem lehet tudni, hogy ezek a komponensek éppen negatívan vagy pozitívan befolyásolják-e a játékot. Svédország igazi futballnemzet, komolyan kell vennünk a bajnokát. Atletikusak, jól nyerik meg a párharcokat mérkőzésen belül, és jól helyezkednek, de hazai pályán felelősséggel kell játszanunk.”

Elmondta: Lovrencsics Gergő és Olekszandr Zubkov sérülés miatt maradt ki a keretből, míg Gróf Dávid azért, mert kapusposzton nagy a konkurencia.

Dibusz Dénes elárulta: kielemezték a svéd ellenfél elmúlt mérkőzéseit.

„Ennyi előnyünk talán van: mivel régóta zajlik a bajnokság, tétmeccseken tudtuk őket megfigyelni. Jól szervezett csapat, többfajta stílust is tud játszani. Próbálnak kombinatívak lenni, de ha rájuk tudjuk erőltetni hazai pályán az akaratunkat, akkor a hosszú labdáikra is készülnünk kell. Fizikailag erősek, gyorsak, vannak jól cselező játékosaik, és néhányan átlagon felüli légi veszélyt jelenthetnek.”

Az FTC szerda este 19 órától fogadja zárt kapuk mögött a svéd Djurgardent a Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában.


BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Szerda

19.00: Ferencváros–Djurgarden (svéd) (Tv: Duna World) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik