BL: Simeone sem futja körbe örömében a nappalit – Klopp

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2019.12.16. 18:27
null
Klopp a nyolcaddöntőben visszatér a júniusi BL-döntő helyszínére a Liverpoollal (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, kialakultak a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosításai. Nézzük meg, a főszereplők hogyan reagáltak az ellenfelekre...

Jürgen Klopp elmondta, szinte érezte, hogy a spanyol főváros adja a Liverpool ellenfelét, és természetesen a szokásos humor sem maradhatott el a német mestertől.

„Érdekes párosítás. A sorsolás előtt éreztem, hogy Madridból kapjuk az ellenfelünket – igaz, azt nem tudtam, hogy a Real vagy az Atlético lesz az –, és végül igazam lett. Bár nagyszerű emlékeink vannak a Wanda Metropolitanóból, teljesen más lesz most ott játszani, mint a döntőben, hiszen ezúttal az egész stadion ellenünk lesz, ez az ő otthonuk. Nem lesz könnyű, de ha jobban megnézzük, akár a nyolcaddöntőben lehetne öt-hat potenciális finálé szintű párosítás” – jegyezte meg Klopp a klub hivatalos honlapján.

„Kemény meccs lesz, de azt gondolom, hogy Mr. Simeone sem futja körbe a nappalit örömében, hogy a Liverpoolra kell felkészítenie csapatát” – tette hozzá viccesen a német szakember.

 


 

Txiki Begiristain, a Manchester City sportigazgatója nem illetődött meg a Real Madrid elleni párharctól.

„Nagy örömmel tölt el, hogy a Real Madrid ellen léphetünk pályára egy olyan csodálatos létesítményben, mint a Santiago Bernabéu Stadion. Jól ismerjük ellenfelünket, tudjuk, mivel kell szembenéznünk. Persze ők is sok mindent tudnak a menedzserünkről, a játékunkról, ennek ellenére nem bánom, hogy velük kerültünk össze” – mondta Begiristain.

 


 

A legutóbbi BL-meccsen még Carlo Ancelotti ült a Napoli kispadján, ám az FC Barcelona elleni nyolcaddöntőben már Gennaro Gattuso irányítja az olasz csapatot. Az 41 éves tréner korábban játékosként is megmérkőzött a katalán gárdávaln, s ahogyan azt már megszokhattuk tőle, ezúttal sem küldi félve pályára a játékosait.

„A Barca nagyszerű csapat, ez óriási kihívás számunkra, ráadásul két meccsen kell helytállunk. Természetesen nem fogunk félelmet mutatni” – mondta magabiztosan az újdonsült Napoli-edző.

 


 

 

A Bayern München a Chelsea-vel nézhet farkasszemet, amellyel legutóbb 2012-ben találkozott a BL-ben, egész pontosan a döntőben – akkor az angoloknak sikerült megkeseríteniük a németek életét, Didier Drogba vezérletével az Allianz Arénából hozták el a trófeát. Természetesen a londoni klub nem ment el a múltban történtek mellett

„Varázslatos emlékek a Bayern München ellen” – írja a Chelsea a hivatalos Twitter-oldalán.

 

Manuel Neuer szerint a Chelsea-nek remek csapata van, ám a jó londoni emlékekre lehet építeni Münchenben.

„A Chelsea nagyon veszélyes csapat, természetesen komolyan kell vennünk az összecsapást, mindenképp tovább akarunk jutni a következő körbe. Már alig várom, hogy újra Londonban játszhassunk. Jó emlékeink és élményeink vannak a városról” – utalt a Tottenham elleni 7–2-es sikerre a német válogatott kapus.

Hasan Salihamidzic sportigazgató a fiatal angolokat emelte ki.

„Remekül bánnak a Chelsea-nél a fiatal játékosokkal. Izgalmas összecsapás előtt állunk, amelyet természetesen szeretnénk megnyerni és továbbmenni” – nyilatkozta Salihamidzic.

 


Az UEFA néhány órával a sorsolás után azt is közzétette, hogy a mérkőzéseket mikor rendezik meg.

BAJNOKOK LIGÁJA, 2019–2020
NYOLCADDÖNTŐ

ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Február 18., kedd
21.00:
Borussia Dortmund (német)–Paris Saint-Germain (francia)
21.00:
Atlético Madrid (spanyol)–Liverpool FC (angol)
Február 19., szerda
21.00: Atalanta (olasz)–Valencia (spanyol)
21.00: Tottenham Hotspur (angol)–RB Leipzig (német)
Február 25., kedd
21.00: Chelsea (angol)–Bayern München (német)
21.00: Napoli (olasz)–FC Barcelona (spanyol)
Február 26., szerda
21.00: Real Madrid (spanyol)–Manchester City (angol)
21.00: Lyon (francia)–Juventus (olasz)

VISSZAVÁGÓK
Március 10., kedd
21.00: Valencia (spanyol)–Atalanta (olasz)
21.00: RB Leipzig (német)–Tottenham Hotspur (angol)
Március 11., szerda
21.00: Paris Saint-Germain (francia)–Borussia Dortmund (német)
21.00: Liverpool FC (angol)–Atlético Madrid (spanyol)
Március 17., kedd
21.00: Manchester City (angol)–Real Madrid (spanyol)
21.00: Juventus (olasz)–Lyon (francia)
Március 18., szerda
21.00: Bayern München (német)–Chelsea (angol)
21.00: FC Barcelona (spanyol)–Napoli (olasz)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik