nemzetisport.hu 2019.02.28 19:35 Frissítve: 2019.02.28 20:31

BL: Sergio Ramost duplán elmeszelte az UEFA

Az automatikus egymeccses eltiltás dupláját kapta büntetésként Sergio Ramos, mivel az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága bizonyítottnak látta, hogy a Real Madrid játékosa szándékosan szabálytalankodott az Ajax elleni BL-nyolcaddöntőben úgy, hogy sárga lapot kapjon érte – derült ki a csütörtöki fegyelmi határozatból.

Sergio Ramost itt éppen kiállítják – ez négy nappal az amszterdami csíny után történt (Fotó: AFP)

 

Sergio Ramos a nyolcaddöntő első találkozójának hajrájában, csapata 2–1-es vezetésénél kapott sárga lap révén azt akarta elérni, hogy egy későbbi eltiltás helyett az amszterdamiak elleni visszavágót kelljen kihagynia – egy olyan mérkőzést, melyet együttese összesítésbeli előnnyel kezd.

A csütörtöki döntés értelmében a Real kapitánya a nyolcaddöntő-visszavágó mellett csapata következő európai kupameccsét is kihagyni kényszerül – továbbjutás esetén értelemszerűen a negyeddöntő első felvonását.

Mint ismert, Sergio Ramos mérkőzés utáni nyilatkozata arra engedett következtetni, hogy szándékában állt sárga lapot érő szabálytalanságot elkövetni. Bár a futballista ezt később tagadta, és szerinte szavait rosszul értelmezték, az UEFA vizsgálatot indított ellene.

Különféle szurkolói rendbontások miatt pénzbüntetéssel sújtották az Ajaxot, a Real Madridot, a Manchester Unitedet, a PSG-t és a Crvena zvezdát. Utóbbi kettő kapta a legsúlyosabb büntetéseket: a PSG 41 000 eurót fizet a manchesteri rendbontásokért, 25 000-et a Cz elleni decemberi csoportmeccs kezdésének késleltetéséért – Thomas Tuchel vezetőedző egy mérkőzésre szóló, egy évre felfüggesztett eltiltást kapott ugyanitt tanúsított helytelen magatartásáért –, a Zvezda pedig 64 000 eurót a párizsiak elleni decemberi belgrádi mérkőzés balhéiért.

A Marseille és a Chelsea elleni eljárást ugyanakkor megszüntették.

Ricardo Quaresma, a Besiktas portugál légiósa három találkozóra szóló eltiltást kapott, amiért a Malmö elleni decemberi Európa-liga-mérkőzésen kíméletlenül letalpalta az ellenfél egyik játékosát.

2020.03.24 16:44:56

Bajnokok Ligája BORBÉLY LÁSZLÓ

Édesapja is válogatott volt • 16 évesen gólt lőtt a felnőtteknél • Remekelt a salzburgi idényében.

2020.03.11 20:30:48

Bajnokok Ligája MAROSI GERGELY

Klopp csapata a hosszabbításban 2–0-ra vezetett, de Llorente duplázott, Morata pedig a győztes gólt is megszerezte a madridiaknak.

2020.03.11 20:36:52

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A védekezésbe is rendre besegítő Neymar újabb hazai BL-meccsen talált be.

2020.03.11 14:14:32

Bajnokok Ligája BORBÉLY LÁSZLÓ

Egyévesen elveszítette édesapját, elmenekültek • Mariborból két hónap alatt elvitték Olaszországba.

2020.03.10 20:29:18

Bajnokok Ligája B. Á. (összefoglaló), R. Gy. (percről percre)

Josip Ilicic négyet vágott a visszavágón, az olaszok nyolc gólt szerezve mentek tovább.