Ramos szerint csupa hős a Real; Simeone: Hiba volt Costát játszatni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.24. 23:53
null
Carlo Ancelotti a harmadik BL-trófeájával (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája idei döntőjében az Atlético Madrid és a Real Madrid csapott össze Lisszabonban. A városi derbin sokáig az Atlético vezetett Diego Godín fejes góljával, de a ráadás harmadik percében Sergio Ramos egyenlített, szintén fejjel. A hoszabbítást sokkal jobban bírta a Real, Gareth Bale, Marcelo és tizenegyesből Cristiano Ronaldo is betalált. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

„A legnehezebb az volt, hogy egyenlítsünk – kezdte mérkőzés utáni nyilatkozatát Carlo Ancelotti, akit ezt követően hirtelen lerohant néhány játékosa, és mögötte ünnepelték egymást és mesterüket. – Nagyon boldog vagyok, mert egy igen fontos trófeát nyertünk a klub számára. Büszkék lehetünk az általunk elért eredményekre, én személy szerint nagyon-nagyon örülök a sikernek. Mindig is azt mondtam, hogy az maga a boldogság, hogy boldoggá tehetjük nap mint nap az értünk rajongókat. A Madrid fanjai elképesztően boldogok, és ez tesz engem is boldoggá."


SIMEONE: A KÖVETKEZŐ IDÉNYBEN ISMÉT IDEGESÍTJÜK A RIVÁLISAINKAT

„Be kell látnunk, a Real jobban játszott a második félidőben, nem tudtunk kijönni a térfelünkről – kezdte Simeone. – Az emberek azt mondják, a legfontosabb a győzelem, de az a támogatás, amit a hétköznapi emberektől kapunk, egészen más történet. Azt mondtam a játékosoknak, hogy emeljék fel a fejüket és már a következő szezonra gondoljanak. Lehet veszíteni és nyerni – most rajtunk volt a sor, hogy kikapjunk, de mindent beleadtunk.”

„Az én felelősségem és döntésem volt, hogy Diego Costát játszattam, nyilvánvalóan hibát követtem el. Egymás szemébe néztünk, és arra jutottunk, hogy nem akarjuk eggyel kevesebb játékossal folytatni a küzdelmet” – utalt a kezdő sípszó után történetekre, a kényszerű cserére az argentin szakember.

„A szurkolóink büszkék lehetnek a mögöttünk hagyott szezonra, egy pillanatot se pazaroljanak arra, hogy szomorkodjanak. Ha egyszer mindent beleadtál, nem kell nyalogatnod a sebeidet. A következő idényben visszatérünk, ismét versenyben leszünk, idegesíteni fogjuk a vetélytársainkat, és sok kárt fogunk nekik okozni” – bizakodott Simeone.

„Ugyanúgy fogunk dolgozni, ahogy eddig is tettük. Hétfőn megkezdjük a felkészülést az előttünk álló évadra, meglátjuk, hogy ki jön és ki távozik, megvizsgáljuk a lehetőségét új játékosok szerződtetésének. Miután elvégeztük a feladatunkat a vezetőséggel, akkor szünetet tartunk, a családunkkal töltjük az időt, megnézzük a világbajnokságot, majd izgatottan nekivágunk az új szezonnak” – tette hozzá az Atlético trénere.

„Négyszer játszottunk ebben az idényben az Atlético ellen, és mindig kemény és szoros mérkőzéseket, mert ha lendületbe jönnek, nehéz megállítani őket – nyilatkozott Gareth Bale a lefújás után. – Gólunk nagy lökést adott nekünk a hosszabbításra. Ha játszhatjuk játékunkat, megnyerjük a mérkőzést, tudtuk, ha folyamatosan támadunk, győzhetünk. A korábbiakban megtapasztaltam már, hogy nem szabad a kihagyott helyzetekre gondolni, csak menni előre. Hogy mire gondoltam a fejes gólomnál? Hogy ki ne hagyjam, szó szerint erre! Nagyszerű érzés volt látni a hálóban a labdát."

Éppen ezt a pillanatot emelte ki vele kapcsolatban Ancelotti: „A megfelelő pillanatban Bale képes volt gólt szerezni, és ezt tette az egész idényben. A következőben még jobban futballozik majd".

„Számomra mindegy, hogy mennyiért igazoltam ide, ha egy pennyért jöttem volna, akkor is mindent kiadnék magamból. Minden játékos arról álmodik, hogy egyszer megnyeri a BL-t, de mi még több trófeát akarunk bezsebelni. Remek lesz évek múlva visszaemlékezni erre a napra, nagyszerű emlékké válik majd."

„Az egész csapat hősökből áll – így a lefújást követően a mérkőzés egyik hőse, a Real védője, Sergio Ramos. – A siker kulcsa a csapatmunka volt, a gólom sem csak az enyém, hanem minden madridistáé; azoké is, akik eljöttek ide, és azoké is, akik odahaza maradtak. Régóta várunk már erre a sikerre, ki kell ezt élveznünk fenékig. Őrületes érzés, mindenért kárpótol ez a siker. Az utolsó pillanatig harcoltunk, megvolt az önbizalmunk is. Abszolúte megérdemeljük ennyi év után a sikert; hajrá Madrid, hajrá Andalúzia és hajrá Sevilla! Az Atlético megérdemelte a bajnokságot, most azonban mi örülhettünk a végén."

„A végére megfájdult a lábam, és mivel nem tudtam rendesen sprintelni, átadtam elöl a helyemet Marcelónak – elevenítette fel a mérkőzés egyik döntő pillanatát Ángel Di María. – Keményen megdolgoztunk a győzelemért. Egykori lisszaboni teljesítményemre figyelt fel annak idején a Real Madrid, jó volt visszatérni a városba és nyerni."

Ramos, a torreádor; Carlo a levegőben - öröm, bánat, küzdelem és persze a csodálatos játék legszebb, legérdekesebb jelenetei! KATTINTSON A FOTÓRA KÉPGALÉRIÁNKHOZ! (Fotók: Action Images, Reuters)
Ramos, a torreádor; Carlo a levegőben - öröm, bánat, küzdelem és persze a csodálatos játék legszebb, legérdekesebb jelenetei! KATTINTSON A FOTÓRA KÉPGALÉRIÁNKHOZ! (Fotók: Action Images, Reuters)
C. RONALDO: AZ ATLÉTICÓNAK NEM VOLTAK HELYZETEI

„Megérdemeltük a győzelmet, mert jobban játszottunk. Az ellenfélnek nem voltak helyzetei. Vannak meccsek, melyeket az utolsó percekben nyersz meg, ez ilyen volt. Az Atléticónak kijár a gratuláció a remek szezonja miatt” – mondta a Bajnokok Ligája 2013–2014-es idényének gólkirálya, Cristiano Ronaldo.

„Mióta a Real Madridhoz igazoltam, mindig készen álltam a kihívásokra. A rám nehezedő nyomás jobb és jobb játékossá tesz engem. Tizedszer nyertük meg a BL-t és rekordokat döntöttünk. Zseniális” – tette hozzá.

„A La Decima, a tizedik BEK/BL-győzelem nagyon fontos, fontosabb, mint a világbajnoki cím – így a lefújást követően a veterán Iker Casillas a TV-kamerák előtt. – Nagyon régóta várunk már erre, a tíz egy kerek szám, egy tökéletes szám. Gratulálok mindenkinek, aki eljött ide, és köszönet a szurkolóknak, akikre semmi rosszat nem mondhatok. A mérkőzésen szenvedtünk, mert kaptunk egy gólt az én hibámból, és több helyzete is volt az ellenfélnek, nekünk meg nehéz pillanataink. Igazságos eredmény született végül, még ha a szükségesnél többet is kellett szenvednünk. Az Atlético remekül védekezett és ügyesen ölte az időt a rendes játékidő végén, de mi még jobbak voltunk. Néha hibázunk, néha pedig megütjük a főnyereményt és minden összejön."

„A hosszabbításban nem voltak gólhelyzeteink, és a Real Madrid jobban futballozott – ismerte el a lefújást követően Gabi, az Atlético csapatkapitánya. – A hosszabbítás előtt Diego Simeone azt kérte, hogy keményen játsszunk továbbra is. Közel álltunk a trófeához, de végül nem lett a mienk. Keményen küzdöttünk, most csak gratulálhatunk a bajnoknak."

„Tudni kell nyerni is, és ő még nagyon fiatal – utalt a kapitány a realos Raphaël Varane-ra. – Egy csúnya mozdulatot tett edzőnk felé. Remélem, nem a bajnoki cím volt utolsó aranyérmünk. Továbbra is keményen kell dolgoznunk, még ha most veszítettünk is. Mindent kihajtottunk magunkból, mentünk, mint az állatok, de ennyire volt elég. Ilyen a futball!"

A SIMEONE–VARANE-AFFÉR

„Az utolsó percekig nyílt volt a mérkőzés, és Sergio Ramos gólját nem tudtuk kiheverni. A Real nyert, mégpedig megérdemelten, gratulálnunk kell neki. Nincs okunk bánatra, fogunk mi még döntőt játszani ebben a sorozatban! Nyerünk vagy veszítünk, csapatként tesszük, így történt ez most is" – vélekedett a csodás idényt futó atléticós jobbhátvéd, a Real egykori játékosa, Juanfran.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik